Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπογράφηκε η νέα σύμβαση για τον εξωτερικό μόλο Κύριο

Το πρωί της 1ης Σεπτ. υπογράφηκε στο γραφείο του δημάρχου κ. Γ. Γαλουζή

 η νέα σύμβαση για την αποκατάσταση της αστοχίας στο εξωτερικό μόλο του λιμανιού, ώστε να μπορεί να δέχεται μεγάλα καράβια και κρουαζιερόπλοια.  

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο κ. δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημ. Λιμεν. Ταμείου κ. Σακ. Τηλιακός και ο εργολάβος του έργου κ. Νικ. Κρούσκος. Η αποπεράτωση του έργου, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κρούσκου, θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Τι εργασίες θα γίνουν; Η νέα μελέτη, όπως είπε ο κ. Κρούσκος, προβλέπει το ξήλωμα όλων των τσιμέντων που στρώθηκαν στον πυθμένα μετά τα μπλόκα στήριξης του επισκευασμένου λιμενοβραχίονα που είχε υποστεί την υποσκαφή. Αυτά τα τσιμέντα τραβάνε σε μήκος 20 μέτρων και τώρα θα αφαιρεθούν όλα, έτσι ώστε να γίνει εκβάθυνση στο σημείο προσέγγισης των πλοίων.

Πέρα από τα πολιτικά θέματα που προκύπτουν στο σύστημα «τσιμέντωνε-ξήλωνε», υπάρχει ο προβληματισμός επί του τουρισμού: Μόλις γίνει η εκβάθυνση της εξωτερικής πλευράς του μεγάλου εξωτερικού λιμενοβραχίονα θα έχουμε αμέσως ανάπτυξη του τουρισμού; Έτσι αναπτύσσεται ο τουρισμός; Η Κως, η Μύκονος, να πούμε και η Σύμη, αλλά και πολλά άλλα νησιά που απογείωσαν τον τουρισμό τους δε είχαν καν λιμάνι. Της Καλύμνου της φταίνε τα πάντα, μπλέκεται μες στις τρίχες της.

Τώρα που υπογράφηκε η σύμβαση καλό είναι να συνεργαστεί ο Δήμος με τους επιχειρηματίες επί του τουρισμού κ.λπ. για να δούνε πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην Κάλυμνο. Τα καλά μουράγια από μόνα τους δεν «μαγνητίζουν» τον τουρισμό. Ούτε «δεσμεύονται» οι εφοπλιστές. Πρέπει να σοβαρευτεί η Κάλυμνος.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos