Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ρώσοι δημ/φοι σε Ρόδο, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Λέρο Κύριο

Ρώσοι δημοσιογράφοι σε Ρόδο, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Κω και Λέρο

 

Εκτός «προγράμματος» η Κάλυμνος. Υπάρχει εξήγηση από τον περιφερειάρχη;

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Ρόδος, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ρώσοι δημοσιογράφοι «εξερεύνησαν» τα Δωδεκάνησα με ιστιοπλοϊκό σκάφος

-Συνεργασία του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση του θαλάσσιου Τουρισμού

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) για την προβολή και τη στήριξη των νησιωτικών περιοχών που έχουν δεχθεί πιέσεις,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα πρωτότυπο ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στα Δωδεκάνησα.

Δύο γνωστοί δημοσιογράφοι και ένας φωτορεπόρτερ, εξειδικευμένοι στον θαλάσσιο τουρισμό  και το yachting,  επισκέφθηκαν  με ιστιοπλοϊκό σκάφος  (20-27/9/2016) τα νησιά Ρόδος, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος, Λέρος και Κως,  με σκοπό  τη συλλογή υλικού για τη σύνταξη  ρεπορτάζ και την παρουσίαση  θαλάσσιων  προορισμών   και δραστηριοτήτων, που  προσελκύουν το ενδιαφέρον   ειδικού κοινού της ρώσικης τουριστικής αγοράς.

Τα  ρεπορτάζ θα δημοσιευθούν  στο δημοφιλές περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας GEO και στην ιστοσελίδα τουριστικού περιεxομένου στη Ρωσία www.afisha.mir.ru που εξειδικεύονται στον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting.

Τα μέλη της αποστολής ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία του ταξιδιού με ιστιοπλοϊκό αλλά και από την εγκάρδια φιλοξενία που δέχθηκαν στα νησιά τα οποία επισκέφθηκαν και επέστρεψαν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αμέσως μετά το ταξίδι εξοικείωσης των Ρώσων δημοσιογράφων, 10μελής αποστολή από το Βέλγιο και την Ολλανδία θα φιλοξενηθεί στη Ρόδο. Το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργανώνει με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου press trip στο «νησί των Ιπποτών» από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου 2016 με στόχο  να αναδειχθεί μέσα από την φιλοξενία αυτή ότι ο προορισμός, ακόμη και κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο, παραμένει ζωντανός και παρέχει στους επισκέπτες πολλές ποιοτικές επιλογές πέρα από τον καλό καιρό και τη θάλασσα. Μέσα από τα ταξίδια εξοικείωσης αναδεικνύεται παράλληλα ότι το προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται σε ύφεση και δεν επηρεάζει καθόλου τα νησιά.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων στη Ρόδο και στην Κω τον Μάιο, ενώ τον Απρίλιο κατά την περίοδο του Πάσχα φιλοξενήθηκαν στο νησί της Ρόδου Ρώσοι δημοσιογράφοι, απεσταλμένοι εντύπων που ειδικεύονται στο θρησκευτικό τουρισμό. Με επιτυχία στέφθηκε επίσης το ταξίδι Αμερικανών δημοσιογράφων σε Ρόδο, Κω, Χάλκη και Σύμη στα τέλη Ιουνίου. Το συγκεκριμένο ταξίδι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το άνοιγμα των νέων αγορών και δη της αγοράς των ΗΠΑ από όπου οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά αύξησης. Τέλος, στις αρχές Σεπτέμβρη 12μελής αποστολή δημοσιογράφων από τη Μεγάλη Βρετανία φιλοξενήθηκε στην Κω. Σκοπός του συγκεκριμένου ταξιδιού ήταν η τόνωση των κρατήσεων από τη Βρετανία, που αποτελεί μία από τις βασικές τροφοδότριες τουριστικές αγορές για την Κω.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου τόνισε: «Πιστεύοντας ότι ο Τουρισμός είναι ένα ομαδικό άθλημα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους αρμόδιους φορείς για να ενισχύσουμε την τουριστική μας εικόνα. Η συνεργασία μας με τον ΕΟΤ  για την προβολή και την προώθηση των νησιών μας είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική. Τα δημοσιογραφικά ταξίδια αποτελούν ένα στοχευμένο τρόπο να διαφημίσουμε το τουριστικό μας προϊόν στις εκάστοτε αγορές».

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού

της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

*

ΣΧΟΛΙΟ:  Θα μας υποχρέωνε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος  Χατζημάρκος (φωτο κειμένου) να μας εξηγήσουν γιατί συχνά γίνεται αυτό το «πήδημα» της Καλύμνου, σαν αυτό στην τουριστική προβολή των νησιών μας από Ρώσους δημοσιογράφους; Όπως λέει το ως άνω δ.τ. της περιφέρειας,  από την Κω «πηδήξανε» την Κάλυμνο και πήγανε στη Λέρο. Το πρόβλημα είναι  τεχνικό ή μήπως τεχνητό; Οι αιρετοί δεν πρέπει να δίνουν εξηγήσεις;

Ειδικά ο περιφερειάρχης,  αν και κάποτε ήταν θερμός υποστηρικτής της Καλύμνου (όπως  οφείλει βέβαια, και όλων των νησιών) στην περίπτωση των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας τον θεωρήσαμε «ένοχο»  της κωλυσιεργίας για την έκδοση  άδειας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί, όλως παραδόξως,  εκεί που όλα κατά την περιφέρεια ήταν στραβά και ανάποδα, με μια και μόνο παρέμβαση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ στο «φίλο» του, όπως είπε, περιφερειάρχη, σε μισή ώρα η άδεια ήταν στην Κάλυμνο», επίσης όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΙΓΑΙΟ TV). Δικαιολογημένα η Κάλυμνος τον θεώρησε «ύποπτο» ότι άκουγε «φάλτσες φωνές» και κρατούσε ακινητοποιημένα τα λεωφορεία του Δήμου.

Τώρα έχουμε και την τουριστική προβολή των νησιών μας. Και το «επεισόδιο» αυτό δεν είναι το μοναδικό. Ρωτάμε λοιπόν με καλή προαίρεση, γιατί εκτιμούμε και τους δύο, περιφερειάρχη-αντιπεριφερειάρχη: έχουν να δώσουν εξήγηση ή όσα έγιναν (δημοτικά λεωφορεία)  και συνεχίζουν να γίνονται (τουριστική προβολή των νησιών);   Ή μήπως η Κάλυμνος δε διαθέτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για προβολή; (ΣΝΤ)

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Εύλογα ερωτήματα,ιδίως η πρώτη περίπτωση με τα λεωφορεία.Για την εξαίρεση της Καλύμνου από την προβολή, υπάρχει και εκεί θέμα,ανεξάρτητα αν χρειαζόμαστε μια σοβαρή αυτοκριτική,σε πολλά επίπεδα.
    Φανή Κουτούζη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version