Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αδειες ταξί στα μικρά νησιά - ταξί και στην Ψέριμο; Κύριο

Με διαφορετικά, ευνοϊκότερα, κριτήρια θα χορηγούνται οι άδειες για επιβατηγά αυτοκίνητα

δημόσιας χρήσης στα μικρά νησιά.

Η σχετική πρόβλεψη ψηφίστηκε στη Βουλή μετά από τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού οι Βουλευτές, Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός και Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Σε αυτό το πλαίσιο, στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 250 κατοίκους, κατ’ εξαίρεση δύναται να χορηγείται μία άδεια Επιβατηγού Αυτοκινήτου Δημόσιας Χρήσης, το οποίο επιτρέπεται να δραστηριοποιείται μόνο εντός του νησιού για το οποίο του παραχωρείται η άδεια.

Με αυτόν τον τρόπο διορθώθηκε η αδικία σε βάρος των μικρών νησιών, που με την προηγούμενη νομοθεσία δεν είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια ταξί ή μισθωμένου οχήματος.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Ευρωμεσογειακής Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ, αφετέρου», του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

(δ.τ. Ηλ. Καματερού, 14/4/2016)

*

Παρατήρηση: Αυτός ο νόμος δίνει το δικαίωμα και για ταξί στην Ψέριμο; Ο Δήμος ή το Επαρχείο (Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου) έχουν λόγο πάνω σ’ αυτό το ζήτημα; Ή, να ρωτήσουμε αλλιώς: Ενδιαφέρονται γι’ αυτό το θέμα;

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version