Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τιμήθηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Η επέτειος του έπους του ’40 εορτάστηκε και φέτος στην Κάλυμνο με ομιλίες και παρέλαση υπό  ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Στις 10:30 π.μ εψάλη επίσημη Δοξολογία στον Ι.Μ.Ν. του Σωτήρος Χριστού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτη κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο. Παρέστησαν οι αρχές του τόπου, ο βουλευτής Δωδ/νήσου κ. Δ. Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ), και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κ. Αγγελική Σβίγκου. 

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και κατέθεσαν στεφάνους οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Ακολούθησε, υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Δημ. Φιλαρμονικής Καλύμνου, η παρέλαση των σχολείων, των προσκόπων και τμημάτων του 5 / 42  Συντάγματος Ευζώνων  Καλύμνου.

Την έκπληξη της ημέρας έκανε ο βουλευτής κ. Γάκης, ο οποίος αρνήθηκε, για ιδεολογικούς λόγους, να ανέβη στην εξέδρα των επισήμων, να παρακολουθήσει την παρέλαση, και στάθηκε κάτω και μπροστά από την εξέδρα. Τον ακολούθησε, για λόγους ευγένειας, ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος.

Το απόγευμα το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση με ομιλητή κ. Βασίλη Χατζηβασιλείου, δικηγόρο, ιστορικό και συγγραφέα, τον οποίο προσκάλεσε από την Κω, και μίλησε με θέμα :«Πως  προετοίμασε η ιταλική φασιστική διπλωματία την επίθεση κατά της Ελλάδας». Η εκδήλωση έκλεισε με επετειακό  μουσικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, υπό  τη διεύθυνση του μουσικού  κ. Γεωργίου Γαλόπουλου.

Ποθητός Μαγκούλιας

Ο δημ. σ/λος κ. Ποθητός Μαγκούλιας, φιλόλογος, έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στην ΑτΚ:

«Θερμά συγχαρητήρια  στα παιδιά που παρέλασαν σήμερα ,τιμώντας με τη συμμετοχή τους αυτούς που δεκαετίες πριν είπαν το μεγάλο ΟΧΙ . Οχι  απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές ιδεολογίες που διαχώριζαν τους ανθρώπους ,προσβάλλοντας την έννοια της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης των λαών.

Θερμά συγχαρητήρια και στο βουλευτή του Σύριζα κο Γάκη Δημήτριο που αρνήθηκε να ανεβεί στην εξέδρα "των επισήμων" παρακολουθώντας την παρέλαση από το δρόμο μαζί με το μητροπολίτη μας .Όπως φαίνεται κάτι αλλάζει σχετικά με τις εξέδρες στις παρελάσεις. Ποθητός Μαγκούλιας»

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Εντύπωση μου προκάλεσε η τελευταία παράγραφος του μηνύματος του κ. Μαγκούλια ο οποίος "συγχαίρει" τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γάκη, για ποιο πράγμα ακριβώς; Ποια ήταν η σημειολογία, η τόσο σαφής και σημαντική της ενέργειάς του ώστε να τον συγχαρεί ο κ. Μαγκούλιας και να βγάζει το συμπέρασμα ότι "κάτι αλλάζει με τις εξέδρες στις παρελάσεις". Η εξέδρα έχει και έναν πρακτικό λόγο να υπάρχει,να ξεχωρίζουν τα παιδιά τις αρχές του τόπου και γιατί όχι, να τους αποδίδουν μια απλή τιμή. Κατά τη γνώμη μου, η ενέργεια του κ. βουλευτή ήταν μια λαϊκίστικη κίνηση,τόσο συνηθισμένη στις ψυχώσεις του κόμματός του , χωρίς περιεχόμενο και αντίκρυσμα, όταν δεκάδες άλλες καθημερινές πράξεις της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ο κ. βουλευτής έχουν πλήξει υπέρτερες αξίες της ζωής των πολιτών,όπως η αξιοπρέπεια και η ανάγκη να μην προσβάλλουν καθημερινά τη νοημοσύνη του, με τα λογής πρωτοφανή ψέματα και τη διάψευση κάθε ελπίδας που μας είχαν υποσχεθεί ότι "έρχεται"... Φανή Κουτούζη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version