Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Μιχ. Μπαλαλής «έφυγε» πλήρης ημερών

Ο συντ. έμπορος Μιχ. Μπαλαλής έφυγε πλήρης ημερων, 95 ετών,

το πρωί της Κυριακής, 13/12/15, και η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, 15/12/15, στον ι. μητρ. ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου.

Ο εκλιπών υπηρέτησε τον ι. μητροπολιτικό ναό, ως επίτροπος, πάνω από 30 χρόνια και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες. Διακρινόταν για την αγάπη του προς την εκκλησία και ιδιαίτερα προς το ναό που υπηρετούσε. Ήταν υποδειγματικό το ενδιαφέρον του για την ευπρέπεια του ναού και διακρινόταν  για την αγάπη του προς τους ιεροψάλτες του ναού, τους οποίους παρακολουθούσε, κατά τις ιερές ακολουθίες,  με τον προσήκοντα σεβασμό και με ειλικρινές μουσικό ενδιαφέρον – όπως οι παλιοί παππάδες και επίτροποι.

Ως πολίτης υπήρξε συνειδητός δημοκράτης και συμμετείχε στα κοινά. Διετέλεσε δημ. σύμβουλος στο Δήμο Καλυμνίων, καταθέτοντας πάντοτε την αντικειμενική του κρίση και νηφάλια άποψη του.

Στην εξόδιο ακολουθία του απηύθυναν το τελευταίο αντίο ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος,   ο δημ. σ/λος κ. Μ. Μουσελλής εκ μέρους του δημ. σ/λίου, και, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου,  ο επίτροπος του Χριστού  κ. Γ. Νομικάριος.   

Στο τέλος της ακολουθίας η Φιλόπτωχος του ναού κράτησε στην κεντρική πόρτα ένα κουτί, στο οποίο οι εξερχόμενοι έριχναν τον οβολό τους στη μνήμη του θανόντος, αντί στεφάνου, όπως έγραφε η πινακίδα,  με σκοπό την ενίσχυση φτωχών οικογενειών. (φωτο αρχείου)  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version