Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ευχές του δημάρχου για το νέο έτος 2017

Απολογισμός του 2016 σε έργα και δράσεις

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κάλυμνος , 31/12/2016

Συμπατριώτισσες &  Συμπατριώτες.

Αγαπητοί Καλύμνιοι της  διασποράς.

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνει  την πορεία του ένας ακόμη χρόνος .Ένας χρόνος δύσκολος τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Η  οικονομική κρίση  δημιούργησε ένα απαισιόδοξο περιβάλλον που ταρακούνησε  τη χώρα μας και επηρέασε καθοριστικά τις ζωές μας .Έννοιες ,κατακτήσεις ,τρόποι ζωής ,τα οποία θεωρούνταν δεδομένα στο παρελθόν, κλυδωνίστηκαν δημιουργώντας ανασφάλεια και  προβληματισμό για το μέλλον. Το διεθνές περιβάλλον κάθε άλλο παρά συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας δημιουργεί ενώ ο πόλεμος στη Συρία  εξακολουθεί να μαίνεται προκαλώντας σε τακτά διαστήματα  κύματα προσφύγων.

Ωστόσο , σε λίγες ώρες ξεκινά ένας καινούριος χρόνος. Και  ,όπως καθετί καινούριο, φέρνει από μόνος του ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η οικονομική κρίση .Αισιοδοξία πως η πορεία προς το μέλλον θα είναι πιο ανέφελη. Πίστη ότι ο άνθρωπος  θα σταματήσει επιτέλους να βλάπτει  τον συνάνθρωπο του.

Αισθάνομαι την ανάγκη σε αυτό το σημείο να παρουσιάσω μερικές από τις δράσεις της Δημοτικής αρχής. Καταβάλαμε και καταβάλλουμε καθημερινά ακάματες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας  στην παράταξη μας .Θέλω  να ξέρετε ότι ο δρόμος  δεν είναι εύκολος ,ενώ συχνά είναι και ναρκοθετημένος.

ü  Συνετή και μετρημένη οικονομική διαχείριση που οδήγησε σε εξόφληση παλαιών χρεών  και δημιουργία ταμειακού πλεονάσματος.

ü  Εργασιακή ασφάλεια και ηρεμία σε όλες τις δομές του Δήμου.

ü  Έμφαση στην  κοινωνική πολιτική με τη δημιουργία κέντρου κοινότητας ,τη διανομή τροφίμων ,το κοινωνικό επίδομα .

ü  Ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ (Καρπάθειο ,3ο  Γυμνάσιο ,νέος Βρεφονηπιακός σταθμός).

ü  Ολοκλήρωση πλακοστρώσεων (σε ποσοστό  80%).

ü  Εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης σε  Τέλενδο &  Ψέριμο.

ü  Συντήρηση σχολικών μονάδων.

ü  Ολοκλήρωση εκβάθυνσης λιμένα. Τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας.

ü  Δημιουργία χώρων πολιτισμού. Διεξαγωγή της 28ης συνάντησης ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου.

ü  Ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία αποκατάστασης της παραλιακής ζώνης.

ü  Ασφαλτοστρώσεις.

ü  Μελέτες  αντιδιάβρωσης παραλιών του νησιού μας.

ü  Τοποθέτηση  4500  ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Τα  παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης .Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί .Τα  στελέχη της δημοτικής αρχής, με σημαντική πλέον εμπειρία διοίκησης και διαχείρισης  ,με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του νησιού μας και την επίλυση των προβλημάτων των συμπατριωτών μας ,θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους.

Μοναδικό μας μέλημα η υιοθέτηση πολιτικών σύγκλισης .Δε περισσεύει κανένας .Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά και σημαντικά και απαιτούν συνεργασίες ,συμμετοχικότητα . Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Σας  καλώ λοιπόν και τώρα να  στηριχθούμε όλοι μας  σε αυτά τα στηρίγματα και να ατενίσουμε το νέο έτος με ελπίδα ,με πίστη για καλύτερες μέρες .Να πιστέψουμε όλοι στις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας και να διαμορφώσουμε καλύτερους όρους ζωής για μας και για τα παιδιά μας, για όλους μας .

Χρόνια πολλά  ,ελπιδοφόρο το 2017.

Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ  Α. ΓΑΛΟΥΖΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos