Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο υποστράτηγος ε.α. Ν. Καλλίας

Την Κυριακή 22/11/15 η Κάλυμνος κήδεψε το εκλεκτό της τέκνο Νίκο Ακ.  Καλλία.

 

Ο εκλιπών είχε αποστρατευτεί παίρνοντας το βαθμό του υποστράτηγου ε.α.  Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον  Ι.Μ. Ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου και παρουσία του συνταγματάρχη-διοικητή του συντάγματος Καλύμνου και αξιωματικών, εκ των οποίων ένας υπολοχαγός ανέγνωσε το βιογραφικό του θανόντος αξιωματικού, ενώ το τελευταίο αντίο στο συμμαθητή και φίλο του απηύθυνε ο κ. Γ. Δρόσος, ταξίαρχος ε.α. Παρέστησαν και αποχαιρέτησαν τον εκλεκτό Καλύμνιο αξιωματικό με τον τελευταίο τους ασπασμό ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο αντ/δρος του Περιφ. Σ/λίου κ. Κ. Σταυλάς, δημοτικοί & περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Νίκος Καλλίας ήταν πολίτης ενεργός και άνθρωπος ευγενικός, ευπροσήγορος και κοινωνικός. Ήταν αγνός πατριώτης με δημοκρατικά φρονήματα με απόψεις διαυγέστατες και θεμελιωμένες γερά για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και την πολιτική – για την οποία βέβαια ως αξιωματικός δεν μιλούσε ανοικτά.

Ακολούθησε το επάγγελμα του αξιωματικού στρατού, εισαχθείς στη Σχολή Ευελπίδων (1970) για να ακολουθήσει οικογενειακή του παράδοση. Ως αξιωματικός διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του, τον άμεμπτο χαρακτήρα του και την αποτελεσματικότητά του, όπως είχαν να λένε οι συνάδελφοί του αξιωματικοί, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας.  

Δυστυχώς νωρίς κλήθηκε να δώσει την ασύμμετρη μάχη με την επάρατη νόσο, από την οποία δυστυχώς  ηττήθηκε, μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Άφησε ωστόσο στην κοινωνία της Καλύμνου μιαν άριστη εικόνα ανθρώπου, οικογενειάρχη και αξιωματικού, ξεχωριστή τιμή για τη γυναίκα του τα παιδιά του και τους συγγενείς του. Η ΑΡΓΩ εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια.

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos