Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τούρκικο αλιευτικό κόντρα σε ρωσικό αντιτορπιλικό Κύριο

Ψυχρός πόλεμος με…  ρωσικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού

 

Πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού σκάφους, στα ανοιχτά της Λήμνου, άνοιξε το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy (σ.σ. φωτο), για να αποφύγει τη μεταξύ τους σύγκρουση. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή, στα 22 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λήμνου και επιβεβαιώνεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι και τα δύο σκάφη έπλεαν σε διεθνή ύδατα. Επίσης, επιβεβαιώνει τη ρωσική πλευρά, δηλαδή ότι προηγήθηκαν οι ρωσικές προειδοποιήσεις πριν πέσουν τα πυρά.

Το πλήρωμα του αντιτορπιλικού εντόπισε το πρωί της Κυριακής τουρκικό αλιευτικό σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, το οποίο όμως δεν επικοινωνούσε με το ρωσικό σκάφος και δεν ανταποκρινόταν στα φωτεινά σινιάλα.

Όταν το τουρκικό σκάφος έφτασε στα 600 μέτρα, το ρωσικό αντιτορπιλικό άνοιξε πυρ για να αποφύγει την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το τουρκικό σκάφος άλλαξε αμέσως πορεία και, χωρίς να επικοινωνήσει με το ρωσικό πλήρωμα, προσπέρασε το Smetlivy και συνέχισε να πλέει κοντά του σε απόσταση 540 μέτρων.

Μετά το περιστατικό η Ρωσία κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα για εξηγήσεις.

(Newsroom ΔΟΛ, 13/12/15)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version