Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΝΑΤΟ-Τουρκία προσχωρούν το σχέδιο τους στο Αιγαίο Κύριο

Έρευνες για πετρέλαιο από τούρκικο ωκεανογραφικό ανάμεσα Εύβοια-Ψαρά.

 

(Πηγή: PRONEWS 13.2.16)

Δεν πέρασαν ούτε δύο ημέρες αφ' ότου η κυβέρνηση προσκάλεσε το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στην επιτήρηση του Αιγαίου παραδίνοντας ουσιαστικά το Αρχιπέλαγος προς συνδιαχείριση με τους Τούρκους και η Άγκυρα θεωρώντας το πλέον δικό της "χωράφι" εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία αμφισβητεί τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά και αποστέλλει το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» (φωτο) για έρευνες υδρογονανθράκων!

Το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» βγάζει η Άγκυρα στο Αιγαίο, λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής επιχειρησιακής αρμοδιότητας για έρευνες στον χώρο της Κινάρου όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με νεκρούς τους τρεις αξιωματικούς που επέβαιναν σ’ αυτό.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.

***

Σχολιασμός από την Αργώ

Η ΑΡΓΩ, σε χθεσινό της άρθρο (12.2.16  ανάρτηση 12:24΄) με τίτλο «Να το και πάλι το ΝΑΤΟ: Γερμανία – Αμερική – Τουρκία» τα είπε όλα, αλλά δεν περίμενε τόσο γρήγορη επιβεβαίωση.  Η ΝΑΤΟική «Τρόικα» έβαλε για πασά του Αιγαίου την Τουρκία, να ερευνά για υδρογονάνθρακες μες στα νησιά μας και να κατοχυρώνει, έτσι πιστεύει, εθνική κυριαρχία.

Το παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας είναι σκληρό, ωμό και πολύ βρόμικο. Στριμώχνουν την Ελλάδα για να δέχεται πιο εύκολα τη σταδιακή και κλιμακωτή διχοτόμηση του Αιγαίου. Παράλληλα να δημιουργήσουν στο εσωτερικό της Ελλάδας ρήγματα εθνικής ενότητας και όχι μόνο. Γιατί κάθε φορά που είχαμε εμφύλιο και διχόνοιες (στην Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας), κάποιοι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι τροφοδοτούσαν (μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά)  τον εθνικό μας διχασμό, για να κάνουν εκείνοι ανενόχλητοι τη δουλειά τους πάνω στο ναρκωμένο κορμί της Ελλάδας.

Σήμερα στο χάλι που έφεραν τη χώρα μας οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» σε συνεργασία με τους μιζαδόροι, καταχραστές και τα επίσημα λαμόγια, που τίναξαν στον αέρα τα  οικονομικά της πατρίδας μας (κι έχουν το θράσος ακόμη να μιλάνε!) δεν γνωρίζω πόσο μπορούμε, λαός και εξουσία, να το πάμε στα άκρα («σπάσιμο» των σχέσεων με ΕΕ, Ευρωζώνη, ΝΑΤΟ και Τουρκία).  Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η χώρα μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε θα πάει πίσω 100 χρόνια, σε μια νέα Καταστροφή χειρότερη από τη Μικρασιατική – και τότε οι «σύμμαχοι» έπαιξαν το βρόμικο ρόλο τους.   

Η Ελλάδα χωρίς πολέμους «ταξιδεύει» ασφαλής. Θα τα βγάλει πέρα μια χαρά. Ακόμη κι αν χρειαστεί να… συνεννοηθούν (άθλος ε;) οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.  

Οσον αφορά τις Ένοπλες μας Δυνάμεις,  μέχρι τώρα, απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα και τη δόλια τακτική των γερακιών Ευρώπης-Αμερικής, στέκονται δυνατές και ακλόνητες, με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, με σύνεση και μαζί αποφασιστικότητα και με άριστη πολεμική διπλωματία. Η ΑΡΓΩ και πάλι θα επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, σε κάθε ειρηνική, πλην αποφασιστική, επιχείρηση της Αεροπορίας μας και του Ναυτικού μας για την ασφάλεια της εθνικής μας ακεραιότητας.

Για τους αρχηγούς κομμάτων, έτσι που τους ακούω να κραυγάζουν και να ωρύονται στη Βουλή για να σώσουν το καθεστώς της διαφθοράς και της μίζας,  δεν μπορώ να πω τα ίδια  με… βεβαιότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos