Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θαλασσοπορία υπουργού Παν. Κουρουμπλή – υποσχέθηκε Ακαδημία (;) Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Σάμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Λέρος, Κάλυμνος ήταν το πρόγραμμα επισκέψεων του υπουργού

Εμπ. Ναυτιλίας  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με περιπολικό του Λιμ. Σώματος, από το πρωί της Τετάρτης, 4/1/17, μέχρι και το βράδυ - περιοδεία «πολιτικού Μαγγελάνου».

Στην Κάλυμνο ο κ. υπουργός έφθασε με καθυστέρηση 4 και πλέον ωρών, από την ώρα που καθόριζε το δελτίο τύπου – αντί για τις 2:30΄μμ, έφθασε στις 6: 40΄. Τον συνόδευαν ο υφυπ. κ. Νεκτ. Σαντορινιός και του στελέχη του υπουργείου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/νήσου κ. Ηλ. Καματερός, ο αρχηγός του Λιμ. Σώματος αντ/ρχος κ. Στ. Ράπτης, και ο βουλευτής Δωδ/νήσου κ. Ηλίας Καματερός.

Τον κ. υπουργό υποδέχτηκαν στην προκυμαία ο  μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος, ο έπαρχος Ιω. Θεμέλαρος, οι αντιδ/ρχοι κ.κ. Σακ.  Τηλιακός και Μικές Ρήγας, ο λιμενάρχης κ. Ιω. Καρατζιούνης , ο υπολ/ρχης κ. Θεόφ. Τσαγκάρης, ο δ/τής 5/42 ΣΕ συντ/ρχης Νικ.  Καζάντζης, ο δ/της του ΑΤ Καλύμνου κ. Δάσκαλος, ο αερολ/ρχης Μαθιός Δαγιάσης.

Αμέσως μετά την άφιξη του κ. υπουργού και της συνοδείας του, πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο ευρεία σύσκεψη, στη οποίαν ο κ. Μ. Ρήγας καλωσόρισε τον κ. υπουργό και ο κ. Σακ. Τηλιακός παρουσίασε συνοπτικά τα προβλήματα της Καλύμνου (μια διαδικασία τυποποιημένη, που εδώ και 50 χρόνια «γεμίζει» τις επισκέψεις των εκάστοτε κυβερνητικών παραγόντων, χωρίς αυτό να φέρνει και τη χαραυγή μιας «νέας μέρας»).     

Μίλησαν, επίσης, ο έπαρχος κ. Ιω. Θεμέλαρος, οι επαρχ. σ/λοι κ.κ. Κ. Σταυλάς και Μ. Μπούκης, οι δημ. σ/λοι Νέστωρ Φρατζής,  Ιω. Μαστροκούκος, Μ. Λελέκης, και ως εκπρόσωπος του νοσοκομείου ο κ. Διον. Παρασκευόπουλος.

Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι παράλληλα με τη σύσκεψη στο επαρχείο, στον ίδιο χρόνο, ο υφυπουργός κ. Νεκτ. Σαντορινιός είχε σύσκεψη στο Εμπ. Επιμελητήριο με τους ψαράδες του νησιού.

Ο κ. Κουρουμπλής άκουσε με πολλή προσοχή τα πολιτικά πρόσωπα του νησιού και εκπροσώπους φορέων, και έδειχνε ότι προηγουμένως είχε ενημερωθεί πληρέστατα για όλα τα προβλήματα της Καλύμνου (προφανώς από τον υφυπουργό του και τους κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Κάλυμνο).

Ο κ. υπουργός υποσχέθηκε ότι εκτός από τα θέματα του δικού του υπουργείου που θα επιληφθεί άμεσα, θα παρέμβει και στα υπουργεία για θέματα που δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας.  

Ιδιαίτερα, υποσχέθηκε οριστική επίλυση του θέματος της Σχολής Δυτών Καλύμνου, που είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Η κορύφωση όμως των δεσμεύσεων του κ. υπουργού ήταν  η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – που έγινε θέμα και σε πολλά site. Συγκεκριμένα είπε ότι, αν ιδρυθούν στην Ελλάδα νέες Ακαδημίες Ε.Ν. (Πλοιάρχων  ή Μηχανικών, δε διευκρινίστηκε), η πρώτη που θα ιδρυθεί θα είναι αυτή της Καλύμνου. Η υπόσχεση αυτή του κ. Κουρουμπλή απέσπασε ζωηρά χειροκροτήματα, γιατί εκλήφθηκε ως προ των πυλών η ίδρυση της σχολής αυτής.  

Ο κ. υπουργός μετά τη σύσκεψη στο επαρχείο επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου και συναντήθηκε με το λιμενάρχη και τα στελέχη Λιμεναρχείου Καλύμνου.  Στη συνέχεια αναχώρησε για Μαστιχάρι Κω.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version