The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τάρπον, τέλος – Επιστροφή στην Κάλυμνο

Η δημαρχιακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Γιάννη Γαλουζή,

ολοκληρώνει αύριο, 12/1/2017, το πολυήμερο ταξίδι της στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδα των ΗΠΑ και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

Για το δεκαήμερο αυτό ταξίδι (2/1-12/1/17ο κ. δήμαρχος ήταν προσκαλεσμένος, μαζί με η σύζυγό του και προϊσταμένη της Πολεοδομίας κα. Δ. Λογιοτάτου, από τον Καλύμνιο νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, κ. Κρις Αλαχούζο, ο οποίος είχε προσκαλέσει μαζί και το δήμαρχο της Χάλκης, τον κ. Μιχάλη Πατρό, με τη σύζυγό του. Τον κ. Γαλουζή συνόδευαν και τα στελέχη της δημ. Αρχής Γιώργος Ψαράς-πρόεδρος δημ. σ/λίου, Κώστας Ζαΐρης-αντιδ/ρχος, και Γιάννης Διαμαντής - πρόεδρος της ΑΝΕΚ.

Η κεντρική εκδήλωση των ομογενών του Τάρπον Σπρινγκς, για την οποία προσκλήθηκαν οι δύο δήμαρχοι ήταν τα Θεοφάνια. Με την ευκαιρία όμως αυτή ο κ. Γαλουζής συνεργάστηκε ευρύτερα με το δήμαρχο κ. Αλαχούζο, αλλά και  με πολιτικά πρόσωπα της πόλης. Προφανώς έζησε και για λίγο με τους Καλύμνιους του Τάρπον, της πόλης που ονομάστηκε «η Κάλυμνος της Αμερικής», λόγω του μεγάλου αριθμού των Καλύμνιων μεταναστών στην αμερικάνικη αυτή πόλη. Επίσης συναντήθηκε και με τον έλληνα υπουργό Απόδημου Ελληνισμού, το κ. Τέρενς Κουίκ, που παρέστη και εκείνος στα ελληνικά Θεοφάνια του Τάρπον.  

Ο κ. Γαλουζής και η συνοδεία του έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής και φιλοξενίας εκ μέρους του δημάρχου του Τάρπον, που είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Κάλυμνο. Κορύφωση των τιμητικών εκδηλώσεων ήταν απονομή του «κλειδιού της πόλης» από το δήμαρχο του «Καλύμνικου Τάρπον», τον κ. Αλαχούζο, στο δήμαρχο της «μητροπολιτικής Καλύμνου», τον κ. Γαλουζή.  Και, να υπογραμμίσουμε, η απονομή του «κλειδιού της πόλης» αποτελεί τη μέγιστη τιμή που μπορεί να απονεμηθεί από ένα δήμαρχο σε πολιτικό πρόσωπο.

Μετά το ταξίδι τι ακολουθεί;

Τώρα σειρά έχουν τα «μεθέορτα». Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα συνέχεια τα έχουμε. Δηλαδή, πώς να «μεταφραστεί» σε πρακτικό επίπεδο αυτό το δεκαήμερο ταξίδι τόσο για την Κάλυμνο και όσο και για τους Καλύμνιους του Τάρπον.

Δε  γνωρίζουμε και ούτε έγινε καμιά σχετική ανακοίνωση για το πλάνο με το οποίο μετέβη η αντιπροσωπεία της Καλύμνου στην Αμερική. Το μόνο που βγήκε προς τα έξω ήταν η μονόπλευρη και, γι’ αυτό το λόγο, υποβαθμισμένη αντιπροσώπευση του Δήμου, καθότι η σύνθεσή της αντιπροσωπείας έχει το «χρώμα» μόνο της δημ. Αρχής. Μια ευρύτερη σύνθεση με δημ. σ/λους και των αντιπολιτεύσεων θα ήταν ευρείας πολιτικής αντίληψης και εικόνας, αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο… 

Πάντως, και αυτή μόνη της η αντιπροσωπεία της δημ. Αρχής που το υπερατλαντικό ταξίδι μπορεί να βάλει το δικό της «λιθαράκι» στην «εμπράγματη» σχέση Τάρπον-Δήμου Καλύμνου. Οι απόδημοι Καλύμνιοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις τους με την πατρώα γη: οι περιουσίες τους (σπίτια, χωράφια) δεν είναι καθόλου ασφαλείς, έχουν πρόβλημα στην ασφαλιστική τους κάλυψη κ.λπ. κ.λπ.

Και να θυμίσουμε ότι αυτό το «παραμύθι» με το «Γραφείο Αποδήμων» στο Δήμο, μέχρι και η Μυθολογία το παράτησε ως άδειο πουκάμισο και αλαζονικά φλύαρο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos