Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μήνυμα του δημάρχου Γ. Γαλουζή για την επέτειο του Πολυτεχνείου Κύριο

Ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Γιάννης Γαλουζής εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα

για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973, κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας την 21η Απριλίου 1967.

Το ιστορικό σύνθημα εκείνης της φοιτητικής εξέγερσης (Νομική Σχολή – Πολυτεχνείο) ήταν «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», που δυστυχώς σήμερα επανήλθε ως τραγική επανάληψη της ιστορίας.  Φτώχεια-Ανεργία είναι ο εφιάλτης φρίκης που βιώνουν οι έλληνες και η σύγχρονη Γερμανική Κατοχή είναι ο  στυγνός δικτάτορας της χώρας μας με προσωπείο «συμμαχικό».  

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος   17/11/ 2016

Τηλέφωνο        : 22430- 59141

ΦΑΞ                : 22430- 59148

ΜΗΝΥΜΑ

Η ημέρα εορτασμού της μνήμης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως είναι η σημερινή, δεν είναι μια μέρα που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται επετειακά ή ακόμα και «μουσειακά».

Αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, μιας ιστορίας που διαχρονικά έχει επισφραγιστεί από αγώνες για Ελευθερία, για Εθνική ανεξαρτησία, για Δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο αγώνα, καθώς και τα πανανθρώπινα μηνύματα που απορρέουν από τη φοιτητική εξέγερση ενάντια στη δικτατορία, αποτελεί και θα πρέπει να αποτελεί για όλους εμάς ένα διαρκές παράδειγμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Δικαιώματα ατομικά και συλλογικά, δικαιώματα σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους ανεξάρτητα από χρώμα-θρησκεία-εθνικότητα. Δικαιώματα αυτοδιάθεσης των ατόμων και των λαών και δημοκρατικής διακυβέρνησης των κρατών με σεβασμό στην ατομική έκφραση και την ανθρώπινη υπόσταση.

Το Πολυτεχνείο πρέπει να υπενθυμίζει στο σύγχρονο άνθρωπο, τον τόσο δοκιμαζόμενο από τις καθημερινές δυσχέρειες, τη δύναμη που κατέχουν οι λαοί -μέσα από τη συλλογική τους έκφραση- στο να αντιστέκονται και να ανατρέπουν δυνάμεις επιβολής, από όπου και αν αυτές προέρχονται, καθορίζοντας οι ίδιοι και διαμορφώνοντας το μέλλον τους.  

Ας είναι λοιπόν η σημερινή ημέρα εορτασμού της 43ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μια αφορμή για περισυλλογή και συνειδητοποίηση από όλους μας, των προκλήσεων που ανοίγονται καθημερινά μπροστά μας και οι οποίες απαιτούν να αρθούμε -ατομικά και συλλογικά- στο ύψος των περιστάσεων.

Δήμαρχος

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version