Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εγκαίνια στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Χώρας Κύριο

Την 1η , 11 πμ, Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια

του νεοϊδρυθέντος Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Χώρας (ΔΠΣΧ) – παράρτημα του κεντρικού Παιδικού Σταθμού «ΜΑΝΑ Ιωάννα Καρπάθιου», στην Πόθια.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος με τους ιερείς Γλυνάτση και Μακρυλό και το διάκονο Τρικοίλη. Παρόντες, εκ μέρους των πολιτικών προσώπων, ήταν ο δήμαρχος & πρόεδρος του Δ.Σ του σταθμού κ. Γιάννης Γαλουζής, ο αντιδ/ρχος κ. Μικές Ρήγας και ο αντ/δρος του Δ.Σ. κ. Νέστωρ Φραζής, δημ. σ/λος, και το διδακτικό-βοηθητικό προσωπικό του σταθμού. Επίσης το «παρών» έδωσαν γονείς με τα παιδιά τους.

Μετά τον αγιασμό ο μητροπολίτης ευχήθηκε καλή λειτουργία του ιδρύματος αυτού και συνεχάρη το δήμαρχο για το έργο του αυτό. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. δήμαρχος τονίζοντας ότι η δημ. Αρχή αποδείχτηκε συνεπής στην προεκλογική και, ακολούθως, την προγραμματική της δέσμευση για ίδρυση παιδικού σταθμού στη Χώρα.

Το κτίριο  

Το κτίριο του σταθμού αυτού, αν και είναι καινούριο και λειτουργούσε μέχρι πρόπερσι ως νηπιαγωγείο, πέρασε από γενική ανακαίνιση και κατασκευή συμπληρωματικών έργων, με την προοπτική της εγκατάστασης του νεοϊδρυθέντος ΔΠΣΧ.

Ξεπεράστηκαν όλα τα προσκόμματα, που προβάλλονταν από πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπαλληλικό προσωπικό, με σκοπό να τραινάρουν την ίδρυση του σταθμού. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι όλοι απαιτούσαν και την τελευταία λεπτομέρεια  από τις προβλεπόμενες προδιαγραφές σύμφωνα με… το νόμο. Αυτές όμως οι μικροπολιτικές αντιδράσεις έφεραν είχαν και τη θετική τους… συμβολή: συνέτειναν στο να  καλυφθούν τα πάντα – κάτι όμως που δεν συμβαίνει και στο κτίριο του κεντρικού παιδικού σταθμού στην Πόθια, αλλά για εκεί κανένας ποτέ δε μίλησε, υπάρχει «πλήρης κάλυψη» και έλλειψη σκοπιμότητας.  

Τώρα ο Παιδικός Σταθμός Χώρας ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα σε ένα κτίριο στολίδι: όλα καινούρια, όλα αστράφτουν, παιδική χαρά, άνετοι χώροι εσωτερικά και με ικανοποιητικό εξοπλισμό.

Οι λίγες ελλείψεις του, όλες μικρού κόστους (μικρή τηλεόραση, κουζινάκι κ.τ.ο.) ενδέχεται να καλυφθούν από δωρεές Καλυμνίων επιχειρηματιών και γενικώς ευκατάστατων οικονομικά συμπολιτών μας.        

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!!!!!!!!!! ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ!!!!!!! ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!!!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version