Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φτου κι από την αρχή το μέτρημα του μόλου Κύριο

Μετρήθηκε καλά το έργο, μελετήθηκε το κόστος του, προκηρύχθηκε, αναδείχθηκε

εργολήπτρια εταιρία,  εγκαταστάθηκε ο εργολάβος με την μπήγα του, άρχισαν οι εργασίες, δόθηκαν και οι σαφείς διαβεβαιώσεις  ότι το έργο θα… ολοκληρωθεί μες στο Νοέμβρη. Αισιοδοξία του… σκασμού.

Όμως, ξαφνικά σταμάτησε το έργο. Ο εργολάβος  είπε  ότι το έργο δεν είχε μετρηθεί σωστά, καθότι έχει κι άλλες εργασίες πέρα από αυτές που ανέλαβε.

Και έτσι φτου κι από την αρχή, και όχι ακριβώς… αρχή.  Τώρα εργολάβος υπάρχει και περιμένει τις νέες μετρήσεις, οι οποίες, λογικά…, θα ανεβάσουν το κόστος του έργου. Αλλιώς δε γίνεται.

Δεν πειράζει, αρκεί που αυτός ο μόλος θα φέρει τουρισμό, όπως λένε, αφού εκεί θα δένουν τα πάντα, μικρά και μεγάλα παπόρια, μέχρι και υποβρύχια. Και άλλα…

Τώρα περνάμε κρίσιμες στιγμές, καθώς μετράνε (4/12/16) ξανά το έργο του βυθού (αυτό που «έφαγε» περί τις 400.000 ευρώ και βγήκε ακατάλληλο για το σκοπό που ήθελε η Κάλυμνος). Μετράνε, λέει, το μόλος με ειδικά όργανα και εκατοστό προς εκατοστό.  

Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό; Να υποθέσουμε ότι η πρώτη μέτρηση ήταν μέτρηση του μόλου (που θεωρήθηκε επαρκής και βάσει αυτής προκηρύχθηκε το έργο και…  πάνω σ’ αυτή τη μέτρηση έδωσε τιμή ο εργολάβος, ο κ. Κρούσκος της εταιρείας 3Κ, και το ανέλαβε)  που έγινε «με το μάτι» και στο περίπου προκειμένου, για  να συντομεύουμε και να αναδειχτεί εργολάβος;

Αυτή είναι η απορία μου –αν βέβαια επιτρέπονται οι απορίες…  Γιατί, όποιος δεν είναι ειδικός σε στην αλυσίδα: μελέτες, προκηρύξεις, εργολάβοι και τα συναφή, δεν τα «πιάνει», κατά το κοινώς λεγόμενον.  Εκτός και τα «πιάνει». Άλλοι είναι πιο ειδικοί: πολιτικοί, μηχανικοί, δημοσιογράφοι  και λοιπές δυνάμεις…  Αυτοί ξέρουν.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

2 σχόλια

Argo Kalymnos