Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Κάλυμνο Κύριο

Η Ομοσπονδία Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρό της

κ. Αξιώτη Παράσχο, συνοδευόμενος από μικρή ομάδα συνεργατών του,  μεταξύ των οποίων και ο Καλύμνιος κ. Στέφανος Κασσάρας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Ελλάδας,  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους Καλύμνιους, που έτυχε το πρωινό δίωρο της Κυριακής, 15.11.15, να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Πόθιας ή να περνάνε από εκεί.

Στην πλατεία Επαρχείου οι μάγειροι έστησαν κάτω από μεγάλες επαγγελματικές  ομπρέλες ένα κιόσκι με τα βασικά εργαλεία  κουζίνας και έκαναν επίδειξη μαγειρικής, παρασκευάζοντας εκλεκτά μεζεδάκια. Μαζί τους ήταν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθύ «Αμφιπετράν» με τις δικές τους προτάσεις σε σπιτίσια γλυκά κουταλιού.  Ο κόσμος πλησίαζε για να δει από κοντά τα  «δρώμενα» και γευόταν τις ωραίες λιχουδιές, προσφορά των μαγείρων.  

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αξιώτη και των συνεργατών του στην Κάλυμνο ήταν να μαγειρέψουν για τους πρόσφυγες αλλά και να παρουσιάσουν προτάσεις τους στους Καλύμνιους μαγείρους  και σε όποιον/όποια ενδιαφέρεται να μάθει μυστικά και τεχνικές της κουζίνας.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση χάρισε στους Καλύμνιους η παρουσία του νεαρού Καλύμνιου ταλαντούχου ζαχαροπλάστη Στέφανου Κασσάρα (φωτο & βίντεο με τη μάνα του). 

Ο συμπατριώτης μας, πέρα από τα καθήκοντά του και τις δραστηριότητές του ως προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ζαχαροπλαστών και συνεργάτη του κ. Αξιώτη Παράσχου, εργάζεται επαγγελματικά σε ξενοδοχεία της Κω, ενώ από τη νέα τουριστική σεζόν ετοιμάζεται να ανοίξει δική του επιχείρηση στο γειτονικό μας νησί.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version