Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζεται η «κατάληψη» της πλατείας Χριστού

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί της καθημερινότητας

δε βλέπουν το πρόβλημα με το παγοδρόμιο και τις εξέδρες που έστησαν  στην πλατεία Χριστού; Βολεύονται με την κατάσταση αυτή;

Το παγοδρόμιο το εγκατέστησαν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, και προσέφερε αν και πλαστικό… (το ίδιο είδαμε από τηλεοράσεως και σε άλλες πόλεις της χώρας μας), μια κάποια ψυχαγωγία στα παιδιά για «πατινάζ σε νάιλον επιφάνεια». Καλή προσφορά εκ μέρους του Δήμου. Όμως φύγανε προ πολλού οι γιορτές των Χριστουγέννων, έφυγε και όλος ο Γενάρης, μπαίνουμε στο Φεβρουάριο, και το παγοδρόμιο μένει εκεί (φωτο, 28.1.16), όπως και οι εξέδρες. Η χρήση μιας πλατείας ανήκει στους κατοίκους του νησιού και δεν υπόκειται σε κανέναν νωθρό (μη)σχεδιασμό καμιάς υπηρεσίας του Δήμου.  

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου καθώς και ο αντιδήμαρχος επί της καθημερινότητας που πρέπει φροντίζει για την άνετη και απρόσκοπτη διέλευση των πεζών από αυτή ειδικά την πλατεία, που αποτελεί κυκλοφοριακό κόμβο (Τράπεζα, Επαρχείο, Δήμος, Ειρηνοδικείο, ΚΕΠ, Μητροπολιτικός Ναός του Χριστού κ.α.) της πόλης, απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον δεν βιάζονται καθόλου να ελευθερώσουν αυτό τον ζωτικό για την Πόθια χώρο. Συνεχίζουν την κατάληψη και οι πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. 

Σήμερα μάλιστα μας πληροφόρησαν ότι υπάρχει η σκέψη(!) να συνεχιστεί η «κατάληψη» της πλατείας μέχρι το Πάσχα. Δηλαδή μέχρι το Μάιο, και βλέπουμε… – μήπως για καλοκαιρινό πατινάζ;

Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, τότε θα μιλάμε για προβληματική πολιτική, η οποία αντί να λύνει προβλήματα της καθημερινότητας, στην περίπτωση αυτή παράγει… προβλήματα.  

Είναι περιττό να ζητάς δηλώσεις για να εισπράττεις υποσχέσεις, δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, από τη στιγμή που μιλάει μόνη της η ορατή και πολύ ενοχλητική πραγματικότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version