Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κέντρα υποδοχής-Ταυτοποίησης προσφύγων σε Κω, Λέρο και Σάμο, Λέσβο, Χίο – Τι είπαν για την Κάλυμνο; Κύριο

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω εξέδωσε το παρακάτω ενδιαφέρον δελτίο τύπου,

το οποίο εστιάζεται στη στάση του δημάρχου Κω, κατά τη συνάντηση δημάρχων & μητροπολιτών των ακριτικών νησιών με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Δεν έχουμε όμως καμιά επίσημη ανακοίνωση για την παρουσία της Καλύμνου στη συνάντηση αυτή.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω

Δελτίο Τύπου

Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων και μητροπολιτών, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη.

Η στενή συνεργασία, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, κράτους, περιφερειών, δήμων, εκκλησίας αλλά και αλληλέγγυων οργανώσεων είναι άκρως απαραίτητη στην προσπάθεια άμβλυνσης αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος.

Η δημιουργία Κέντρων Υποδοχής  και Ταυτοποίησης (hot spots) σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο, η πρόταση στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για αναβολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έργων και δράσεων αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε κοινωνικές δομές είναι προτάσεις – αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας.

Συμπληρωματικά,  οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνουν επέκταση της αναβολής κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα παραμεθόρια νησιά.

Μόνη παραφωνία για μια ακόμα φορά  η στάση  του Δημάρχου Κω, ο οποίος έθεσε ζήτημα προβάλλοντας αντιρρήσεις  για τη δημιουργία  Hot Spot στον Λινοπότη, δίχως όμως να καταθέσει άλλη πρόταση, παρότι ρωτήθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Συνεπώς ως μοναδική λύση για το νησί της Κω επιλέγεται  η δημιουργία εγκατάστασης Hot Spot στον Λινοπότη. Αυτό είναι υποχρέωση της χώρας μας ως πολιτισμένου κράτους, που σέβεται τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία, προστατεύοντας παράλληλα την οικονομία και τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και δεν επιβλήθηκε από την ΕΕ, όπως αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι. Ταυτόχρονα, προκύπτει ως αναγκαιότητα μετά την άθλια και καταστροφική εικόνα που παρουσίασε το νησί μας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

(Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω, 7/11/2015)

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos