Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βραβείο Ποίησης στον Καλύμνιο Ηλία Χατζηθεοδώρου Κύριο

Ο Ηλίας Χατζηθεοδώρου, γιος του Μιχάλη Χατζηθεοδώρου-εμπόρου και της

Νικολέτας Ποντικού, είναι  23 ετών σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μένει στην Κάλυμνο.

Πήρε μέρος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου Βύρωνα Αττικής και κατέκτησε το 3ο Βραβείο με το ποίημά του «Βάρκα».

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο νέο φιλόλογο και εραστή της λογοτεχνίας. Και εις ανώτερα.

Παραθέτουμε απόσπασμα από το δελτίο τύπου του Δήμου Βύρωνα για τη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του λογοτεχνικού διαγωνισμού, τον οποίο έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια:

***

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων για τον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δήμου Βύρωνα.

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, με μεγάλη επιτυχία, η απονομή των βραβείων του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού – ο οποίος εδραιώθηκε πλέον ως θεσμός - στους συμμετέχοντες εφήβους και νέους, καθώς και στα μέλη της νεανικής λογοτεχνικής συντροφιάς.

Συγγενείς και φίλοι παρακολούθησαν τη λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου και χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν η έκφραση και οι ανησυχίες της νέας γενιάς μέσα από το βιβλίο που εξέδωσε ο Δήμος μας με τίτλο «Στο δρόμο της φυγής… το φευγιό της ψυχής» το οποίο περιλαμβάνει τα πονήματα όλων των διακριθέντων νέων & εφήβων που διαγωνίστηκαν, καθώς και τα ομαδικά γραμμένα διηγήματα της λογοτεχνικής συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός ότι ο Δήμος πρωτοπορεί και στον χώρο του πνεύματος και φυσικά για τη συμμετοχή νέων ανθρώπων στον θεσμό του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να αναδείξει το ταλέντο τους και φυσικά να αποτελέσει ένα δυναμικό μέσο έκφρασης και αλληλεπίδρασής τους με την κοινωνία. Ο Δήμαρχος Βύρωνα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πόλη του Βύρωνα, που φέρει το όνομα του Λόρδου Βύρωνα, μια πολιτιστική κληρονομιά που ενσαρκώθηκε από τη συμμετοχή των 46 νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα στον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος. Ο κ. Κατωπόδης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του πραγματοποιώντας αναφορά στο προσφυγικό το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού, μια και αποτελεί «μια σταθερή και κυρίαρχη παρουσία στην καθημερινότητά μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βραβεία στους συμμετέχοντες παρέδωσαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Βασιλοπούλου, Μιχάλης Καραγιάννης και Γιάννης Μαυρίκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Λεμονιά Κλωνάρη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν Γιώργος Αρβανίτης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σταυρούλα Κοττάκη, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Δασκαλάκη (Στάση Βύρωνα), Κωνσταντίνος Ζούμπος και Γιώργος Ντόβολος (Νέα Εποχή Βύρωνα), ο Γραμματέας Α’ της Πρεσβείας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πανασιούκ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον Πάνος Τριγάζης, ο συγγραφέας και ιστορικός Αποστόλης Κοκκόλιας, η φιλόλογος Κωνσταντίνα - Βικτωρία Γκολφινοπούλου, η φωτογράφος Κωνσταντίνα Κουμπούλη, η ποιήτρια Ιωάννα Περατινού – Καλογιάννη, η γραφίστρια Γεωργία Αλεβιζάκη, η εκπαιδευτικός Ματούλα Τζανετοπούλου, ο συνθέτης – ερμηνευτής Νίκος Ανδρουλάκης, η σκηνοθέτης Αρκαδία Ψάλτη, η συγγραφέας Τέσυ Μπάϊλα και ο ιατρός Αντώνης Ρόμπος. Μήνυμα – χαιρετισμό, έστειλε η Καθηγήτρια Ρωσικής γλώσσας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Έλενα Αντρεϊτσένκο. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε  Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δήμητρα Νούση, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Μπάμπης Σαρηγιαννίδης και Βενετία Χατζηνικολάου.

Τα βραβεία έλαβαν:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΖΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ

……..

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠOIHTIKOY ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ

…….

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΖΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

……

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠOIHTIKOY ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

1ο βραβείο απονεμήθηκε στη Δήμητρα Μαρινάκου για το ποίημά της «βουτιά στο κενό». Η  Δήμητρα Μαρινάκου είναι 25 ετών, σπουδάσει στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και κατοικεί στην Αθήνα. Η αγαπημένη της φράση είναι: «Ένα κορίτσι με συναντάει στα μάτια. Ευτυχώς είμαι ακόμα παιδί.» Από το ποίημά της «Η αγορά του ‘Αδη».

1ο βραβείο απονεμήθηκε στη Θεοδώρα Τσακιρίδη για το ποίημά της «Προσφυγιά». Η Θεοδώρα Τσακιρίδη είναι 20 ετών, σπουδάζει στο Μαθηματικό του ΑΠΘ και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.  Η αγαπημένη της φράση είναι: «Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δε συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά». Νίκος Καζαντζάκης.

2ο βραβείο απονεμήθηκε στον Αναστάσιο Ακριτίδη για το ποίημά του «για την Ιθάκη του». Ο Αναστάσιος Ακριτίδης είναι   23 ετών, σπουδάζει Φιλολογία στο ΑΠΘ και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Η αγαπημένη του φράση είναι: «Νιώθω σκλάβος του Ονείρου που με πίστη ακολουθάω. [...]Γύρω άνθρωποι βουβοί, εκκωφαντική σιωπή.» Νέβμα & Κάτια Πάσχου.

2ο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαρία Στρατάκη για το ποίημά της «κλαίουσα ξένη ιτιά». Η Μαρία Στρατάκη είναι 21 ετών, σπουδάζει Νομική στο ΕΚΠΑ και είναι από το Ηράκλειο Κρήτης. Η αγαπημένη της φράση είναι: «Όποιος μεθάει με όνειρα, με δάκρυα ξεμεθάει…». Άλκης Αλκαίος.

2ο βραβείο απονεμήθηκε στην Ελένη Βαγενά για το ποίημά της «Για μια Ιθάκη». Η Ελένη Βαγενά είναι 28 ετών, εργάζεται σε φαρμακοβιομηχανία ως υπεύθυνη παραγωγής, ενώ κατοικεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αγαπημένη της φράση είναι: «Η ζωή ξέρει και εγώ την εμπιστεύομαι».

3ο βραβείο απονεμήθηκε στον Ηλία Χατζηθεοδώρου για το ποίημά του «Η βάρκα». Ο Ηλίας Χατζηθεοδώρου είναι  23 ετών εργάζεται σε κατάστημα, σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατοικεί στην Κάλυμνο. Η αγαπημένη του φράση είναι: «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις». Κ. Π. Καβάφης.

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ

 ……….

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version