The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Νεκτ. Σαντορινιός υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κύριο


Τιμήθηκε η Δωδεκάνησος, ελπίζει η Κάλυμνος να δει καλύτερη ακτοπλοΐα

Ο συμπατριώτης μας Δωδεκανήσιος βουλευτής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα για τη θέση του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με την υπουργοποίηση του τιμήθηκε η Δωδεκάνησος, ενώ η Κάλυμνος, όπως και άλλα νησιά το νομού μας, μαζί με τα συγχαρητήριά του εκφράζουν και την ελπίδα να δούνε καλύτερες μέρες στην ακτοπλοΐα.

Ειδικά η Κάλυμνος, πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα, αρκετά… πια ταπεινώθηκε: πηγαίνουμε στην Κω για να πάρουμε το καράβι να πάμε Πειραιά. Τέτοια κατάντια ποτέ δεν την είδε η Κάλυμνος.

Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι με το υφυπουργείο στον κ. Σαντορινιό τιμήθηκε η αξιοκρατία και επιβραβεύεται ένας ικανός και άξιος βουλευτής (α) για τις ικανότητες που επέδειξε ως πολιτικό πρόσωπο στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις και στο ανακριτικό του έργο στην Επιτροπή της Βουλής για το Δημόσιο Χρέος, (β) για την εκπληκτική ενημέρωσή του και γνώση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας,, ειδικότερα της νησιωτικής Ελλάδας και (γ) για το κοινοβουλευτικό και γενικότερα πολιτικό του έργο.

Τώρα βέβαια πρέπει να αποδείξει ότι και στη θέση κυβερνητικής ευθύνης που ανέλαβε θα είναι εξίσου αποδοτικός και παραγωγικός.

Οι δυσκολίες αναμφισβήτητα είναι τεράστιες, καθότι ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο κυβερνητικό πόστο που είναι πνιγμένο  στα τα τεράστια προβλήματα της ανύπαρκτης ώς σήμερα «νησιωτικής πολιτικής», αλλά και, προπάντων, πρέπει να κατορθώσει να «συνεννοηθεί» με  τους εφοπλιστές της ακτοπλοΐας – που είναι σκληρά καρύδια.

 Οι Δωδεκανήσιοι ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο του, γιατί αυτή την επιτυχία ην έχει απόλυτα ανάγκη η Δωδεκάνησος και κατ’ επέκταση όλη η ξεχασμένη νησιωτική Ελλάδα.  

*

Ο κ. Σαντορινιός, σήμερα 5/11/16,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση

για την υφυπουργοποίηση του.

Αθήνα, 05/11/16

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού,

Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβω την θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, κατά κύριο λόγο, τα θέματα των νησιών και η χάραξη νησιωτικής πολιτικής- ένα νέο χαρτοφυλάκιο που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, με την σύστασή του, αποδεικνύουν την ιδιαίτερη βαρύτητα που δείχνουν για μας τους νησιώτες.

Στόχος και ελπίδα μου είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών και το έργο του Υφυπουργείου να συμβάλλει στην ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη της νησιωτικής χώρας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία που πρόκειται να έχουμε με τον Υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο θεωρώ έναν έμπειρο και ικανό πολιτικό.

Ευχαριστώ όλες και όλους για τις ευχές και υπόσχομαι, σαν νησιώτης και εγώ, να καταφέρω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τις ανάγκες των νησιωτών. Το έργο είναι δύσκολο αλλά με την βοήθεια όλων σας, πιστεύω ότι οι νησιωτικές πολιτικές, θα πάψουν να είναι ένα ευχολόγιο και θα μετατραπούν σε ουσιαστικές πολιτικές πράξεις».    

*

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κ. Ηλία Καματερού

για την υπουργοποίηση του κ. Νεκτ. Σαντορινιού

Η. Καματερός: τιμή για τη Δωδεκάνησο η υπουργοποίηση Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με αφορμή το χθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής Ηλίας Καματερός δήλωσε:

« Η επιλογή αναβάθμισης της νησιωτικής πολιτικής σε Υφυπουργείο καταδεικνύει τις κυβερνητικές προτεραιότητες και αποτελεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τα νησιά μας στο χθεσινό ανασχηματισμό. Δεύτερο θετικό στοιχείο η ανάληψη της ευθύνης του νέου Υφυπουργείου από ένα νησιώτη Δωδεκανήσιο βουλευτή, το Νεκτάριο Σαντορινιό.

Προσωπικά συγχαίρω το Νεκτάριο γι αυτό το γεγονός που αποτελεί τιμή για όλους τους Δωδεκανήσιους πολίτες».

*

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου Δημητρίου Γάκη

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ρόδος 05.11.16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την ανάληψη του υφυπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το Νεκτάριο Σαντορινιό

 «Με τη βεβαιότητα ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα δώσει ισχυρή ώθηση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που είναι μπροστά μας, θα ήθελα να συγχαρώ το Νεκτάριο Σαντορινιό για την ανάληψη του υφυπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και να του ευχηθώ καλή και αποτελεσματική δουλειά στη νέα θέση ευθύνης. Με την ευκαιρία του ανασχηματισμού, θέλω να σημειώσω τη συνέπεια και τη συνέχεια της στοχο-προσήλωσης της Κυβέρνησης στην εφαρμογή της «Νησιωτικότητας» για την επίλυση των προβλημάτων των νησιωτών και την αναπτυξιακή προοπτική του Αρχιπελάγους. Προς την κατεύθυνση αυτή, είμαι βέβαιος, ότι τόσο μέσα από το σημαντικό διάλογο και τη συνεργασία για την προώθηση κρίσιμων αναπτυξιακών θεμάτων για τα νησιά μας μέσα στην κοινωνία, αλλά και μέσα από τις διαδικασίες διαβούλευσης στην αρμόδια Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, θα έχουμε τη δυνατότητα κοινών δράσεων προς όφελος της Νησιωτικής Ελλάδας.»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

