Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με πρωτοβουλία των Καλυμνίων Αττικής και Ρόδου Κύριο

Παρέμβαση στην  BLUE STAR FERRIES, Μιχ. Σακέλλη και Διον. Θεοδωράτο

 

ΕΝΩΣΗ  ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ

« Ό Άγιος Νικόλαος»

Ένωση Καλυμνίων Ρόδου  

 «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας»  

Δωδεκάνησα,  29 Ιουνίου 2016

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επί τέλους, άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Καλύμνου με πρωτοβουλία των Ενώσεων Καλυμνίων Ρόδου – Αθηνών και άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου.

Αίρεται η πολύχρονη συγκοινωνιακή απομόνωση της Καλύμνου. Συγκεκριμένα, μετά την πρωτοβουλία των Προέδρων των Ενώσεων Καλυμνίων Ρόδου και Αθηνών, Μαρίας Βάλλα και Δημήτρη Καλικάτζαρου για συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BLUE STAR FERRIES κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο, δόθηκε άμεση λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε στο νησί, με το τέλος των δρομολογίων του πλοίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ (σ.σ. φωτο από τη σύσκεψη, δεξιά  οι δύο πρόεδροι με τα στελέχη της Blue Star, αριστερά  ο δήμαρχος Καλύμνου).

Όπως είναι γνωστό, το ε/ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, μοναδικό της άγονης γραμμής που συνέδεε τον Πειραιά με την Κάλυμνο, με απόφαση της εταιρείας, δρομολογήθηκε στη γραμμή του Μαρόκο, με αποτέλεσμα, να αντικατασταθεί η Δωδεκανησιακή γραμμή με το BLUE STAR PAROS δυναμικότητας ελάχιστων καμπινών.

Η εξέλιξη αυτή, εν μέσω μάλιστα τουριστικής σαιζόν, αναστάτωσε τα μέλη των  Ενώσεων Καλυμνίων Ρόδου και Αθηνών, οι οποίοι, έκλεισαν συνάντηση με την ηγεσία της BLUE STAR, προκειμένου να βρεθεί άμεση και εφικτή λύση.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας, ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής, ως ο άμεσα αρμόδιος των αποφάσεων που λαμβάνονται για το νησί, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξεδήλωσε  αρωγή επί του θέματος, όμως ήταν αδύνατον να εκπροσωπηθεί, λόγω της έκτακτης ανάγκης της Ρόδου, από την εκτεταμένη πυρκαγιά.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και έκδηλη προθυμία των κ.κ. Σακέλλη και Θεοδωράτου, αλλά και επιμονή του Δημάρχου και των Προέδρων των Ενώσεων, δόθηκε η υπόσχεση εκ μέρους της εταιρείας για προσπάθεια ενοικίασης και δρομολόγησης μεγαλύτερου πλοίου με ικανό αριθμό καμπινών, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Καλύμνιοι, με έξι δρομολόγια την εβδομάδα (κάθε μέρα πλοίο).

Σε τηλεφωνική ενημέρωση σήμερα η κ. Βάλλα, πληροφορήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BLUE STAR κ. Σακέλλη, ότι η υπόσχεση της εταιρείας γίνεται πράξη εντός των ημερών, με τη δρομολόγηση του πλοίου ΚΡΗΤΗ 1, δυναμικότητας 500 κλινών, αρχής γενομένης από 4-6 Ιουλίου 2016, για την απευθείας γραμμή Πειραιάς – Κάλυμνος, Κως, Ρόδος και επιστροφή.

Τα δρομολόγια,  θα εδραιωθούν και θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερα πλοία, μετά το τέλος καλοκαιριού, οπότε θα ξεκινήσει και το προγραμματισμένο έργο εκβάθυνσης του λιμένος Καλύμνου. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, μια νέα περίοδος ανάπτυξης και επικοινωνίας, ξεκινά για την Κάλυμνο. Το νησί, μετά από χρόνια, εγκαταλείπει οριστικά την άδικη απομόνωση  και την άνιση μεταχείριση, καθώς μέχρι τώρα, ίσως να μην είχε κατορθωθεί η σωστή προσέγγιση από τους τοπικούς φορείς προς τη ναυτιλιακή εταιρία, που συνδέει τον Πειραιά με τα Δωδεκάνησα.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Καλυμνίων Ρόδου και Αττικής, εκ μέρους των μελών των Δ.Σ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν προσωπικά τόσο τον συμπατριώτη μας Δωδεκανήσιο (Κασιώτη)  κ. Σακέλλη, όσο και τον κ. Θεοδωράτο για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα, ελπίζοντας πως η προσπάθειά τους, θα εκτιμηθεί δεόντως από τους Καλύμνιους.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι, δηλώνουν ότι συνεχίζουν δυναμικά, δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον εκάστοτε δήμαρχο Καλύμνου, βοηθώντας με όλες τους τις δυνάμεις, άλλωστε αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος των δύο ισχυρών, ιστορικών, Καλυμνιακών Ενώσεων.

     Οι Γεν. Γραμματείς                                                   Οι Πρόεδροι

   Α. Κουντούρης-Ειρ. Βάλλα                     Μ. Βάλλα-Δ. Καλικάτζαρος 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version