Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επαναλειτουργεί το Ιατρείο Πανόρμου, στον Άγ. Γεώργιο Κύριο

Γιατρός η Καλυμνιά, από το Χωριό, κ. Ειρήνη Λουλουδιά, εξαίρετη επιστήμονας και θαυμάσιος άνθρωπος.

 

Την Κυριακή, 12/2/17, το μεσημέρι, τελέστηκε ο αγιασμός, από το μητροπολίτη κ. Παΐσιο και τον ιερέα Αμφιλόχιο Σακαλέρο, στη νέα στέγη του Ιατρείου Πανόρμου, που μετά από χρόνια επαναλειτουργεί στα σπίτια το Αγίου Γεωργίου, από 13/2/17.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, δημ. σ/λοι, ο υποδ/τής του Νοσ/μείου Καλύμνου κ. Μ. Βόλος, γιατροί του νησιού, πολύς κόσμος και εθελοντές-δωρητές που προσέφεραν προσωπική εργασία ή υλικοτεχνικό υλικό για την επισκευή, ανακαίνιση και λειτουργική συγκρότηση του σπιτιού ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ιατρείου.

Η γιατρός διορίστηκε από το κράτος (ΠΕΔΥ Πειραιά) και θα ανήκει οργανικά στο δυναμικό του Νοσ/μείου Καλύμνου. Όταν όμως ήρθε στην Κάλυμνο, βρέθηκε χωρίς στέγη ιατρείου και αδυνατούσαν να τη βοηθήσουν τόσο ο Δήμος όσο και το Νοσοκομείο.  Αλλά η νεαρή Καλυμνιά βγήκε αποφασιστικά προς την τοπική κοινωνία και έχοντας ως όπλα την προσωπικότητα που διαθέτει, τον σπάνιο χαρακτήρα της, να φέρει κοντά της πλήθος εθελοντών και δωρητών.

Έτσι, το σπίτι-ιατρείο είναι ευγενική και φιλάνθρωπη προσφορά του μητροπολίτη κ. Παΐσίου και του Εκκλ/κού Σ/λίου του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου, ενώ για την ανακαίνιση του αχρησιμοποίητου εδώ και πολλά χρόνια του κτηρίου και οργάνωσή του ως ιατρείου, έσπευσαν με εντυπωσιακή και συγκινητική εθελοντική προσφορά τεχνίτες (οικοδόμων, ξυλουργών, ελαιοχρωματιστών κ.α.), επιχειρηματιών και καταστηματαρχών (πλήρες σύστημα ηλεκτρ. υπολογιστή, ηλεκτρικά είδη κ.α.) Έτσι, από το μηδέν να στήσει ένα θαυμάσιο ιατρείο. 

Η γιατρός θα προσφέρει τις υπηρεσίες της τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι – τις άλλες ημέρες θα εργάζεται στο Νοσοκομείο.

Ποια είναι η κ. Λουλουδιά Ειρήνη;  Είναι μια νέα κοπέλα προικισμένη με τις αρετές της ευπρέπειας, της σεμνότητας, της ηθικής ακεραιότητας, της ευθύνης και συνέπειας. Ξεκίνησε από γειτονιά του Προδρόμου Χώρας, κόρη οικοδόμου και από παππού οικοδόμο - κτίστη της πέτρας, το πιο σκληρό επάγγελμα του χθες. Κόρη του Μανώλη Λουλουδιά και της Γεωργίας Ε. Μελά.

Στο λύκειο ήταν υπόδειγμα μαθήτριας (μιλάω από προσωπική εμπειρία): επιμελέστατη, σεμνή, με ακέραιο χαρακτήρα και πολύ εργατική.  Δεν πήγαινε σε φροντιστήρια και μόνο με το προσωπικό της διάβασμα ήταν πάντα αριστούχος σε όλα τα μαθήματα, φιλολογικά και φυσικομαθηματικά.

Η συνέχεια ήταν λαμπρή: Με την πρώτη εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών, αριστούχος στις σπουδές της, αριστούχος στην Αγγλία, αριστούχος και στο Νοσοκομείου Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς για την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.

Μετά από μια θαυμάσια επιστημονική εκκίνηση και πορεία, επανήλθε στο νησί της και μένει στο πατρικό της σπίτι, στο Πρόδρομο. Είναι παντρεμένη με ένα λαμπρό νέο, το Σταύρο από το Αγρίνιο (αριστερός ψάλτης στην Παναγία Χώρας) και έχουν ένα παιδί.

Ποιο είναι το όνειρό της; Να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον άνθρωπο και στο νησί της. Επέλεξε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, ώστε να είναι όπως λέει «οικογενειακή γιατρός», και να συμπληρώσει με έκφραση που αναβλύζει μέσα από εσωτερική ηθική πληρότητα και δικαίωση: «θα είναι δωρεάν για τον κόσμο» - σπάνιο τέτοιο όνειρο επαγγελματία. Είναι  γνήσια λειτουργός της ιατρικής.  

*

Υπάρχει όμως και μια σοβαρή αδικία εις βάρος του Πανόρμου. Η Ειρήνη Λουλουδιά διορίστηκε στο Ιατρείο του Πανόρμου, αλλά θα το ανοίγει μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες θα εργάζεται στο νοσοκομείο. Το Ιατρείο Πανόρμου καλύπτει, όχι μόνο τον Πάνορμο, που έχει κοντά διπλάσια έκταση από την κοιλάδα Χώρας-Πόθιας, και αρχίζει από τα Πηγάδια και πάει μέχρι Μυρτιές και πάνω μέρη (Αργινώντα, Σκάλια, Εμπορειό), αλλά ο Πάνορμος, μόνος του, πληθυσμιακά έγινε πια μια μεγάλη πόλη. Επιπλέον, το Ιατρείο Πανόρμου θα καλύπτει και όλη την τουριστική ζώνη της δυτικής Καλύμνου. Οι ανάγκες του Πανόρμου είναι πολλές.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version