Μια μέρα πριν την υπουργοποίηση του

Αθήνα, 04/11/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «400.000 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση 4 λιμανιών της Δωδεκανήσου»

Σημαντικά έργα αποκατάστασης και βελτίωσης μικρών και μεγάλων λιμανιών της χώρας, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016, της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ). Με συνολικό  προϋπολογισμό 4.800.000€ που απορροφήθηκε εξ’ ολοκλήρου, επιλέχθηκαν 62 λιμάνια της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και επείγουσες ανάγκες τους, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα για την Δωδεκάνησο, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα ακόλουθα έργα:

1. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΛ ΡΟΔΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 30.074,77 ΕΥΡΩ

2. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑ Ε/Γ - Ο/Γ ΣΚΑΦΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΣΚΑΛΑΣ ΠΑΤΜΟΥ,  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 116.000 ΕΥΡΩ

3. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΤΗΡΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΛΟΥ,  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 100.000 ΕΥΡΩ

4. ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ,  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 105.000 ΕΥΡΩ (σ.σ.: η υπογράμμιση δική μας)

5. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΕΙΨΩΝ,  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 48.600 ΕΥΡΩ

Τα παραπάνω ποσά, σχολίασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, θα δώσουν μια προοπτική ανάπτυξης στα νησιά μας, αναβαθμίζοντας τις υποδομές τους και καταστώντάς τα ανταγωνιστικά στην προσέλκυση εμπορικών και τουριστικών δράσεων. «Η Κυβέρνηση και ειδικά η ΓΓΛΛΠΝΕ, υπό την ευθύνη του Γ.Γ. κ. Λαμπρίδη, στρατηγικά, προτεραιοποίησε τις ανάγκες των νησιωτικών λιμανιών και πολλών άλλων μικρών λιμανιών της χώρας, με σκοπό την περιφερειακή ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων υποδομής σε περιοχές που για πολύ καιρό, με τις προηγούμενες πολιτικές, αισθάνονταν ξεχασμένες. Περιοχές που για να δουν αναπτυξιακό έργο υποδομής, έπρεπε να έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», σχολίασε σκωπτικά. «Έτσι μοίραζαν τους πόρους του ΠΔΕ, μέχρι τώρα. Ανάμεσα σε κολλητούς και φίλους και άφηναν την Περιφέρεια σε απόλυτη ένδεια», είπε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σημαντικό, τέλος, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, είναι ότι σε αυτή τη φάση έχουν ενταχθεί έργα μικρής κλίμακας. Με καταγεγραμμένες τις ανάγκες των λιμανιών για έργα μεσαίας κλίμακας ήδη η ΓΓΛΛΠΝΕ, σχεδιάζει ήδη την ένταξη τους σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. 

Σύντομο βιογραφικό Νεκτ. Σαντορινιού

Γεννήθηκα στη Ρόδο στις 17-5-1972. Κατάγομαι από τη Σύμη. Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Εργάστηκα στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 εργάζομαι στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ροδίων με κύρια απασχόληση την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interregκλπ) και εθνικά (ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΕΤΕΡΠΣ, Πράσινο Ταμείο, ΠΔΕ κλπ). Ταυτόχρονα είμαι υπεύθυνος παραγωγής σε μία τοπική παραδοσιακή αρωματοποιία.

Είμαι παντρεμένος με την Ματίνα Χατζημάρκου και έχουμε μία κόρη και ένα γιο, την Μελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Εξελέγην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, στις 25 Ιανουαρίου 2015 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά την πρώτη θητεία μου ως βουλευτής Δωδεκανήσου (01/15- 08/15), εξελέγην Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια. Παράλληλα, διετέλεσα μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη δεύτερη θητεία μου ως βουλευτής (09/15- σήμερα) έχω οριστεί μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ και συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Για δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδο έχω εκλεγεί Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Είμαι μέλος της Μονιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Παράλληλα είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Ακόμη, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για τα ΕΣΠΑ, ειδικός αγορητής κατά την ψήφιση του Προυπολογισμού του 2016 για θέματα Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και εισηγητής στο Νομοσχέδιο για τα Κόκκινα Δάνεια και την Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Διετέλεσα Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό». Από τον Ιανουάριο το 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 ήμουν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Δεκέμβριο του 2008 εντάχθηκα στη συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, της οποίας διατέλεσα συντονιστής από το 2008 έως και το 2013. Από τον Δεκέμβριο του 2013 είμαι συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσα μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ήμουν μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013.

Εκλέχθηκα μέλος της πρώτης Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το Δεκέμβριο του 2012 και μέλος του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013.

Συμμετείχα σε όλες τις Πανελλαδικές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του μέχρι και την ενοποίηση του κόμματος.

Διετέλεσα μέλος ΣΥΝ από το 2000. Το 2008 εκλέχτηκα μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ και από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 διατέλεσα Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Διετέλεσα αντιπρόσωπος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Νότιας Δωδεκανήσου στο 5ο και στο 6ο Τακτικό Συνέδριο του ΣΥΝ.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσα μέλος Δ.Σ. του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου από την ίδρυση του, το 2005,  μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009.

Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και είμαι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos