Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του

Για τον καθαρισμό των ακτών από τα φύκια, όταν αυτά κάνουν δυσπρόσιτη την παραλία

και ακατάλληλη για μπάνιο, ποιος είναι ο αρμόδιος και, κυρίως, υπεύθυνος; Ο δήμαρχος ή ο λιμενάρχης.

Εκεί που σπάει το κύμα, λένε,  είναι ζώνη αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του λιμενάρχη. Άλλοι θεωρούν το δήμαρχο υπεύθυνο να επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που δημιουργούν πρόβλημα στο νησί (και η ΑΡΓΩ πάντα αυτό έγραφε).

Βέβαια δεν αγνοούμε τα προβλήματα. Θυμόμαστε ότι πέρσι (αν δεν κάνω λάθος) ο Δήμος, όταν πήγε στα Λινάρια να καθαρίσει την ακτή από τα φύκια με μπουλντόζα, έπεσε καταγγελία περιοίκου και, ώ του θαύματος, το αυτόφωρο έδρασε αστραπιαία (όπως στις ελληνικές ταινίες, όταν γίνει φασαρία σε κέντρο διασκέδασης, ορμάει μέσα με τη μία… η αστυνομία,  λες και περίμενε στην πόρτα). Το «συγκλονιστικό» κατηγορητήριο κατά του Δήμου ήταν ότι η μπουλντόζα παίρνοντας τα φύκια από την παραλία των Λιναριών έκανε και «αμμοληψία». Στο Μελιτσάχα σήμερα που τα φύκια πνίξαμε την παραλία το λιμεναρχείο τι κάνει;

Αλλά, επειδή εμείς είμαστε της άποψης ότι «ο Δήμος είναι ο αφέντης του τόπου»  και ο πρώτος υπεύθυνος για να επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο για να λυθεί ένα πρόβλημα, πιστεύουμε ότι για το Μελιτσάχα το «μπαλάκι» πέφτει προσωπικά στον κ. δήμαρχο. Σε δεύτερη φάση, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή αυτόν για τον τουρισμό ή τον άλλο για το περιβάλλον ή για την καθημερινότητα ή για την ανάπτυξη. Ας τα βρούνε επιτέλους οι δημοτικοί αξιωματούχοι και ας σηκωθούν από τις καρέκλες τους. Η ζωή είναι έξω, όχι μέσα στα γραφεία…  

Στο Μελιτσάχα τα φύκια έχουν μπλοκάρει τη μισή παραλία (φωτο), ενώ και όλη η θάλασσα της ακτής είναι γεμάτη στα φύκια. Τουλάχιστον τα φύκια τα στοιβαγμένα στην παραλία (γιατί μέσα στη θάλασσα είναι αδύνατη η παρέμβαση) επιβάλλεται να αφαιρεθούν και μάλιστα άμεσα.

Δεν είναι στη «διακριτική ευχέρεια» κανενός αξιωματούχου και αρμόδιου σύμφωνα με το νόμο η αδιαφορία μπροστά στη ρύπανση των ακτών (μιλάμε για ρύπανση, όχι βέβαια για μόλυνση). Οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι λουόμενοι βλέπουν το μαύρο χάλι της παραλίας και φεύγουν. Και οι αρμόδιοι χαίρουν άκρας… αδιαφορίας. 

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    Το ρεπορταζ αναρτηθηκε στις 16 Αυγοστου και ο Δημος αποκμακρυνε τα φυκια 5 μερες μετα ,δηλαδη για 5 μερες τα φυκια εξακολουθουσαν να κανουν παρτυ ακομα και μπροστα στα ματια των οποιων τουριστων...Οπως κι αν εχει το θεμα αυτες ειναι τελικα οι δυνατοτητες του Δημου κι=αι με αυτες κινειται.Το θεμα ειναι να μην συμβαινυν συχνα τετοια φαινομενα,και να γινομαστε ρεζιλι , και μια προταση ειναι καθε σχολειο να αναλαβει την προστασια μιας παραλιας και κατα την διαρκεια του χειμωνα να πραγματοποιουν τακτικες επισκεψεις και να διατηρουν τις παραλιες καθαρες. Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα οποια παρεμβαση του Δημου να ειναι γρηγορη και αποτελεσματικη.Τελος μπραβο στον φιλο Ποθητο που απαντησε εκ μερους του Δημου στο αρθρο αυτο.

  • Σύνδεσμος σχολίου ποθητός μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από ποθητός μαγκούλιας

    Απομακρύνθηκαν χθες Κυριακή 21.08.2016 από την παραλία του Μελιτσάχα περίπου είκοσι σακούλες απορριμμάτων γεμάτες φύκια, καθιστώντας το αριστερό τμήμα της παραλίας εξ ολοκλήρου προσβάσιμο για το κοινό. Βέβαια η συσσώρευση φυκιών είναι ένα φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται συχνά γι' αυτό και προγραμματίζεται ξανά καθαρισμός της παραλίας ,ιδιαίτερα σε περίπτωση που παρατηρηθεί εκ νέου έντονη συσσώρευση φυκιών.
    Από το γραφείο τύπου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version