The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα πτέρυγα στο Κέντρο ΑΜΕΑ με κοιτώνες (f & vd) Κύριο

Νέα πτέρυγα αποκτά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων

με Ειδικές Ανάγκες, στο Άργος. Ανοικοδομείται συγκρότημα τριών κτιρίων, συνολικής κάλυψης ισόγειας επιφάνειας 624,58 τ.μ. όπως μας είπε ο υπεύθυνος του έργου κ. Σπύρος Κουλλιάς,  μηχανικός του Επαρχείου-Περιφέρειας - το έργο είναι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το κτίριο

Στην πρώτη πτέρυγα του ανοικοδομούμενου συγκροτήματος θα στεγάζονται  6 κοιτώνες στους οποίους, στους οποίους θα φιλοξενούνται 11 άτομα (στην ανάγκη πιθανόν και περισσότερα). Στη δεύτερη πτέρυγα θα εγκατασταθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Κέντρου  και στην τρίτη θα είναι τα μαγειρεία κ.λπ.

Όμως υπάρχει και συνέχεια. Εκτός από 624,58 τ.μ. του ισογείου υπάρχουν και τα υπόγεια  367, 50 τμ., χώροι για πλυντήρια, εγκατάσταση καλοριφέρ, αποθήκες κ.λπ. Επιπλέον, για συμπληρωματικές αίθουσες στον όροφο, αν προκύψει ανάγκη και επιτρέπουν οι οικονομικές συγκυρίες, οι κολόνες έχουν  «αναμονές» στη στέγη, και εκεί ο διαθέσιμος χώρος για κοιτώνες πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του ισογείου, αφού στον όροφο δεν θα υπάρχουν γραφεία, τραπεζαρία κ.λπ.

Ανακόπηκε

Το έργο έχει τη δική του ιστορία, από την εποχή του προηγούμενου περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Δυστυχώς, έπεσε στην οικονομική κρίση και λόγω των περιορισμών στις αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες (capital controls ) ανακόπηκε ο ρυθμός υλοποίησης του έργου. Σύμφωνα με τη σύμβαση θα έπρεπε να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2015, πράγμα αδύνατο σήμερα. Θα δοθεί παράταση και υπάρχει αισιοδοξία. Όπως μας είπαν ο πρόεδρος του Κέντρου,  κ. Φίλιππας Ολυμπίτης,  και ο κ. Σπ. Κουλλιάς, αν όλα εξελιχθούν στο εξής ομαλά, το έργο θα περατωθεί, μες στο πρώτο 6μηνο του 2016.

Επισκέψεις

Για το συντονισμό των προσπαθειών συναντήθηκαν στο εργοτάξιο ο έπαρχος κ. Γ. Θεμέλαρος έχοντας μαζί του το μηχανικό κ. Σπ. Κουλλιά, ο αντ/δρος του περ. σ/λίου κ. Κ. Σταυλάς, ο περ. σ/λος κ. Μ. Μπούκης, και, φυσικά, ο πρόεδρος του Κέντρου  κ. Φ. Ολυμπίτης που είχε μαζί με το μέλος του διοικ. σ/λίου κ. Χρ. Χατζηιωάννου, ενώ παρών ήταν και ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος.

Λίγο πριν ανέβει στο Άργος η ΑΡΓΩ το Κέντρο, είχε επισκεφτεί  το Κέντρο ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής συνοδευόμενος από δύο αντ/ρχους, τον κ.  Κ. Ζαΐρη και τον κ. Μ. Ρήγα, για να ενημερωθούν πάνω στις νέα εξελίξεις προόδου των εργασιών και να δούνε πώς μπορεί ο Δήμος να συνδράμει στην ταχύτερη περάτωση του έργου.   

Άθλος του Φ. Ολυμπίτη

Η ανοικοδόμηση αυτής της πτέρυγας, αν και είναι έργο εξολοκλήρου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η ιστορία του βεβαιώνει ότι ήταν άθλος του κ. Φ. Ολυμπίτη (φωτο), ο οποίος ζει και αναπνέι με την έγνοια αυτού του Κέντρου – είχε και τη βοήθεια του κ. Γ. Ρούσσου.  Ο κ. Φ. Ολυμπίτης ήταν ο μοχλός πίεσης για κίνηση  των διαδικασιών και αντιμετώπιση κάθε γραφειοκρατικού προβλήματος. Σε όλες τις φάσεις του έργου ήταν εκεί: επιλογή του έργου, σύνταξη μελέτης, ένταξη, προκήρυξη, ανάδειξη εργολάβου ( είναι ο κ. Ν. Κρούσκος), πάντα ενεργός και  παρών σε κάθε σκαλί ανάβασης του έργου, πάντα με «όπλο»  την ευγενική επιμονή του.

Πρώτο στην Ελλάδα

Σήμερα το Κέντρο ΑΜΕΑ του Άργους αναδεικνύεται το πρώτο στην Ελλάδα, και όχι μόνο,  για τις εγκαταστάσεις του, την οργάνωσή του, και  το άριστο προσωπικό, από το διοικ. σ/λιο μέχρι τις εκπαιδεύτριες, καθαρίστριες   κ.α.   

Τις γιορτές των Χριστουγέννων θα περιμένει και πάλι τους φίλους του, για να πουλήσει τις εκπληκτικές δημιουργίες του.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos