Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Στέφανος Ιω. Κορφιάς, νευροχειρουργός, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Κύριο

Ο Στέφανος Κορφιάς του Καλύμνιου δασκάλου Ιωάννη Στ. Κορφιά και

της Ροδίτισσας δασκάλας Θέτας Σπανού, αποτελεί καύχημα για τη Ρόδο και την Κάλυμνο, αλλά και για όλη τη Δωδεκάνησο. Εξελίσσεται σε διαπρεπή νευροχειρουργό, στην Πανεπιστημιακή  Κλινική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, δίπλα στον καθηγητή Δαμιανό Σακκά.  

Πριν 5 χρόνια και σε ηλικία 39 ετών έγινε Λέκτορας, σήμερα, προ ολίγων ημερών, στα 44 του χρόνια, αναγορεύτηκε Επίκουρος Καθηγητής.  Τον συγχαίρουμε από καρδιάς (όλη η ΑΡΓΩ), και του ευχόμαστε και "εις ανώτερα". Πιστεύουμε ότι σύντομα θα πατήσει και τα δύο τελευταία σκαλιά, του Αναπληρωτή καθηγητή και του Τακτικού Καθηγητή.  Αν και, πρέπει να επισημάνουμε, στην πράξη και πριν ακόμη γίνει Λέκτορας, αναπλήρωνε στο χειρουργικό αλλά και στο διδακτικό έργο, τον καθηγητή του και πνευματικό του πατέρα, τον κ. Δαμ. Σακκά 

Το βαθμό του Επίκουρου Καθηγητή τον κατέκτησε, αφού αγωνίστηκε τον «αγώνα τον καλόν» διανύοντας εντυπωσιακή επιστημονική και ακαδημαϊκή πορεία. Η νευροχειρουργική του δεινότητα είναι αναγνωρισμένη από την επιστημονική του κοινότητα, εντός και εκτός Ελλάδος, και επιβεβαιώνεται καθημερινά με τις θαυματουργές επεμβάσεις του.  

Υπήρξε ευλογημένος στη ζωή του

Ο Στέφανος Κορφιάς υπήρξε ευλογημένος στη ζωή του, από την παιδική του ηλικία μέχρι και σήμερα, αλλά και ο ίδιος στάθηκε υπεύθυνος απέναντι σ’ αυτή την ευλογία, επιδεικνύοντας εργατικότητα, συνέπεια και ήθος.

Οι γονείς του, ο Γιάννης και η Θέτα, δάσκαλοι και οι δύο, με αρχές και ιδανικά, τον καθοδήγησαν στο δρόμο της αρετής και της επιστήμης. Αλλά και ο ίδιος υπήρξε πρότυπο (πάντα αριστούχου) μαθητής και στη συνέχεια πρότυπο φοιτητή, όσον αφορά την επιμέλεια, την απόδοση και το ήθος.

Με αυτά τα προσωπικά προσόντα, Στην Ιατρική Αθηνών, είχε και πάλι την ευλογία να τον επιλέξει ο επιφανής καθηγητής Δαμιανός Σακκάς, νευροχειρουργός, μέσα από εκατοντάδες φοιτητών. Τον πήρε κοντά του  ως μέλος του επιτελείου του αλλά και τον καθοδήγησε στην ακαδημαϊκή του καριέρα. Σήμερα είναι πολύτιμος βοηθός του στον Ευαγγελισμό.  Είχε την ευλογία ο στέφανος, προσέφερε εργατικότητα και ήθος.

*

Για όσους δεν γνωρίζουν ποιο είναι το μέγεθος-Σακκάς, θα πω εντελώς επιγραμματικά ότι είναι ένας επιστήμονας-κορυφή. Πρωτοποριακός, ακάματος ερευνητής, καινοτόμος στις νευροχειρουργικές εφαρμογές, με αποτελέσματα  που άφησαν άναυδη την επιστημονική κοινότητα, καθώς έκανε τετραπληγικούς όχι μόνο να περπατήσουνε αλλά ακόμη και να τρέχουνε. Είναι ο επιστήμονας που κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση με τις ικανότητές του και το έργο του. Αλλά δεν είναι μόνο η επιστημοσύνη που ξεχωρίζει τον κ. Σακκά. Αυτό που τον καταξιώνει και στη συνείδηση του λαού είναι ο ανθρωπισμός του. 

*

Είναι και αυτός ένας κοινωνιστής στην πράξη, με αξίες που πήρε από τους γονείς του. Κοντά, λοιπόν, σ’ αυτό τον διαπρεπή επιστήμονα  και βαθιά κοινωνιστή, ο Στέφανος Κορφιάς πέρασε και περνάει μιαν άλλη διά βίου εκπαίδευση –«Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις» λέει ο σοφός λαός μας.

Για να αποδείξω τα γραφόμενά μου, στο πόσο ευλογημένος είναι ο Στέφανος Κορφιάς, που σήμερα είναι τα «χρυσά χέρια» δίπλα στο μεγάλο Σακκά, δημοσιεύω ένα βίντεο από συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σακκά προ 3ετίας περίπου (2013) σε δημοσιογράφο αθηναϊκού καναλιού. Να δούνε οι αναγνώστες μας ποια είναι τα επιστημονικά και ανθρωπιστικά πρότυπα του Στεφάνου Ιω. Κορφιά, που αναδεικνύεται σταθερά και δυνατά σε νέα μεγάλη μορφή της Νευροχειρουργικής.  Να δούμε την «πηγή φώτισης» του Στεφάνου Κορφιά.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

1 σχόλιο

Argo Kalymnos