Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διήμερο Μαρίας Θεοδωρίδου, του Σωματείου Διεθνών Σχέσεων & Πολιτιστικών Ανταλλαγών (7vd) Κύριο

Στο διήμερο 22-23/7/2016 είχε την τιμητική της η κα. Μαρία Θεοδωρίδου,

συντ. εκπαιδευτικός, ιδρύτρια και πρόεδρος του Σωματείου Διεθνών Σχέσεων και Πολιτιστικών Ανταλλαγών, που μετράει ήδη 23 χρόνια εθνικής προσφοράς.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, φοιτητές και επιστήμονες από όλα τα μέρη της υφηλίου, θα λέγαμε, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού, στα οποία διδάσκουν Καλύμνιοι εκπαιδευτικοί και άνθρωποι ασχολούνται με μορφές τέχνης: χορό, τραγούδι και με την τοπική κουλτούρα, ενώ στην Αθήνα οι μαθητές του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ευρύτερες μορφές, εκφράσεις και ιστορικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού. 

Στον επίλογο του προγράμματος το σωματείο πραγματοποίησε την καθιερωμένη διαπολιτισμική εκδήλωση, την Παρασκευή το βράδυ, 22/7/16, στην αυλή του Δημ. Σχολείου Πανόρμου. Πρωταγωνιστές, όπως κάθε φορά, οι εκπαιδευόμενοι/ες του προγράμματος, φέτος 28 τον αριθμό. Παρουσίασαν πολιτιστικές εκφράσεις των χορών τους και χόρεψαν καλύμνικους χορούς, συνοδευόμενοι από τους νεαρούς Καλύμνιους βιολιτζήδες Μ. Κυράννη (βιολί) & Κάππα (λαούτο),ενώ με το δάσκαλο τους κ. Σωτ. Κυπραίο- καθηγητή Μουσικής ερμήνευσαν με εξαιρετική επιτυχία ελληνικά τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι βουλευτές της ΝΔ κ. Μισέλ Ασημακοπούλου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Γαλουζής, ο έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος και ο αντιπερ/ρχης Δωδ/νήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. (δύο τελευταία βίντεο, Κόνσολας & Θεμέλαρος)

*

Την επομένη το βράδυ, 23/7/16, το Αναγνωστήριο Αι Μούσαι πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης του Σωματείου Διεθνών Σχέσεων & Πολιτιστικών Ανταλλαγών (ΔΣΠΑ) και της κ. Μ. Θεοδωρίδου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ελιές, στον Πάνορμο.

Στο προεδρείο της εκδήλωσης τη ροή του προγράμματος συντόνιζε ο αντ/δρος του Αναγνωστηρίου  κ. Γ. Χατζηθεοδώρου και κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Π. Γιαμαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτισμική σπουδαιότητα και εθνική προσφορά του σωματείου εξαίροντας το έργο της προέδρου του, κας Μ. Θεοδωρίδου, επί 23 συναπτά έτη.

Την κ. Μ. Θεοδωρίδου, το σωματείο ΔΣΠΑ, το Αναγνωστήριο, και τους μαθητές του προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος κ. Γ.  Γαλουζής, που απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στο έργο το σωματείου και τη μεγάλη συμβολή της κας Μ. Θεοδωρίδου στην διαπολιτισμική αλληλεπίδραση. Με την ευκαιρία του χαιρετισμού του ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τις ημέρες αυτές θα βραβεύσει και ο Δήμος Καλυμνίων την κα. Θεοδωρίδου και το σωματείο. Ο κ. Γαλουζής συνοδευόταν από τους δ.σ. κ. Γ. Ψαρά και Π. Μαγκούλια.

Την βραβευόμενη τίμησαν, επίσης,  με την παρουσία τους ο καθηγ. Παν/ίου Αθηνών κ. Θεμ. Καρπάθιος-παιδίατρος  με τη σύζυγό του, ο καθηγ. Παν/μίου Αθηνών κ. Σακ. Καρπάθιος- γυναικολόγος, η πρ. πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής κα. Κατ. Καθοπούλη, ο Δ/τής του 542 Ευζώνων  Συντάγματος και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Οι εκπαιδευόμενοι σε ένδειξη αγάπης προς την κα. Θεοδωρίδου, εκτός από τα πολύ θερμά λόγια και τις ευχαριστίες τους από του βήματος, παρουσίασαν και τούρτα για τα 23α γενέθλια του σωματείου.

*

Εκτός προγράμματος εμφάνιση έκανε ο πρ. δήμαρχος κ. Γιώργος Ρούσσος, πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Ο Καζώνης», για να παρουσιάσει τη σφαιροβόλο μαθήτρια Μαρία Μαγκλή, του σωματείου «Κάλυμνος 2000», η οποία κατέκτησε την 6η θέση στους διεθνείς αγώνες της Τιφλίδας.  Στο βήμα προσκάλεσε ο κ. Ρούσσος την αθλήτρια και τα στελέχη του αθλητικού σωματείου «Κάλυμνος 2000», τους κ. Ξεν. Κουτελλά-προπονητή, Μαν. Βαπόρη και Γ. Ψαρά. Οι σύντομοι χαιρετισμοί των κ. Ρούσσου, Κουτελλά και της αθλήτριας ήταν χρωματισμένοι με έντονη συγκίνηση. Και το νέο της  εμφάνισης αυτής ήταν η ανακοίνωση του κ. Ρούσσου ότι  τα δύο σωματεία ενώνονται σε ένα. Τα χειροκροτήματα ήταν πολλά τόσο από την παρουσία της αθλήτριας και των στελεχών του σωματείου της όσο και από την είδηση της ένωσης των δύο σωματείων.  Οι εντυπώσεις ανταγωνίστηκαν επικοινωνιακά την εκδήλωση της βραδιάς. 

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος 25 /7/ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Σάββατο 23 Ιουλίου 2016  ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Α. Γαλουζής παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Αναγνωστήριο Καλύμνου   ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ προς τιμήν του Σωματείου Διεθνών Σχέσεων & Πολιτιστικών Ανταλλαγών Καλύμνου – Αθήνας .

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο κος Γαλουζής εξήρε το ρόλο του σωματείου στην κατεύθυνση της δημιουργίας φίλων της Ελλάδας αλλά και της Καλύμνου στα 23 χρόνια λειτουργίας του. Αναφέρθηκε και στη σπουδαία συμβολή της προέδρου του σωματείου κας Μαρίας Θεοδωρίδου η οποία υπήρξε ο πρωτεργάτης  και εξακολουθεί να είναι ο στυλοβάτης της όλης προσπάθειας , χαρακτηρίζοντας την  δημιουργό πρεσβευτών της Καλύμνου. Ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε  τα μέλη και τους εκπαιδευτικούς του  σωματείου  τονίζοντας τη σημασία της συλλογικότητας και της αφοσίωσης σε ένα κοινό σκοπό .    

Εξάλλου την Παρασκευή 22 Ιουλίου ο κος Δήμαρχος παραβρέθηκε στην τελετή λήξης του προγράμματος  ενώ το πρωί της ίδιας μέρας (Παρασκευή 22 Ιουλίου) –συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο τύπου  ,δημοτικό σύμβουλο κο Ποθητό  Μαγκούλια- επισκέφθηκε το σχολείο του Πανόρμου και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους φοιτητές του προγράμματος. Ο  Δήμαρχος  δέχθηκε τις ευχαριστίες της προέδρου του σωματείου κας Θεοδωρίδου για τη συμβολή του Δήμου Καλυμνίων στην ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

Από  το γραφείο τύπου.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος

Ποθητός Μαγκούλιας

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version