Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το «μη τουριστικό» κομμάτι Ελιές-Γαϊδουρόραχος Κύριο

«Καθαρίζουμε πρώτα τις τουριστικές περιοχές» είναι η πάγια απάντηση

των εργατών του Δήμου.  Την ακούμε χρόνια τώρα. Πάψαμε να ρωτάμε…

Είναι θέμα λογικής: το κομμάτι της κεντρικής λεωφόρου από την πλατεία των Ελιών μέχρι την τελευταία στροφή προς τον Γαϊδουρόραχο  δεν εμπίπτει στον κατάλογο αξιολόγησης ως τουριστικών περιοχών. «Τουριστική περιοχή» είναι, δηλονότι…,  η πλατεία στις Ελιές, όπως και ο  Γαϊδουρόραχος, όμως το ενδιάμεσο κομμάτι της λεωφόρου αυτής, κατά το Δήμο Καλυμνίων, που έχει μακράν και λαπράν παράδοση στην καθαριότητα, είναι εκτός τουριστικής ζώνης. Δεν βλέπουμε άλλη εξήγηση, γιατί πέρασαν δημαρχίες επί δημαρχιών: Διακομιχάλη, Ρούσσου, Διακομιχάλη και τώρα Γαλουζή, και συνεργείο καθαριότητας στο κομμάτι αυτό του δρόμου ποτέ δεν είδαμε.  Ούτε το καλοκαίρι…

Προφανώς ο εκάστοτε υπεύθυνος για την Υπηρεσία Καθαριότητας αντιδ/ρχος, μετά των συνεργατών αυτού επιτελικών στελεχάριων επί του Τουρισμού και λοιπών αναπτυξιακών δράσεων, καταστρώνουν το στρατηγικό σχέδιο Καθαριότητας του νησιού και στήριξης του Τουρισμού πάνω σε σχισμένο χάρτη  και όσες περιοχές βλέπουν και δεν βλέπουν, είναι σε γκρίζα γραμμή, τις διαγράφουν,  πάντα «προς το παρόν»…  -  περιορίζονται στο να εισπράττουν τα τέλη καθαριότητας. Λογικό κι αυτό.

Εμείς, μη έχοντας άλλη λύση, συνδράμουμε… το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου με φτυάρια, χτένες και μεγάλες μαύρες σακούλες. Καθαρίζουμε το δημόσιο δρόμο στο ύψος των σπιτιών μας (ευτυχώς ο Δήμος δεν μας υποχρεώνει για μια μεγαλύτερη προσφορά) και εισπράττουμε ένα θερμό «πολιτικό μπράβο».  

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos