Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοιξε ο Παιδικός: 3 δασκάλες –2 τμήματα 29άρια+!!! Κύριο

Με την παγιοποιημένη ευνοιοκρατία και με μαγειρέματα αδιαφάνειας ξεκίνησε και φέτος

 τη λειτουργία του ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Μάνα Καρπάθιου».

Ο αγιασμός έγινε στις 15 Σεπτ. θα λειτουργήσουν 2 τμήματα, 1 στην Πόθια και 1 στο Χωριό, αν και οι βρεφ/κόμοι είναι 3. Κάθε τμήμα θα έχει 29 παιδιά, ενώ στο τμήμα Χώρας εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα άλλα 2 ή 3 παιδιά. Αναμένονται καβγάδες και καταγγελίες

Ο περίεργος διαχωρισμός των παιδιών σε 2 τμήματα αντί σε 3, μεθόδευσε και  δεν συμπεριέλαβε στα 29 παιδιά του τμήματος Χώρας 2-3 παιδιά από το Χωριό. Η προοπτική ήταν σαφέστατη:  να υποχρεωθεί η βρεφ/κόμος να τα δεχτεί με δική της ευθύνη.

Και όμως ήταν τόσο απλό: Να συνεργαστούν ο δήμαρχος και οι 3 βρεφ/κόμοι, αλλά και το διοικ. συμβ/λιο του Σταθμού για να μοιράσουν με προσοχή τα παιδιά. 

Ευνοιοκρατία:  Όλο αυτό το μαγείρεμα απέβλεπε σε ένα και μόνο σκοπό: Να λειτουργήσουν μόνο 2 τμήματα ώστε να μπούνε σε τάξη οι 2 μόνο βρεφ/κόμοι και η άλλη να απαλλαγεί από εκπαιδευτικά της καθήκοντα, χάρη την εύνοια του κ. δημάρχου .  

Ο νόμος επιβάλλει τμήματα μέχρι των 25 παιδιών και με βοηθό βρεφ/κόμο σε κάθε αίθουσα. Ο δήμαρχος κ. Γαλουζής επέβαλε 30 παιδιά χωρίς βοηθό – ενώ αναμένονται και νέες εγγραφές. Η 30άδα των παιδιών που θα τσουβαλιάζονται σε ένα δωμάτιο σπιτιού στην Πόθια και το Χωριό, (της Πόθιας χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου προδιαγραφές), δεν συγκίνησε κανέναν. Τα διοικητικά μαγειρέματα, ισοπέδωσαν κάθε έννοια παιδαγωγικής και σεβασμού προς τις τρυφερές υπάρξεις των παιδιών και προς εργαζόμενες βρεφ/κόμους. Ξεκίνησε ένας Παιδικός με τμήματα-«αποθήκες παιδιών», 30 και πλέον σε δωματιάκι ενοικιαζόμενοι σπιτιού. Διοικητικός διακανονισμός που απαγορεύει την παραγωγή παιδαγωγικού έργου και κουτσουρεύει την όρεξη των βρεφ/κόμων για ουσιαστική εργασία. Αποτέλεσμα, στον αγιασμό του τμήματος Χώρας να προσέλθουν μόνο περί τους 10 γονείς-γιαγιάδες με τα παιδιά τους. Αναμένονται καβγάδες και καταγγελίες. Και γιατί όλα αυτά;

Αυταρχισμός:  Α) το ένα τμήμα, αν και λειτουργεί χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και απαιτεί αυστηρή τήρηση του νόμου, δηλ. 25 παιδιά και με βοηθό, το έκαναν και αυτό 30άρι, προκειμένου να γλιτώσει την τάξη η μία βρεφ/κόμος. Παρανομία με τσαμπουκά;

Β)  Ξεκίνησε το νέο σχολ. έτος χωρίς μια τυπική έστω συνεδρίαση δημάρχου-βρεφ/κόμων για συντονισμό του έργου της χρονιάς. Για ποιο λόγο αυτή η απόρριψη των βρεφ/κόμων; Γιατί απλούστατα σε μια τέτοια συνεδρίαση θα έπρεπε η κάθε βρεφ/κόμος να πει τι θα κάνει, τι πρέπει να γίνει.    

Συμπέρασμα

Λειτουργεί ένα έκνομο «καθεστώς» που καταπατεί κάθε διοικητική νομιμότητα και κουρελιάζει κάθε έννοια παιδαγωγικής. Και όλο αυτό το «παιχνίδι» χάριν της ευνοιοκρατίας. Αυτά αποτελούν μιαν αντικειμενική πραγματικότητα και ο κ. δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να αλλάξει πλεύση, και να λειτουργήσει επιτέλους ως υπεύθυνος πρόεδρος του ΔΠΣ και να εφαρμόζει το νόμο.      

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos