Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Κασσάρας: Δεν θα ψηφίσω την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που επιμένουν να συντηρούν το θέμα της επερχόμενης δήθεν κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, επικαλούμενα όπως πάντα «έγκυρες πληροφορίες», κατηγορώντας μάλιστα και πάλι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για αδιαφορία, είμαι υποχρεωμένος κατά το μέρος που με αφορά να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

Επανέρχομαι   για πολλοστή φορά για να δηλώσω ότι σε κάθε περίπτωση είμαι αντίθετος με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Και λέω, για πολλοστή φορά γιατί  όσοι επιθυμούν πραγματικά να γνωρίσουν τη θέση μου, επί του θέματος, μπορούν  να ανατρέξουν:

Στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 4.1.2011.

Στην εφημερίδα ΔΡΑΣΗ 21.2.2011 που πάλι τότε οι καλώς πληροφορημένοι έλεγαν ότι η κατάργηση περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Και βέβαια το νομοσχέδιο είναι νόμος του κράτους και οι συντελεστές  ΦΠΑ  στα Δωδεκάνησα εξακολουθούν να είναι μειωμένοι.

Στις εφημερίδες ΠΡΟΟΔΟΣ 27.2.2011, ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ και όσες άλλες δημοσίευσαν το σχετικό άρθρο μου με τίτλο  «Ο ΘΡΑΣΥΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ».

Στην εφημερίδα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 1.3.2011 και,

Στις κατά καιρούς δηλώσεις μου στα τηλεοπτικά μέσα του Νομού μας, αλλά και στην τοποθέτησή μου από το βήμα της Βουλής.

Αφού λοιπόν διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μας ότι  δεν έχω σκοπό να υπερψηφίσω τέτοια διάταξη, αν ποτέ έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ακόμα και αν χρειασθεί να χάσω τη βουλευτική έδρα, έχω και εγώ το δικαίωμα, ως απλός πολίτης, να αναρωτηθώ για ποιους λόγους κάποιοι συντηρούν αυτό το νοσηρό  κλίμα της αβεβαιότητας.

Ποιους εξυπηρετεί να είναι, χωρίς λόγο, σε αναστάτωση οι επιχειρηματίες των νησιών; Με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν την ανάπτυξη του τόπου μας;

Όλοι αυτοί βεβαίως σκοπίμως αγνοούν ότι αυτή η  Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που κληρονόμησε από τη Ν.Δ., όχι μόνον δεν κατήργησε και δεν πρόκειται να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές των νησιών μας, αλλά μείωσε  τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στον χαμηλότερο συντελεστή σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ανταγωνιστικότερο, τον τουρισμό μας.

Τέλος για όσους ενοχλούνται που είμαι στη Βουλή, τους θυμίζω ότι είμαι εκεί γιατί 12.500 συμπατριώτες μας  Δωδεκανήσιοι με τίμησαν με την ψήφο τους. (δ.τ. 13.4.2011)

              

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Γιώργο, καταρχήν, είσαι άδικος όταν λες, ότι επιδιώκω μέσα από τέτοιου είδους συζητήσεις απλώς να καταγάγω μια νίκη στο τραπέζι. Αν παρακολούθησες την συζήτησή μου με τον κ. Τρικοίλη θα κατάλαβες ότι το ύφος του δεν μου άφηνε περιθώρια πιο "ευγενούς" προσέγγισης.
  Διαπιστώνω, επίσης, ότι η πολύχρονη πορεία σου στα τοπικά πράγματα και οι τελευταίες εξελίξεις στα επαγγελματικά σου ζητήματα(να ευχηθώ ευδόκιμη θητεία)σ' έχουν κάνει πιο νουνεχή και πιο διαλλακτικό.
  Το κυριότερο, όμως, κι έκείνο που με κάνει και χαίρομαι περισσότερο( φτάνει να διέπεται από ειλικρίνεια) είναι αυτή η απολογητική διάθεση, το mea culpa, που, είναι αλήθεια, σου έλειπε.
  Σχετικά με την τύχη των έργων, στα οποία αναφερθήκαμε, δεν είχα την τύχη ν΄ακούσω από τα χείλη σου ότι η τελική τους μορφή δεν είναι η υφιστάμενη, αλλά θα υπάρξει περαιτέρω πιο "πράσινη" επεξεργασία.
  Ελπίζω, με τη δική σου παρέμβαση και αγωνιστική σου διάθεση, να γίνει αυτό κατορθωτό.
  Είναι αλήθεια ότι όσο ήσουν Δήμαρχος, δεν έκανα καμία προσπάθεια να σε προσεγγίσω και ν΄ανταλλάξουμε κάποιους προβληματισμούς και ιδέες που είχα.
  Ίσως, αν εσύ εγκαινίαζες ένα τέτοιο βήμα, να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Παρόλλ΄ αυτά ψέγω τον εαυτό μου γι αυτή την παράλειψη.
  Έχεις δίκιο να λες ότι γίνομαι επιθετικός μερικές φορές. Είναι ένα ελάττωμα το οποίο μου έχει κοστίσει κατά καιρούς.Ωστόσο, είναι σύμφυτο με την επιθυμία μου να μην εξωραΐζω πρόσωπα και καταστάσεις και να μην χαϊδεύω αυτιά.
  Θα το θελα κι εγώ να βρισκόμουν στο νησί αυτές τις μέρες και, γιατί όχι, να κάνουμε τη συζήτηση που δεν έχουμε κάνει ποτέ οι δύο μας. Όμως, ανελαστικές οικογενειακές υποχρεώσεις, με αναγκάζουν να μείνω στα Γιάννινα. Θα μας δοθεί, νομίζω, η ευκαιρία στο μέλλον.
  Τέλος, να σ΄ ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και να ευχηθώ σε σένα και την οικογένειά σου καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Να είσαι σίγουρος αγαπητέ Γιώργο ότι δεν μου λείπει ούτε ρανίδα της προσδοκώμενης (τουλάχιστο) αισθητικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Συμφωνώ μαζί σου ότι έτσι όπως έμειναν τα έργα που ανάφερες πραγματικά αναδεικνύουν την έλλειψη πρασίνου και αισθητικής ολοκλήρωσης και θέλω να ξέρεις ότι έχουμε σχέδια και όνειρα για την τέτοια ολοκλήρωση των σχετικών παρεμβάσεων.Δεν είναι η σημερινή κατάσταση αυτών των έργων τον τέλος του σχεδίου μας για τα ίδια και τις αντίστοιχες περιοχές.Πιστεύουμε όμως ότι οι υποδομές αυτές συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση της λειτουργίας των αντίστοιχων περιοχών αλλά και συνολικά της Καλύμνου και έιμαστε περήφανοι για αυτή μας την δημιουργική κατάθεση στον οπλισμό της Καλύμνου με αυτές τις υποδομές.
  "Κτίσαμε τον σκελετό και τους τοίχους του σπιτιού ,κάναμε τους σοβάδες και τις μπογιές, βάλαμε και τα υδραυλικά , τα ηλεκτρικά κ.λ.π. Έχουμε ένα σπίτι κατοικίσιμο δεν ζούμε πλέον στην παράγκα. Μένει να στολίσουμε το σπίτι, να ζήσουμε σε αυτό , να του δώσουμε ζωή και όνειρο , να διορθώσουμε τις ατέλειες να , να ....."
  Όταν θα βρεθούμε στην Κάλυμνο , ελπίζω τώρα την Μεγαλοβδομάδα , θα μπορούσαμε αν θέλεις να κουβεντιάσουμε και να μου πεις αυτά που θαβ ήθελες αλλά και να σου εξηγήσω και εγώ κάποια πράγματα , για τους ρυθμούς , τους μηχανισμούς , τις αρμοδιότητες , τις νομικές και προγραμαμτικές υποχρεωτικότητες , της υπηρεσιακές δυνατότητες κ.λ.π. Σου προτείνω με κάθε καλή διάθεση και ειλικρίνεια να αλλάξεις λίγο το επιθετικό και επιτιμητικό ύφος.Το ίδιο προσπαθώ να κάμω και εγώ. Άνθρωποι όπως εσύ , που έχουν την διάθεση δημόσιας παρέμβασης ή και δράσης είναι κρίμα να στερούνται την τόσο αναγκαία συνεννόηση με άλλους λόγω του ύφους και της έντασης του λόγου τους. Σου τα λέω αυτά εγώ , με αυτοκριτική διάθεση , αφού πολλές φορές παρασύρθηκα από την ανθρώπινη εγωιστική ροπή που όλοι έχουμε και κάθε τέτοια φορά έχανα την ευκαιρία να πλουτίσω και άλλο ως άνθρωπος και ως ρόλος από την κριτική και την παρατήρηση των άλλων ανθρώπων. Είναι φανερό ότι έχεις άποψη , έχεις όνειρο έχεις γνώση , έχεις το θάρρος της γνώμης σου. ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΝΑΛΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Ας κρατήσουμε τα θετικά της δράσης του καθένα στον ρόλο του και ας συνεννοηθούμε για την διόρθωση, συμπλήρωση ή ακόμα και ανατροπή εκεί που πρέπει , με τις διαδικασίες που προβλέπει το σύστημα διοίκησης και προγραμματισμού της Πατρίδας μας. Και αν αυτά δεν μας αρέσουν , ας προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε. Εν τω μεταξύ όμως πρέπει να συνεννοούμαστε και να μην απομακρύνει ο ένας τον άλλον , στον βωμό της επιδίωξης της νίκης στην αντιπαράθεση. Καλοσύνη , συγκατάβαση , κατανόηση , φιλικότητα , μαζί με αυστηρότητα , γνώση , τεκμηρίωση , λειτουργική οριοθέτηση και ευελιξία της συζήτησης, αυτοκριτική , διαρκής αναζήτηση του καλύτερου , διαρκής αμφισβήτηση των κατεστημένων και εύκολων στερεότυπων της σκέψης και του λόγου , ενσωμάτωση της ευρωπαϊκού κεκτημένου της σταδιακής και διαρκούς βελτίωσης με ανατροφοδότηση και επαναπρογραμματισμό , είναι η προφανής συνταγή για να πορευτούμε με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο ενσωματώνοντας το όποιο ατομικό και συλλογικό μας λάθος και υπερβαίνοντας το διαλεκτικά .
  Με εκτίμηση και ένια για ένα καλό Καλύμνιο που βρίσκεται μακριά από την Κάλυμνο.
  Καλή Μεγαλοβδομάδα , Καλή Ανάσταση!!!

  ΥΓ.Νομίζω ότι η διαφορά μας δεν είναι ούτε αισθητική , ούτε πολιτική. Είναι μια δοαφορά που βιώνω κάθε τόσο με κάθε νεοεισερχόμενο στην πολιτική (άσχετα αν είναι πολιτικός φίλος ή πολιτικός αντίπαλος) λόγω μη γνώσης των διαδικασιών , των περιορισμών , των προγραμματικών υποχρεωτικοτήτων κ.λ.π. Είναι η διαφορά της αδημονίας του θέλω 1000 από την βάσανο του μου επιτρέπεται 300 , μπορώ οικονομικά 100 και προλαβαίνω 50 και συγχρόνως διεκδικώ να μου επιτρέπονται στην συνέχεια αλλα 300 και αναδιοργανώνομαι ώστε στο επόμενο στάδιο να μπορώ τουλάχιστον 200 κ.ο.κ. Αυτή η βαθιά διαφορά συνιστά για εμένα την ουσία της κρίσης του πολιτικού συστήματος.....Υπάρχει δε πρόβλημα κοινού λεξιλογίου και εννοιών μεταξύ διοικούντων και διοικούμενων σε κάθε βαθμίδα της θεσμικής μας οργάνωσης. Υπάρχει πρόβλημα αντιστοίχησης προσδοκιών και δυνατοτήτων. Αυτά δεν συνιστούν πρόβλημα ανάμεσα στον ένα Γιώργο και στον άλλο Γιώργο αλλά πρόβλημα συντονισμού μεταξύ ρόλων. Αλλά όλα αυτά είναι η ουσία του συνολικού προβλήματος και ξεφεύγουν από τον ρόλο αυτής της ευγενικής παραχώρησης της εφημερίδας για την συνομιλία μας αυτή.Ίσως είναι όμως ο καιρός να αρχίσει αυτή η συζήτηση

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Αν και δεν είχα σκοπό να επανέλθω στο θέμα αφού, άλλωστε, και ο συνομιλητής μου εγκατέλειψε το τραπέζι, θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω στον κ. Ρούσσο.
  Η επιλογή μου να εγκαταλείψω το νησί κ. Ρούσσο, ήταν ΚΑΙ απόρροια της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής σ΄αυτό. Υποβάθμιση που έχουν επιφέρει πολιτικές επιλογές ή παραλείψεις δημοτικών παρατάξεων εδώ και τουλάχιστον μία εικοσαετία.Η προσπάθειά μου να συμβάλω μέσα από συλλογικά όργανα( συνδυασμός Μ. Μακρυλλού- Δημ. εκλογές 2006) στην αλλαγή πλεύσης που ήταν αναγκαία απέτυχε παταγωδώς.Οι λόγοι είναι οι ίδιοι με κείνους που χρόνια τώρα τσακίζουν τα όνειρα νέων φιλόδοξων, ικανών και δραστήριων επιστημόνων να ασχοληθούν με τα κοινά. Δεν θα τους απαριθμήσω.Όσον αφορά στη δική σας συμβολή στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, θα παραλείψω πλήθος άλλες περιπτώσεις και θ΄αναφερθώ στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέσατε στο χωριό με την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5, του πάρκινγκ και του ανοικτού θεάτρου.
  Ασφαλώς και δεν είμαι αντίθετος με την κατασκευή έργων υποδομής και αναψυχής, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος εκτέλεσης, στον συγκεκριμένο χώρο, ήταν κατ΄ εμέ, η χαριστική βολή σε ένα ήδη επιβαρυμένο οικιστικά περιβάλλον. Είχα την ευκαιρία και σε δημοσίευμά μου στην εφημερίδα "Καλυμνιακή" να το καταγγείλω αυτό.
  Σ΄αυτή τη βάρβαρη επίθεση του μπετόν στο χωριό, κανείς απ' ότι γνωρίζω, δεν αντέδρασε.
  Εκτιμώ την σπουδή σας να προστατεύσετε τον κ. Τρικοίλη, όμως, ο κ. Τρικοίλης Παύλος και η ομάδα του δεν αντέδρασε(ας με διαψεύσει κάποιος)ούτε στο μπετόν- Α(Ρ)ΜΕΑ, στο οικείο του Άργος, ούτε στη φαλακρή ανάπλαση της παραλιακής.
  Το δε αεροδρόμιο ακόμη περιμένει την "πράσινη στοργή" του Δήμου.
  Αν και σοσιαλιστής, φάνηκε ότι έχετε αλλεργία στο πράσινο, κ. Ρούσσο.
  Κι επειδή απορείτε με τη κριτική μου και εκφράσατε την απορία σας σε συγγενικό μου πρόσωπο, θα σας πω μόνο το εξής:
  Η διαφορά μας κ. Ρούσσο, δεν είναι τόσο πολιτικής, όσο αισθητικής τάξης.
  Παραδόσατε την Κάλυμνο σε εργολαβικές λογικές και δυστυχώς πληρώνουμε το περιβαλλοντικό κόστος.
  Τέλος, να εκφράσω την απορία μου για την στρεβλή εντύπωσή σας, ότι τα σχόλιά μου είναι δυνατόν να διώξουν κόσμο απ΄το νησί(!)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version