Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αθωώθηκε ο Μιχ. Λελέκης, πρ. πρόεδρος της ΑΝΕΚ Κύριο

Για την υπόθεση της πώλησης ανταλλακτικών από τον Α΄ Μηχανικό

 

ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΚ. ΛΕΛΕΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

Κάλυμνος, 24/5/2016

Προς ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Πανηγυρικά ΑΘΩΟΣ κρίθηκα πριν από λίγες ημέρες (19-5-2016) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλύμνου μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος μου ο Σακελλάριος Σαρούκος, Α΄ μηχανικός του πλοίου της ΑΝΕΚ ΑΕ «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

     Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαρούκος είχε το θράσος να με μηνύσει επειδή ενεργώντας, ως όφειλα, στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος της ΑΝΕΚ ΑΕ, προσπάθησα να προασπίσω, όπως κάνω πάντα, τα συμφέροντα και την περιουσία της εν λόγω δημοτικής μας επιχείρησης.

     Θυμίζω, ότι ο εν λόγω ναυτικός (κ. Σαρούκος) ενεργώντας, εν αγνοία της τότε διοίκησης της ΑΝΕΚ ΑΕ, πούλησε το 2009, ανταλλακτικά του ως άνω πλοίου της εταιρεία μας σε παλιατζή στον Πειραιά, εισπράττοντας ο ίδιος, ως αντίτιμο της πώλησης αυτής, το ποσό των 146,80 €. Μάλιστα γι’αυτή την παράνομη ενέργειά του ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ από την τότε διοίκηση της εταιρείας μας, της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι, γεγονός που παραδέχθηκε ο ίδιος κυνικά και στην επ’ακροατηρίω διαδικασία. Επίσης ο κ. Σαρούκος ομολόγησε, ενώπιον των κ.κ. δικαστών, ότι η πράξη του αυτή δεν επιτρέπεται. Παρόλα αυτά την διέπραξε, αφήνοντας άπαντες εμβρόντητους.

     Θυμίζω επίσης στους συμπατριώτες μας, ότι η αξία των εν λόγω ανταλλακτικών του «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» που ο κ. Σαρούκος πούλησε παράνομα και δίχως άδεια, ανερχόταν τελικώς στο ποσό των 15.750,00 €, σύμφωνα με σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία συντάχθηκε τότε, μετά από εντολή της τότε διοίκησής μας. Εξαιτίας της παράνομης ενέργειας του κ. Σαρούκου, η οποία, ως είναι αυτονόητο, ζημίωσε αντίστοιχα την περιουσία της ΑΝΕΚ ΑΕ, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κω άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για το ιδιαιτέρως ατιμωτικό αδίκημα της υπεξαίρεσης και εκκρεμεί σε βάρος του η σχετική δίκη, η οποία, μετά από πολλαπλές αναβολές, προσδιορίστηκε να δικαστεί τελικώς στις 30-6-2016.

     Επισημαίνεται, ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου απόρησε επίσης με το γεγονός, ότι αν και έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Σαρούκου η ως άνω δίωξη και εκκρεμεί η δίκη της υπεξαίρεσης, που φέρεται να τέλεσε αυτός σε βάρος της περιουσίας της δημοτικής μας επιχείρησης, αυτός (κ. Σαρούκος) το Νοέμβριο 2014 επαναπροσλήφθηκε-ναυτολογήθηκε από τη «διοίκηση Θανάτση-Διακομιχάλη», δεδομένου, ότι είχε απολυθεί επί των ημερών μας εξαιτίας της παραπάνω έκνομης δράσης του. Δηλαδή, αν και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης, ο κατά το κατηγορητήριο του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, δράστης της υπεξαίρεσης σε βάρος της ΑΝΕΚ ΑΕ, ποσού 15.750,00 €, επαναπροσλήφθηκε-ναυτολογήθηκε στο ίδιο ως άνω πλοίο από τη «διοίκηση Θανάτση-Διακομιχάλη», ενώ συνεχίζει, ως και σήμερα, να εργάζεται, αμειβόμενος στο ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ!!!  

     Η νέα διοίκηση Διαμαντή-Γαλουζή, αν και γνωρίζει απολύτως την ως άνω ζημιογόνα και παραβατική σε βάρος της δημοτικής μας επιχείρησης συμπεριφορά και δράση του εν λόγω ναυτικού, αδιαφορεί για τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ ΑΕ, απεμπολώντας τα δικαιώματά της κατά του ναυτικού, αποδέχεται δε, χωρίς επιφύλαξη, τα δεδομένα που κληρονόμησε από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ της («διοίκηση Θανάτση-Διακομιχάλη»). ΕΥΓΕ κύριοι!!!

     Αλγεινή εντύπωση επίσης προκάλεσε στους παρευρισκόμενους στο δικαστήριο, η ολοήμερη παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου του νυν προέδρου της ΑΝΕΚ ΑΕ, κ. Ιωάννη Διαμαντή, ο οποίος, βρισκόμενος σε τρικυμία προφανώς, παράτησε τις υποχρεώσεις του στην ΑΝΕΚ ΑΕ, προκειμένου να καμαρώσει ο καημένος, ενδεχόμενη καταδίκη μου. Μόλις όμως άκουσε από τα χείλη της προέδρου τη λέξη ΑΘΩΟΣ έφυγε άρον - άρον ο φουκαράς, παρόλο που μετά από λίγη ώρα αναμενόταν να εκδικαστεί υπόθεση με κατηγορούμενο τον γνωστό συμπατριώτη μας πράκτορα, ο οποίος υπεξαίρεσε μεγάλο ποσό από την ΑΝΕΚ ΑΕ, ζημιώνοντας σοβαρά την εταιρεία μας.

     Ο κ. Διαμαντής, ο άνθρωπος που όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εγκαλεί άλλους για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του πράκτορα, αντί να παρίσταται και να παρακολουθήσει τη δίκη αυτή (του πράκτορα), η οποία σχετίζεται άμεσα, με τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ ΑΕ, την «κοπάνησε» μόλις άκουσε την αθώωσή  μου. Το θράσος του βέβαια είναι τόσο μεγάλο που δεν δίστασε να δηλώσει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και μετά από σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής μας κ. Μαστροκούκου, ότι ο λόγος που τάχα ήταν τη μέρα εκείνη στα δικαστήρια ήταν για να παρακολουθήσει τη δίκη του πράκτορα, ο οποίος μαζί με άλλον συγκατηγορούμενό του κατηγορούνταν για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος (η υπόθεση αυτή είχε πινάκιο 67) και όχι να παρακολουθήσει αυτή με μηνυτή τον κ. Σαρούκο και κατηγορούμενο εμένα, η οποία προηγούνταν (είχε πινάκιο 49).

     Αφού καημένε Γιάννη ήθελες δήθεν να παρακολουθήσεις τη δίκη του πράκτορα, γιατί άραγε έφυγες νωρίτερα, μετά την αθώωσή μου; Ποιόν πιστεύεις ότι δουλεύεις;

     Ψυχραιμία Γιάννη, ψυχραιμία …Είπαμε, σας βλέπουμε!!!              

     Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του κ. Δημήτριο Στυλιανού Καρδούλια, για την άρτια νομική υποστήριξή του στην παραπάνω ποινική δίκη με τον κ. Σαρούκο, όπου έκανε σκόνη και θρύψαλα το έωλο κατηγορητήριο.

Με εκτίμηση,

 

Μιχαήλ Σακ. Λελέκης

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos