Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σκιώδης η Επιτροπή Διαβούλευσης για τη χωματερή Κύριο

Τα 41 μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου προσκλήθηκαν, ενυπόγραφα

(με ημερομηνία της πρόσκλησης 25/7/16), σε συνεδρίαση για την Κυριακή, 7/8/16, 10:30΄, αλλά προσήλθαν μόνο 4. Η συνεδρίαση επαναλήφθηκε, όπως προβλέπει ο νόμος, την επομένη, 8.8.16, αλλά και πάλι προσήλθαν μόνο 5.  Κατά συνέπεια, η διαβούλευση έγινε για τυπικούς λόγους, ώστε να προχωρήσει το μεγάλο θέμα που είχε η ημερήσια διάταξη: «Γνωμοδότηση επί του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων».

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής έκανε μια εμπεριστατωμένη και συνοπτική παρουσίαση του θέματος και ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρόντων.
Το θέμα που τονίστηκε ιδιαίτερα από τα λίγα μέλη της Επ. Διαβ. είναι ο ρόλος που πρέπει να παίξει η Δημοτική Αστυνομία στην καθαριότητα του νσηιού.

*

Το ερώτημα «γιατί αυτή η απουσία ή αδιαφορία» για ένα τόσο σημαντικό θεσμό, όπως είναι αυτός της κοινωνικής διαβούλευσης, δέχεται πολλές απαντήσεις: α) εύκολα τα πολλά λόγια, β) μάχες για «απλή» συμμετοχή σε θεσμούς και όργανα, γ)  μικροπολιτικές αντιστάσεις παντός τύπου, δ) κ.λπ. κλπ.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε ότι και αυτός ο θεσμός «στήθηκε» διά το θεαθήναι και για επίδειξη δήθεν πίστης στη συμμετοχή του λαού. Όπως είναι χτισμένο το σύστημα της δημόσιας διαβούλευσης, τζάμπα «διαβουλεύεται ο λαός», άλλοι αποφασίζουν πριν απ’ αυτόν γι’ αυτόν.

Ούτε καν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει χωρίς τις υποδείξεις της ΕΕ (διάβαζε: Γερμανίας) για συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας σκουπιδιών, π.χ. για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κ.α. Για τα πάντα πρέπει να υπάρχει η έγκριση της ΕΕ με ό,τι σημαίνει αυτό…   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version