Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γ. Χαλίκος δωρίζει στο Δήμο τον κιν/φο Α. Μαραγκού Κύριο

Τον πρώην κινηματογράφο του επιχειρηματία κ. Αγγελή Μαραγκού, που βρίσκεται

στις Πατήθριες (το στενό βόρεια του Χριστού), τον αγοράζει ο Καλύμνιος επιχειρηματίας του Ντάργουιν κ. Γιάννης Χαλίκος για να τον δωρίσει στο Δήμο, με σκοπό την ίδρυση  θεατρικής σκηνής και πολιτιστικού κέντρου.

Ο Χαλίκος  καταβάλει το ποσό των 150.000€+ΦΠΑ και ο Δήμος με τη σειρά του θα διαθέσει τουλάχιστον 200.000€ για επισκευές (και τα δύο ποσά είναι πληροφορία εγκυρότατης πολιτικής πηγής).

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα συντάξουν τις αναγκαίες μελέτες, οι οποίες θα προσδιορίσουν ακριβέστερα το εκτιμώμενο ποσό που θα χρειαστεί για τις επισκευές, ενώ προφανώς οι εργασίες επί του κτιρίου θα αποκαλύψουν (όπως συμβαίνει πάντα) κι άλλες ανάγκες, που θα ανεβάσουν το κόστος της επισκευής.  

*

Μέχρι στιγμής ο Δήμος έχει αναλάβει τις εξής επισκευές:

1) Το αρχοντικό της Φωκίαινας, στον Άγ.  Θεολόγο, το οποίο διαθέτει πηγάδι, υποστατικά και την επίμαχη… χωράφα. Εκεί μόνο για το κτίριο θα χρειαστούν κάποιες 100άδες χιλιάδες ευρώ. Χώρια η διευθέτηση και οργάνωση της χωράφας.

2)  Το κέντρο διασκέδασης “Kalymnos bay night”, στους Ποταμούς, δίπλα στο σούπερ μάρκετ Βιδάλη. Κτίριο παροπλισμένο χρόνια. Ανέλαβε ο Δήμος να το επισκευάσει για θεατρική σκηνή, καθώς επίκειται το φεστιβάλ θεατρικών ομάδων Αιγαίου, το οποίο θα το φιλοξενήσει η Κάλυμνος  μες στον Οκτώβρη– δηλαδή, επισκευή εδώ και τώρα.  Τη μελέτη επισκευής του κτιρίου θα συντάξουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, και το ποσό επισκευής θα το πούνε οι μελέτες.

3)  Τον κινηματογράφο Αγγελή Μαραγκού, που προαναφέραμε.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version