Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιδιαίτερα λαμπρή η πανήγυρη του μητροπολιτικού ναού

Η φετινή πανήγυρη του ι. μητροπολιτικού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

γιορτάστηκε φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα.

Τον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό λάμπρυνε η παρουσία δύο αρχιερέων, του Καλύμνιου Μητροπολίτη Νέας Υερσέης (ΗΠΑ) κ. Ευαγγέλου Κουρούνη, που χοροστάτησε, και

του μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένων από ακολουθία ιερέων.

Οι χοροί των ιεροψαλτών είχαν θαυμάσια απόδοση. Στο δεξιό στασίδι τον πρωτοψάλτη Σακ. Τρικοίλη πλαισίωσαν οι ιεροψάλτες Νικ. Βεζυρόπουλος, Ιω. Τρικοίλης, Γ. Χατζηιωάννου και βοηθοί. Στο αριστερό στασίδι τον τελούντα χρέη αριστερού ψάλτη (για τον εσπερινό) κ. Στάθη Τσαγκάρη πλαισίωσε χορωδία μαθητών του.

Το «παρών» στην πανήγυρη έδωσαν ο κ. δήμαρχος και δημ. σ/λοι, αξιωματικοί του στρατού και άγημα στρατιωτών, ενώ παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, τόσο εντός του ναού όσο και στη μεγάλη αυλή-πλατεία του Χριστού.

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της αγίας εικόνας της Μεταμορφώσεως στο κεντρικό τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, με τη συνοδεία της Δημ. Φιλαρμονικής και μεγάλου πλήθους εορταστών.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version