Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόταση Δ. Γάκη, συνηγορία Δ. Κρεμαστινού

Η Βουλή να αφιερώσει μια μέρα για τη Δωδεκάνησο

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

18.12.15

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης υπέβαλε πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση να αφιερώσει η Βουλή μια ημέρα για τη Δωδεκάνησο, από τον καιρό της απελευθερώσεώς της μέχρι σήμερα. Ο Πρόεδρος της Βουλής έφερε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κρεμαστινός συνηγόρησε στην πρόταση του κ. Γάκη και πρότεινε η Διάσκεψη να αποδεχθεί την πρόταση με την προϋπόθεση να παρευρίσκονται και οι Υπουργοί ούτως ώστε η εκδήλωση να μην έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Έτσι θα μπορέσουν οι Υπουργοί να αντιληφθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα των Δωδεκανήσων για να διευκολυνθεί η επίλυσή τους. Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Κρεμαστινός "επανειλημμένα έχουμε φέρει τα προβλήματα υγείας, συγκοινωνιών, ΦΠΑ και όλων των ιδιαιτεροτήτων των Δωδεκανήσων στη Βουλή χωρίς να έχουν επιλυθεί".

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και ορίστηκε η εκδήλωση να γίνει εντός του Μαρτίου 2016, συμπίπτοντας και με την επέτειο της ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version