Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (37 φ. 5 VD) Κύριο

Με πολύ καλό καιρό και άριστη οργάνωση γιορτάστηκε η εθνική επέτειος

της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στις 10:30΄τελέστηκε στον Ι. Μητρ. Ναό του Σωτήρος Χριστού επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος αιδ/τατος Αμφιλόχιος Σακαλέρος. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, ενώ την κυβέρνηση και τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Παρών ήταν και ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πέλλας κ. Σαχινίδης Ιωάννης.  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του 3ου ΔΣ κα. Φαρμάκη Αικατερίνη.

Μετά τη Δοξολογία έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και ακολούθησε η παρέλαση, προ των επισήμων, όλων των σχολείων της Καλύμνου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Λυκείου Ελληνίδων του οποίου η εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή με 35 στολές (24 γυναίκες, 11 άντρες), αθλητικών σωματείων, προσκόπων-οδηγών και στρατιωτικού τμήματος.

Την προηγούμενη ημέρα, 24/3/16, τελέστηκε στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου η επετειακή γιορτή του Αναγνωστηρίου με ομιλητή τον κ. Λάζαρο Βλαδίμηρο, μαιευτήρα-γυναικολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα ιστορικο-ιατρικών βιβλίων. Θέμα της ομιλίας του ήταν «Γιατροί και Ιατρική στην Επανάσταση του 1821», για το οποί έχει εκδώσει και ογκώδες βιβλίο, προϊόν μεγάλης ιστορικής έρευνας.

Μετά την ομιλία ακολούθησε σύντομο πρόγραμμα επετειακών τραγουδιών  από το 30μελές μουσικό σύνολο του μουσικού κ. Γιώργο Καραφύλλη.

Το ακροατήριο ήταν πυκνό και οι εντυπώσεις, για την ποιότητα της ομιλίας αλλά και για τα τραγούδια, άριστες.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos