Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχολή Δυτών: Διπλώματα σε 24 δύτες & 10 επιτηρητές Κύριο

Ολοκλήρωσαν τα 40 μαθήματα εκπαίδευσης στη Σχολή Δυτών Καλύμνου και

πήραν δίπλωμα για άσκηση υποβρυχίου επαγγέλματος 24 δύτες (φοίτησαν 25) και 10 επιτηρητές.

Η εκδήλωση απονομής των διπλωμάτων έγινε στο κτήριο της Σχολής Δυτών (δίπλα στο Λιμεναρχείο), το μεσημέρι της 2ης Νοε. και παρόντες ήταν ο Δ/της της Σχολής Λιμενάρχης Καλύμνου κ. Ιωάννης Καρατζιούνης-πλωτάρχης ΛΣ,  ο υποδ/της της Σχολής κ. Θεοφ. Τσαγκάρης – πλωτάρχης ΛΣ (Καλύμνιος), ο αρχιεκπαιδευτής κ. Άγγελος Κουφός-πλωτάρχης ΠΝ.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έδωσε το «παρών» ο αντ/δρος του ΠΣ. Κ. Κώστας Σταυλάς και από το Δήμο οι αντιδ/ρχοι κ.κ. Κώστας Ζαΐρης και Μικές Ρήγας, ενώ από το Δημ. Λιμ. Ταμείο παρέστη ο αντ/δρος του ΔΣ κ. Γιάννης Μαρίνος, και από την ΑΝΕΚ ο αντ/δρος του ΔΣ κ. Γιώργος Παντελής.

Ελληνικές… αντιφάσεις

Η προσφορά: Η Σχολή Δυτών Καλύμνου είναι (α) η μοναδική στην Ελλάδα, (β) έχει μακρά ιστορία, (γ) προσέφερε και προσφέρει πολλά, ιδιαίτερα σήμερα που το γνωστικό της αντικείμενο δεν είναι πια μόνο η ειδικότητα του καταδύτη-σφουγγαρά αλλά επεκτάθηκε και σε όλα τα υποβρύχια επαγγέλματα του ναυπηγικού-επισκευαστικού κλάδου κ.α. Και, να τονιστεί,  (δ) οι φοιτώντες σ’ αυτήν είναι νέοι από όλη την Ελλάδα.

Η… αδικία: Όμως, παρά τη μεγάλη της προσφορά, η Σχολή αντιμετωπίζει μεγάλη αδικία: δεν έχει την δέουσα αντιμετώπιση από την πολιτεία, γιατί (α) δεν έχει μόνιμη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά κάθε φορά Περιφέρεια και Δήμος τρέχουν εδώ κι εκεί και ψάχνουν τα ταμεία τους για να λειτουργήσουν τη Σχολή, (β) πλην του πλωτάρχη του ΠΝ κ. Αγγ. Κουφού, δεν έχει πιστοποιημένο διδακτικό προσωπικό, που να συνδράμει το έργο του κ. Κουφού, και (γ) ως συνέπεια των ως άνω, ενώ η Σχολή παρέχει άριστη και υπεύθυνη εκπαίδευση, με εποπτεία της πολιτείας, πιστοποίηση ως Σχολή ακόμη δεν απέκτησε.

Ελληνικές αντιφάσεις και καλυμνιακή διοίκηση…

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos