The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο παρείσακτος» Νίκου Δενδρινού Κύριο

Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δενδρινού με τίτλο «Ο παρείσακτος». Η παρουσίαση έγινε στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, το βράδυ της Κυριακής της 25ης Σεπτεμβρίου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γρηγόρης Ρωμανός, πρώην Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Επιλεγμένα κείμενα του βιβλίου διάβασαν η κ. Θέμις ΓερακιούΚουντούρη και ο συγγραφέας. Προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ζαΐρης, ο γραμματέας του Δημοτικού  Συμβουλίου κ. Ποθητός Μαγκούλιας, ο υπεύθυνος πολιτισμού του Δήμου κ. Γιάννης Διαμαντής, μέλη και φίλοι του Αναγνωστηρίου.

«Ο παρείσακτος», δηλαδή ο ανεπιθύμητος, αποτελεί μια συγκινητική εξομολόγηση, μια κατάθεση ψυχής του παθόντος Νίκου Δενδρινού, ο οποίος στην τρυφερή ηλικία των επτά χρόνων,  κατά τα πέτρινα χρόνια της φτώχειας και της μιζέριας της δεκαετίας του ’50, αποχωρίστηκε  τη μητέρα του, για να βρεθεί …φιλοξενούμενος στο σπίτι του παππού του σ΄ ένα Κυκλαδονήσι. Εκεί ένιωσε την απόλυτη απόρριψη και δέχθηκε, ταυτόχρονα,  απίστευτη βία, λεκτική, συναισθηματική και σωματική. Οι αναπάντεχες αυτές συμπεριφορές από δικά του πρόσωπα τον σημάδεψαν τόσο, ώστε δεν έσβησε ποτέ αυτός ο ψυχικός πόνος. Ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ;» τον ακολουθεί πάντα. Έτσι  ένιωσε την ανάγκη, μετά από εξήντα ολόκληρα χρόνια, να αποκαλύψει τον εκφοβισμό, το bullying που δέχθηκε ως παιδί, να αποβάλει ή καλύτερα  να …αδειάσει αυτό το δυσάρεστο ψυχικό φορτίο που κουβαλά δεκαετίες μέσα του, αλλά, προπάντων, να αποτελέσει αυτή η καταγεγραμμένη μαρτυρία του, αυτό το επώδυνο  βίωμά του διδαχή για μικρούς και μεγάλους.

Το βιβλίο έχουν προλογίσει οι: Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας, Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Γιάννης Μπαρτζής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων και η Λίλη Λαμπρέλλη, συγγραφέας- Αφηγήτρια Παραμυθιών.

Μέρος των εισπράξεων από τη διάθεση του βιβλίου αποδίδεται στο «Χαμόγελο του παιδιού». Ο συγγραφέας νιώθει έντονη την ανάγκη να συμβάλλει στη στήριξη αυτών των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σαν αυτά που αντιμετώπισε ο ίδιος στα παιδικά του χρόνια.

                Ο Νίκος Δενδρινός είναι κατά το ήμισυ Καλύμνιος, αφού η μητέρα του είναι Καλυμνιά, Ξυπολυτά στο επώνυμο. Ο μικρός Νίκος έζησε στο νησί μας μέχρι και τα έξι του χρόνια, γι’ αυτό κι έχει πολύ έντονες αναμνήσεις και ανεξίτηλες παραστάσεις από την Κάλυμνο του ΄50 - ΄53. Τελείωσε το Ναυτικό Γυμνάσιο «Πρωτεύς» στον Πειραιά και έκανε σπουδές στα ναυτιλιακά. Εργάστηκε ως ναυτικός ( β΄ Πλοίαρχος) και αργότερα ως διευθυντικό στέλεχος σε εφοπλιστικά γραφεία. Αργότερα εργάστηκε ως ασφαλιστής, ως δημοσιογράφος και, παράλληλα, ως εκδότης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου και διαμένει από το 1985. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

                Στους Αγίους Θεοδώρους προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες σε πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.  

            Η παρουσίαση  του βιβλίου από τον κ. Ρωμανό ήταν εμπνευσμένη, άρτια και με προεκτάσεις σε παιδαγωγικά θέματα, δεδομένου ότι ο τίτλος, αλλά, κυρίως, το περιεχόμενο του βιβλίου έδωσαν στον ομιλητή το έναυσμα για αναφορές  σε θέματα που άπτονται της παλιάς του ιδιότητας, αυτής του σχολικού συμβούλου. Η κ. Θέμις Γερακιού, με τη βαθιά, ζεστή και κρυστάλλινη φωνή της ταξίδεψε τους ακροατές σε …δυνατές σκηνές του μυθιστορήματος. Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας με μια συμπυκνωμένη, μεστή σε νοήματα  και «εκ βαθέων» τοποθέτησή του επί του έργου του. Ύστερα απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου.

                Ήταν, πράγματι, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.  

(από το Αναγνωστήριο)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos