Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξ. αντ/τευση: Τοξικό νέφος η συνέντευξη ΑΝΕΚ Κύριο

Απάντηση στη διοίκηση της ΑΝΕΚ και τη δημ. Αρχή

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 8/Ο5/2016

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική Γιαλατζί και  Τοξικού νέφους!!!!

Πραγματοποιήθηκε χθες 07/05/2016 η κυοφορούμενη επί τρεις ολόκληρους  μήνες και πολυδιαφημισμένη συνέντευξη τύπου .της δημοτικής αρχής, με αντικείμενο την επισκευή των μηχανών του πλοίου μας, ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, η οποία είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

1  Η   ενημέρωση έγινε από δυο καλοπληρωμένους συνεργάτες της ΑΝΕΚ, (εκπρόσωπο του μηχανουργείου και τεχνικό σύμβουλο) πιστεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο η διοίκηση  ,ότι θα τους προσδώσει κύρος στην πολιτική ανυποληψία που έχουν περιέλθει. Όμως η κακόγουστη πολιτική φιέστα  τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα!

2 H δαπάνη συντήρησης των μηχανών του πλοίου έφθασε στο αστρονομικό για μας ποσό των 250.000 ευρώ!!! Ρητά και κατηγορηματικά η διοίκηση απέφυγε την οικονομική ενημέρωση, για το κόστος των ανταλλακτικών και λοιπών δαπανών, δημιουργώντας,  θολούρα και τοξικό νέφος!

3.Eκδηλο ήταν το άγχος στην προσπάθεια να  δικαιολογήσουν το υπέρογκο  ποσό των 250.000 ευρώ, καταφεύγοντας σε ιστορικές αναδρομές, μυθεύματα, για την ποιότητα των μηχανών,  στην αρχή με λόγο βεβαιωτικό- καταγγελτικό, που σύντομα μετετράπη σε υποθετικό, και που στο τέλος οι βαρύγδουπες αναφορές –βόμβες, κατέληξαν σε τρακατρούκες αστείας μορφής.

4 Μείναμε άναυδοι με την ανακοίνωση, ότι μετά την περιβόητη επισκευή των 250.000 ευρώ, οι μηχανές του πλοίου θα λειτουργούν από δω και στο εξής ,αν καλώς κατανοήσαμε,  μόνο στο 50% με 60% της απόδοσης τους ,δουλεύοντας περίπου στις 1.200 στροφές αντί των 1600 στροφών που προβλέπει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Πώς ένα σκάφος, το οποίο φεύγει για συντήρηση ρουτίνας, λόγω υπέρβασης των  ωρών λειτουργίας του, χωρίς δηλωμένες ζημιές, χωρίς προβλήματα,  εκτελώντας κανονικούς πλόες, βρίσκεται ξαφνικά με ανοιγμένες μηχανές που το κόστος συντήρησής τους έφθασε τις  250.000ευρώ;

Το πλοίο άραγε επέστρεψε από την επισκευή καλύτερο ή χειρότερο;

5. Η διοίκηση της ΑΝΕΚ και η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας γιαλατζί πολιτική, δημιούργησαν  θολούρα και τοξικό νέφος αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην ΑΝΕΚ ,με άγνωστες συνέπειες!

6 Η διοίκηση οφείλει να εξετάσει τα ανωτέρω τόσο από πλευράς κόστους συντήρησης των μηχανών, όσο και από πλευράς αξιοπιστίας.

Επιπροσθέτως, εντύπωση μας προξένησε η ηχηρή απουσία από την φιέστα,  του αντιπροέδρου της ΑΝΕΚ  και επιβλέποντος των εργασιών συντήρησης των μηχανών, κ Παντελή Γεωργίου, ο οποίος κρατεί αποστάσεις από τα  «καμώματα» της διοίκησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos