Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην παραλιακή, σε ομαδικό «ρεπό» η Δημοτική Αστυνομία Κύριο

Για άλλη μια φορά, σήμερα 14/10/16 το μεσημέρι, ένα μποτιλιάρισμα που ξεκίναγε

από τη ράμπα στη γέφυρα του Χριστού και απλωνόταν κατά μήκος όλης της κεντρικής παραλιακής. Σε όλη της τη «δόξα»  η ασυνειδησία ενός Καλύμνιου οδηγού ΙΧ αλλά και η μακριά από τις ανάγκες του νησιού η Δημοτική Αστυνομία Καλύμνου (Δ.Α.Κ.).

Και ο μεν οδηγός του ΙΧ AUDI γνώριζε πολύ καλά ότι (Δ.Α.Κ.)ήταν απίθανο να πέσει επάνω του αφού δεν την βλέπει να κυκλοφορεί, η δε (Δ.Α.Κ.)είχε την ευκολία να βγει εν σώματι σε «ρεπό», χάρη στη γενναιοδωρία αντιδημάρχου, όπως λένε οι φήμες που έβγαλε προς τα έξω «το εν Δήμω σύστημα μετάθεσης ευθυνών».  

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι πράγματι αντιδήμαρχος να έδωσε το συνολικό αυτό «πακέτο ρεπό» χωρίς να αφήσει στην υπηρεσία ούτε ένα δημοτικό αστυνόμο, ως όφειλε, σαν υπηρεσία ασφαλείας που λέει ο νόμος. Εκτός κι αν η δημοτική υπηρεσία στην οποία υπάγεται η Δ.Α.Κ υπέγραψε αυτή τη μαζική εγκατάλειψη.

Πάντως, όποιος και να είναι ο «δράστης», η γαλαντομία αυτή μας βεβαιώνει ότι η Δημοτική Αστυνομία είτε παρούσα είναι είτε απούσα δεν έχει καμιά διαφορά.

Και ακριβώς αυτό θέλουμε να ξαναπούμε για την προσφορά της Δημοτικής Αστυνομίας, με όλη την αγάπη που έχουμε στα παιδιά του σώματος αυτού: Στην Κάλυμνο ουσιαστικά δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και υπεύθυνη 100% είναι η δημοτική Αρχή. Όχι οργάνωση δεν έκανε, αλλά ούτε τηλέφωνο δεν της διέθεσε. Η Δ.Α.Κ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι μια αμαρτωλή ιστορία.       

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Φίλε Ποθητέ, έβαλες πολλά θέματα, ενώ το ζητούμενο, στο οποίο αναφέρθηκα, είναι ένα: να αστυνομεύεται η ασυνειδησία των οδηγών που σταθμεύουν όπου γουστάρουν. Το παρεμπόριο (ή αλλιώς: το κυνηγητό των τσιγγάνων) είναι ένα παραμύθι για ηρωική αερολογία, αφού όλοι οι δρόμοι της Καλύμνου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχουν παρεμπόριο, πλανόδιο ή και με μόνιμο στέκι - ακόμη και κάτω από τη Δημαρχία. Εγώ μίλησα για την κυκλοφορία οχημάτων στην κεντρική μας πλατεία (ούτε γθια τα τραπεζοκαθίσματα δε μίλησα). Και μόνο η παρουσία ενός/μιας αστυνόμου θα βοηθούσε καθοριστικά στην πρόληψη κυκλοφοριακών εμφραγμάτων. Η πολλή μαγκιά και ο καλύμνικος τσαμπουκάς "σπάνε" και μόνο με την παρουσία αστυνόμου.
    Δεν αναφέρθηκα σε άλλα θέματα, π.χ. μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, νερά στις γειτονιές ακόμη και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο κ.λπ. κ.λπ. Αρκέστηκα μόνο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της κεντρικής πλατείας.
    Λες, Ποθητέ, ότι βλέπεις περιθώρια βελτίωσης. Κάνε κάτι. Και τις άδειες να τις παίρνουν βέβαια οι αστυνόμοι, αλλά όχι με απογύμνωση της υπηρεσίας. Όλα να μπούνε σε ένα πρόγραμμα με γνώμονα τα προβλήματα της πόλης (για να μην πω όλης της Καλύμνου). Μετά θα μετράνε τα διακαιώματα των εργαζόμενων σε άδειες. Πρώτα η Κάλυμνος. Αυτή είναι η άποψή μου, καθαρά και ξάστερα.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου.
    ΥΓ Πάντως οργάνωση και τάξη δε θέλει μόνον η Δημοτική Αστυνομία...

  • Σύνδεσμος σχολίου ποθητός μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από ποθητός μαγκούλιας

    Νομίζω ότι είναι σωστό να ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Ο πολίτης ,ο κάθε άνθρωπος που υπερβαίνει κάποιο νόμο ,κάποια διάταξη προηγείται -παντού και πάντα-των ελεγκτικών ή κατασταλτικών μηχανισμών.Υπ' αυτή την έννοια η δημοτική αστυνομία-στην περίπτωση που αναφέρετε - δε θα μπορούσε να είναι στο χώρο προτού συμβεί το μποτιλιάρισμα (δράση ,αντίδραση).
    Η ερμηνεία σας ότι κάποιος αντιδήμαρχος έδωσε το συνολικό αυτό «πακέτο ρεπό» χωρίς να αφήσει στην υπηρεσία ούτε ένα δημοτικό αστυνόμο ή ότι η δημοτική υπηρεσία στην οποία υπάγεται η Δ.Α.Κ υπέγραψε αυτή τη μαζική εγκατάλειψη είναι απλά μια επιφανειακή πληροφόρηση.
    Για την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού πρέπει να παρατεθούν τα παρακάτω :Η δύναμη της Δ.Α.Κ είναι 7 άτομα εκ των οποίων οι τρεις λείπουν αυτή την περίοδο με άδεια ανατροφής τέκνου και γυρνούν προς το τέλος του 2016 και αρχές του 2017.Μια δημοτική αστυνόμος πήρε πρόσφατα άδεια επαπειλούμενης κύησης και έτσι αυτή την περίοδο υπηρετούν τρεις δημοτικοί αστυνόμοι είτε σε πρωινές είτε σε απογευματινές/βραδινές βάρδιες .Για λόγους ασφαλείας οι αστυνόμοι περιπολούν 2 άτομα μαζί καθώς στο παρελθόν είχαν δεχθεί επιθέσεις .Στις 14/10/2016 ημέρα παρασκευή είχαν απογευματινή /βραδινή βάρδια και οι τρεις για έλεγχο παρεμπορίου.
    Όταν ανέλαβα υπεύθυνος της Δ.Α.Κ 22/07/2016 προσπάθησα να φέρω πίσω στην υπηρεσία κάποιον/ους από τους αδειούχους για να μη λείπουν τρία άτομα ταυτόχρονα αλλά δεν επέστρεψε κανείς με το επιχείρημα ότι θα χάσουν το υπόλοιπο της άδειας τους.Έφερα πίσω στην υπηρεσία τη δημοτική αστυνόμο που είχε αποσπασθεί στο ληξιαρχείο και δούλεψε η υπηρεσία για κάποιο διάστημα ικανοποιητικά. Όμως την περίοδο αυτή υπάρχουν όπως σας προείπα μόνο τρία άτομα που άλλοτε άνουν πρωινή και άλλοτε βραδινή βάρδια .
    Τα στελέχη της αστυνομίας με φιλότιμο επιτελούν το καθήκον τους .Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν περιθώρια καλύτερης λειτουργίας της υπηρεσίας.
    Πιστεύω ότι συνέβαλα κάπως στην πληρέστερη ενημέρωση τω αναγνωστών σας .Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    Ποθητός Μαγκούλιας
    τ. υπεύθυνος της Δ.Α.Κ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version