Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Καματερός: Ψέματα τα περί ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031 (vd) Κύριο

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός βγήκε σε εξόρμηση ενημέρωσης του λαού

της Δωδεκανήσου και το πρωί του Σαββάτου είχε σταθμό την Κάλυμνο, ερχόμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω.

Αμέσως μετά την άφιξή του (με το ταχύπλοο της γραμμής) παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στις 12 το μεσημέρι στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μετά από την παρουσίαση του βουλευτή από τον γραμματέα της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, ο κ. Καματερός προέβη σε μια σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις των δημοσιογράφων επί θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, ερωτήσεις-παρατηρήσεις πάνω σε τοπικά προβλήματα καθώς και πάνω στους τίτλους της μπροσούρας που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ – Δίκαιη Ανάπτυξη - Κοινωνική Αλληλεγγύη - Ισχυρή Δημοκρατία.

Η ΑΡΓΩ ρώτησε τον κ. Καματερό τα εξής:

«Ο κόσμος σήμερα φοβάται τι θα του ξημερώσει αύριο με αυτές τις διαπραγματεύσεις που κλείνουν την αξιολόγηση αλλά επανέρχονται με άλλες απαιτήσεις και η αξιολόγηση μετατίθεται μια βδομάδα μετά. Ειδικότερα ερωτά:

Α) τον ΕΝΦΙΑ τον είχε πει παράνομο ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόσκαιρο ΕΝΦΙΑ, σήμερα τον διατηρεί και λέγεται ότι θα τον πάει μέχρι του 2031. Αληθεύει;  

Β) Η κυβέρνηση κατάργησε τα 5€ στα νοσοκομεία και φόρτωσε τις κρατήσεις στη σύνταξη για την Υγειονομική Περίθαλψη. Είναι μία η άλλη; Ένα καλό και ένα κακό;

Γ) το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομες τις περικοπές των συντάξεων, αλλά η κυβέρνηση δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ. Παρανομεί η κυβέρνηση;»

Ο κ. Καματερός απάντησε με τη γενική αρχή ότι κυβέρνηση κάνει πιο δίκαιη τη φορολογική αντιμετώπιση των πολιτών μειώνοντας τους φόρους στους αδύνατους και αυξάνοντας στους ισχυρούς.

Εκεί που ήταν κατηγορηματικός ήταν στο θέμα του ΕΝΦΙΑ. Είπε ότι είναι γνωστό πως ο ΕΝΦΙΑ θα διατηρηθεί μέχρι το 2018, και ότι η κυρία της μεσημεριανής εκπομπής που έβγαλε αυτή την «είδηση» είπε συνειδητά ψέματα. Και δεν είναι μόνο αυτά τα ψέματα που βγάζουν τα κανάλια της διαπλοκής, από τότε που έχασαν τα χαριστικά δάνεια και τις ειδικές διαφημίσεις από κρατικές υπηρεσίες που δεν έχουν καμιά ανάγκη να διαφημιστούν. 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos