Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση Κύριο

Συζητήθηκε στο δημ. συμβούλιο της 19ης Δεκ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  21/ 12 / 2015

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141

ΦΑΞ                :22430- 59148

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συζήτηση  -στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου της 19ης/12/2015- εν όψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, που αφορά τη Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή, η αρχιτέκτονας κα Διακοσταματίου Ειρήνη, ως υπεύθυνη για τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε αναφορικά με το θέμα των πολεοδομικών ρυθμίσεων, που αφορούν το νησί μας, επιτεύχθηκε να γίνουν δεκτές κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι προτάσεις του Δήμου μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατόπιν και της σχετικής εισήγησης του ΤΕΕ, Καλύμνου.

                Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας εκ μέρους του δήμου της Καλύμνου,  διασφαλίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  να ληφθούν υπ όψιν οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες του νησιού μας, εν όψει του προγράμματος εκπόνησης μελετών για τη «θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων για  τη δόμηση  και  την  αρχιτεκτονική  στους  μικρούς  οικισμούς  της  χώρας  και στον πέριξ αυτών χώρο», το οποίο έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους 2011.  

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αναρτηθεί  από τις 4.11.2015 στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο  και βρίσκεται  σε  διαδικασία  διαβούλευσης.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version