Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανέλαβε καθήκοντα και αρμοδιότητες ο κ. Δρ. Ταυλάριος – το πρώτο δ.τ.

Ο δήμαρχος κ. Δημ. Διακομιχάλης ανακοίνωσε, με συνέντευξη τύπου στις 13.4.11, τις αρμοδιότητες που ανέθεσε στον ειδικό συνεργάτη του κ. Δρόσο Ταυλάριο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Τη θέση του ειδικού συνεργάτη την είχε προκηρύξει ο κ. δήμαρχος με δημοσιεύσεις σε τρεις δωδεκανησιακές εφημερίδες στις 5.4.11, αλλά την προτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Ταυλάριου την είχε ανακοινώσει με δελτίο τύπου από την 1.4.11. Το εισαγωγικό κεφάλαιο αυτής της συνεργασίας ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. δήμαρχος, στο Αναγνωστήριο, έχοντας δίπλα του τον κ. Ταυλάριο.

Ο κ. Διακομιχάλης ανακοίνωσε ότι στον κ. Ταυλάριο αναθέτει δύο τομείς δουλειάς, δυο αρμοδιότητες εξαιρετικής σημασίας: 1) Τους απανταχού Καλύμνιους, και 2) το Γραφείο Τύπου του δημάρχου – άλλο θα είναι το γραφείο τύπου της παράταξης.

Το Γραφείο Τύπου είναι μια γνώριμη αρμοδιότητα. Και το αντικείμενο δουλειάς είναι, επίσης, γνωστό στον κ. Ταυλάριο, καθότι χρημάτισε πολιτευτής επί χρόνια (υποψήφιος βουλευτής, υποψ. νομάρχης, πρόεδρος ΕΤΑΝΑΛ) και ο ίδιος παλιότερα εξέδιδε δική του εφημερίδα.

Οι Καλύμνιοι της διασποράς είναι πολύ πιο δύσκολη αρμοδιότητα. Το σχέδιο δράσης όπως το ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες στοχεύει: Α) Στην ανάπτυξη και σύσφιξη των δεσμών των αποδήμων με τη «μητροπολιτική» εστία της Καλύμνου. Β) Στην καταγραφή του «μητρώου» των απανταχού Καλυμνίων. Γ) Στην οργάνωση του «Δικτύου Καλυμνίων» για αλληλεγγύη και συνεργασίες. Δ) Στην υποβοήθηση της ανάπτυξης του τουρισμού στην Κάλυμνο, και τα συναφή με αυτούς τους τομείς εργασίας και δράσης. Σε όλα αυτά τα θέματα μπορούν να γίνουν πολλά, αλλά πιο εύκολο είναι να διολισθήσουν στα ταξίδια επαφών και σε ευκαιριακές εκδηλώσεις χωρίς αύριο.

Η συνέντευξη τύπου έμεινε κυρίως στο θέμα των αποδήμων Καλύμνιων με αναφορές των κ. Διακομιχάλη και Ταυλάριου στο παρελθόν των τριών Παγκαλυμνιακών Συνδιασκέψεων, που έγιναν η πρώτη το 1995 με πρωτοβουλία του κ. Ταυλάριου και των συνεργατών του, και οι επόμενες δύο τα έτη 1996 & 1998, από το Δήμο, επί δημαρχίας του κ. Δημ. Διακομιχάλη.

Παρένθεση:  Και οι δύο ομιλητές θυμήθηκαν πολλά, όλα ρόδινα και ωραία(!!!), αλλά εντελώς «τυχαία» ξέχασαν ότι και στις τρεις Παγκαλυμνιακές Συνδιασκέψεις οργανωτικός γραμματέας ήταν ο Σακ. Τρικοίλης, ο οποίος μάλιστα στην πρώτη, αυτήν του κ. Ταυλάριου, διηύθυνε τις συζητήσεις, δεχόμενος επιθέσεις από θερμόαιμους στελέχη της παράταξης του κ. Διακομιχάλη, οι οποίοι έβλεπαν τα πάντα με καχυποψία και για όλα καταλόγιζαν… δόλο. Κλείνει η παρένθεση.

Ο κ. Ταυλάριος πράγματι έχει διακαή πόθο την οργάνωση του «Δικτύου Καλυμνίων». Από το 1995 μιλούσε για «Λόμπι Καλυμνίων». Το ζήτημα όμως είναι ότι και οι τρεις Παγκαλυμνιακές Συνδιασκέψεις που προηγήθηκαν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Πολλοί ανέλαβαν αρμοδιότητες και «αξιώματα», αλλά αποτέλεσμα δεν βγήκε. Και ο κ. Ρούσσος έκανε κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, με τη χρήση του όρου «μητροπολιτική Κάλυμνος», αλλά στα 16 αυτά χρόνια (υποτιθέμενης) προσπάθειας το αποτέλεσμα ήταν πάντα οι γιορτές και συνεστιάσεις. Κατά συνέπεια, αυτή η νέα προσπάθεια, η οποία κατά τον κ. Διακομιχάλη στηρίζεται πάνω σε επαγγελματική βάση, αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με περισσότερες απαιτήσεις. Το άγονο παρελθόν, εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων,  αποτελεί αρνητική προϊστορία (άλλο το «όραμα» και άλλο η αδήριτη πραγματικότητα των δυσκολιών).

Και σαν αν μην έφτανε αυτό, το πολιτικό κλίμα που καλλιέργησε η συνέντευξη ήταν πολεμικό. Στις κατηγορίες του κ. Ρούσσου ότι η πρόσληψη του κ. Ταυλάριου ως ειδικού συνεργάτη είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής, ο κ. Διακομιχάλης αφιέρωσε το μισό και πλέον χρόνο της συνέντευξης με βολές εναντίον του κ. Ρούσσου, αναφέροντας τις προσλήψεις ειδικών συνεργατών που έκανε ο τέως δήμαρχος, όλες αποτέλεσμα πολιτικής συναλλαγής. Ο κ. Διακομιχάλης τόνισε κατ’ επανάληψη τη δική του «υπέρβαση», καθώς ο κ. Ταυλάριος προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και στις δημοτικές εκλογές έκανε δηλώσεις υπέρ άλλης παράταξης, αλλά δεν άνοιξε δρόμους διαπαραταξιακής συνεργασίας. Και όλα αυτά ειπώθηκαν την ημέρα που ο κ. Ρούσσος είχε αναχωρήσει στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ειδικός συνεργάτης (και αυτός…) του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη. Ήταν εντυπωσιακό το κοντράστ που «γεύθηκε» ο κόσμος με τους δύο Καλύμνιους ειδικούς συνεργάτες, τον ένα στο Δήμο και τον άλλο στο υπουργείο. Θα μπορούσε η Κάλυμνος να αισθανθεί ικανοποίηση και για τις δύο αυτές περιπτώσεις, αλλά δεν το άντεξε…

Ωστόσο, το έργο του κ. Ταυλάριου θα κριθεί από το αποτέλεσμα, όπως είπε ο κ. δήμαρχος, και αυτό που έχει σημασία είναι ο κ. Ταυλάριος να μην εγκλωβιστεί  στο Γραφείο Τύπου του κ. δημάρχου και να ξεχάσει το «Δίκτυο Αποδήμων Καλυμνίων». Ένα δίκτυο που πρέπει να λειτουργεί αμφίδρομα μεταξύ Δήμου-Αποδήμων. Και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η δημ. Αρχή εργαστεί στην πράξη για την πολιτική συναίνεση και ο κ. Ταυλάριος να εξασφαλίσει ικανούς και πρόθυμους συνεργάτες.

Το πρώτο δελτίο τύπου

Σήμερα, 14.4.11, από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο και παραθέτουμε:

    

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος 14 Απριλίου 2011

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου ανελαβάνει ο Δρόσος Ταυλάριος. Θα ασχοληθεί με τους Απόδημους Καλύμνιους και θα είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας του Γραφείου Δημάρχου.

      Τα καθήκοντα του Δρόσου Ταυλάριου, Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου βάσει τουΝ 3583/2007,αρ.163,ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, σε κοινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

   Θα αναλάβει την ευθύνη της επικοινωνίας με τους αποδήμους και της υλοποίησης του μεγάλου οράματος της συγκρότησης του Δικτύου των Απανταχού Καλυμνίων.

   Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πληρέστερη λειτουργία και αναβάθμιση των δομών υποστίριξης του έργου του Δημάρχου, ο Δρόσος Ταυλάριος θα είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας του Γραφείου Δημάρχου  και ως Εκπρόσωπος Τύπου του Δημάρχου, θα αναλάβει την υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών για το έργο της δημοτικής αρχής  μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

   Επίσης με απόφαση του Δημάρχου, θα συνδράμει όπου χρειασθεί στην επίλυση προβλημάτων της Καλύμνου.  Ο Δήμαρχος αναλύοντας τους λόγους της επιλογής του Δ. Ταυλάριου, είχε δηλώσει τα ακόλουθα:

H πολυετής συμετοχή του στα κοινά του τόπου μας ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας,υποψήφιος Νομάρχης Δωδεκανήσου, εκδότης ημερήσιας εφημερίδας του νομού μας, καθώς και η εμπειρία του στην Δημόσια Δοιήκηση ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΝΑΛ, οφέλησαν το νησί μας και πρέπει να αξιοποιηθουν.

.Ειδικότερα η εμπειρία από την πρωτοβουλία του για συγκρότηση  Δικτύου των Απανταχού  Καλυμνίων που ξεκίνησε το 1995 και ως δημοτική αρχή τότε  συμπράξαμε, δεν προχωρήσαμε αρκετά και τώρα φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε, διότι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μεγάλο αυτό όραμα της Καλύμνου.

   Μέ τον Δρόσο Ταυλάριο  ακολουθήσαμε μέχρι τώρα διαφορετική πολιτική πορεία και είμασταν σε άλλα στρατόπεδα σε όλες τις δημοτικές εκλογές επί τρείς δεκαετίες.

   Συνεπής στις προεκλογικές μου εξαγγελίες γιά συναίνεση και αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έκανα την υπέρβαση αυτή.

  Επαναλαμβάνω την δέσμευσή μου οτι η νέα δημοτική αρχή θα κινηθεί στο ιδιο πνεύμα και  στη συνέχεια, διότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων μας  γιά το καλό της Καλύμνου.”

   Ο Δρόσος  Ταυλάριος  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γιά την τιμή που του έκανε και την ευκαιρία που του δίνει να προσφέρει στο νησί μας.  Είπε  οτι σε λίγες μέρες,αφού αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του ,θα αναφερθεί εκτενέστερα στο έργο που έχει αναλάβει και στην συνεργασία του

με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version