Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και το όνομα αυτού Ιωάννης Τρικοίλης του Νικολάου Κύριο

Ο Ιωάννης Τρικοίλης του Νικολάου και της Δανάης βαπτίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα,

2/5/16, το μεσημέρι, στον ι. ναό του Αγίου Νικολάου Πόθιας (όπου είναι δεξιός ψάλτης ο παππούς του νεοφώτιστου Ιωάννης Νικ. Τρικοίλης), από τους ιερείς του ναού π. Γερβάσιο Πέτρου και π. Κων/νο Σμαλιό.

Για τη βάπτιση του Γιάννη του νεώτερου κατέβηκαν από τη Θεσ/νίκη, μαζί με τους γονείς του παιδιού, οι Θεσσαλονικείς παππούς και γιαγιά (είναι Αγγλίδα), η νονά καθώς και συγγενείς και φίλοι του ζεύγους, Δανάης και Νίκου.

Μετά τη βάπτιση οι γονείς του παιδιού παρέθεσαν γεύμα στην ταβέρνα Θέμ. Καμπουράκη. Τα φαγητά ήταν ωραία, όπως και το μουσικό πρόγραμμα του Μαν. Μεϊμάρη. Ρεσιτάλ τραγουδιού, με παλιά και νέα τραγούδια, έδωσε ο θείος του νεοφώτιστου Κώστας Ιω. Τρικοίλης, ταλαντούχος τραγουδιστής αλλά και εξαίρετος βυζαντινός ψάλτης.

Το κέφι δεν άργησε να ανάψει με τους νησιώτικους χορούς αλλά και τα ζεϊμπέκικα. Μέχρι που ο χώρος της ταβέρνας δεν ήταν πια αρκετός και ο κυκλωτικός χορός κατέβηκε στην παραλιακή λεωφόρο. Ο Θεσσαλονικιός παππούς (καθηγητής παν/μίου, γυναικολόγος) χόρευε με αγκαλιά τον εγγονό του, το Γιάννη, ο οποίος απολάμβανε το χορό στην παραλιακή και χτυπούσε παλαμάκια.

Ηταν μια εξαιρετική βάπτιση από κάθε άποψη. Οι ευχές όλων είναι να ζήσει, να γίνει ένας καλός χαρακτήρας και να προκόψει στη ζωή, για να δώσει χαρά στους γονείς του και στους παππούδες-γιαγιάδες του.

Να τον χαίρονται  ο Νίκος και η Δανάη.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version