Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πέθανε ο καθηγητής μουσικής Γιώργος Μαλαφής

Ο διακεκριμένος καθηγητής Βυζαντινής & Ευρωπαϊκής Μουσικής,

μελωδικός ιεροψάλτης και, πάνω απ' όλα, εξαίρετος άνθρωπος, Γιώργος Μαλαφής,  εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 83 ετών, μετά από περιπέτεια της υγείας του. Ετάφη στις 13.11.15 ο απόγευμα, στο κοιμητήριο του ι. ναού Νέας Σμύρνης. Το ύστατο χαίρε του απηύθυναν συγγενείς και φίλοι του, Καλύμνιοι της Αττικής, συνάδελφοί & μαθητές του,  ο "Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός" και πολλοί  φίλοι του.

Ο αγαπητός μας φίλος και συνάδελφος, σύζυγος της Καλυμνιάς δασκάλας κας Μαρίας Δρ. Κωλλέτη, είχε αγαπήσει το νησί την Κάλυμνο από καρδιάς και θαύμαζε την πνευματική της ζωντάνια, μα προπάντων τη σπουδαία παράδοσή της στην ψαλτική τέχνη και την πίστη της στη βυζαντινή μουσική.

 Ο ίδιος ήταν ένας ευγενικός και καλοσυνάτος άνθρωπος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και μόνο τον καλό λόγο είχε στο στόμα του. Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

(φωτο, ο Μαλαφής αριστερά του ιερέα με τη σύζυγό του Μαρία - από την εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου γυμνασιάρχη Δρόσου Κωλέττη, τον Ιούλιο του 2014, στο ξενοδοχείο Ελιές).

Σύντομο βιογραφικό

(Πηγή: Αναλόγιον, internet)

Γιώργος Μαλαφής

 (Χίος 1932). Διακεκριμένος πρωτοψάλτης και μουσ/δάσκαλος. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βυζ. μουσικής στη γενέτειρά του (από τον πατέρα του Ιωάννη Μαλαφή και τον Μιχ. Περπινιά). Συνέχισε στο Ωδείο Πειραιώς με τον Ιω. Μαργαζιώτη, σπουδάζοντας συγχρόνως και ευρωπ. μουσική. Απεφοίτησε το 1959 και για την επόμενη δεκαετία ήταν καθηγητής στη Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητρόπολης Ρόδου και πρωτοψάλτης στον Άγιο Γεώργιο του νησιού. Τότε επίσης συγκρότησε στη Ρόδο βυζ. χορωδία, με την οποία πραγματοποίησε πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις. Ο πατριάρχης Αθηναγόρας του απένειμε "Πατριαρχικόν Πιττάκιον".  

Υπηρέτησε επίσης στη Ράλλειο και στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, κ.ο.κ. Το 1969 μετατέθηκε στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας, ενώ παράλληλα προσλήφθηκε στο Ωδείο Πειραιώς ως βοηθός του Ιω. Μαργαζιώτη (τον οποίο και διαδέχθηκε, διδάσκοντας ώς σήμερα). Παράλληλα, υπηρέτησε στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Παν/μίου Αθηνών (με το βαθμό του Ειδ. Παρέδρου Π.Ι.).

Διετέλεσε επίσης επόπτης των Σχολών Βυζ. Μουσικής των Μητροπόλεων: Μαντινείας-Κυνουρίας, Σύρου-Τήνου, Φθιώτιδας, Τρίκκης-Σταγών, και Καλαβρύτων-Αιγιαλείας.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version