Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοιξαν τα σχολεία με καλύτερες συνθήκες φέτος Κύριο

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια,

έκαναν τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολ. έτους, 2016-17, το πρωί της Δευτέρας, 12 Σεπτ. (τα νυκτερινά το βράδυ της ίδιας ημέρας) και ξεκινάνε με τους καλύτερους οιωνούς.

Η ΑΡΓΩ πήγε στο 12θέσιο Βουβάλειο  1ο Δημ. Σχολείο και κατέγραψε την τελετή του αγιασμού, στην οποία το «παρών» έδωσαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και του συναυλιζόμενου νηπιαγωγείου, συνοδευόμενοι από γονείς και κηδεμόνες.   

Ευχές για καλή σχολική χρονιά εξέφρασαν ο ιερέας αιδ. Γ. Χατζηδάκης, εφημέριος της Καλαμιώτισσας, ακολούθως ο δ/ντής του σχολείου κ. Μαν. Μεϊμάρης, και, τέλος, ο περιφ. σ/λος, πρώην έπαρχος και δ/ντής του σχολείου αυτού κ. Κων. Σταυλάς. (Από το Δήμο συμπολίτευση-αντιπολιτεύσεις δεν παρέστη κανένας).

Ο κ. Μεϊμάρης ανακοίνωσε ότι το σχολείο ξεκινάει με πληρότητα και επάρκεια σε όλους τους τομείς, (α) σε διδακτικό προσωπικό (12 δάσκαλοι/δασκάλες και αναμένονται 5-4 καθηγητές ειδικότητας), (β) σε αίθουσες και νεοκατασκευασμένες τουαλέτες, και (γ) σε βιβλία. Το σχολείο διαθέτει, επίσης, από δωρεά του κ. Γ. Χαλίκου (δ) κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες και το γραφείο του διδακτικού προσωπικού.

Το 1ο ΔΣ Πόθιας ξεκινάει με τις ιδανικότερες αναλογίες μαθητών/δασκάλων. Έχει 166 μαθητές/τριες και 12 δασκάλους, χώρια οι καθηγητές ειδικότητας που έρχονται.

Και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Πρώτη χρονιά φέτος το υπουργείο Παιδείας έδειξε υψηλή ετοιμότητα. Φέτος, για πρώτη χρόνια, ξεκινάνε όλα τα σχολεία με το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό και  με τα βιβλία τους.

Παράλληλα, στο γυμνάσιο συντελείται εξαιρετικής σπουδαιότητας μεταρρύθμιση στο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων:

1) Το σχολ. έτος χωρίζεται σε 2 τετράμηνα, ώστε να έχει το χρόνο ο/η καθηγητής/τρια να προγραμματίζει τη δουλειά του/της και να γνωρίζει καλύτερα τους μαθητές του/της.

2)  Εξετάσεις τετραμήνου μόνο  σε 4 μαθήματα, στα σημαντικότερα: Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία, Ιστορία, Μαθηματικά και Φυσική. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα εξετάζονται με ασκήσεις και ωριαία διαγωνίσματα τετραμήνου.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ: Το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το μάθημα της Ιστορίας, το κορυφαίο μαζί με το μάθημα της Γλώσσας, χάνεται μέσα στο βάλτο της άγονης διδακτικής πράξης. Εδώ το υπουργείο χρωστάει μια μεγάλη μεταρρύθμιση.        

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version