Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κάλυμνος άφωνη - Η ώρα της πραγματικής αλλαγής Κύριο

Γενική σιωπή στην Κάλυμνο. Πάνε εκείνες οι παλιές δόξες. Τότε που πέφτανε

βροχή οι πολιτικές «αναλύσεις» και τα λογύδρια,  εν παντί τόπω και χρόνω. Τότε που τα δυνατά κομματικά «χαρτιά» («οι μόνοι κατάλληλοι»  για όλες τις θέσεις στο Δημόσιο με το αζημίωτο) παίζανε σε όλα τα πολιτικά και υπουργικά τραπέζια: διορίζανε προέδρους, διοικ. σ/λια «δικά» τους, διευθυντές και μισθοφόρους. Όλα αυτά, τέλος.

Το ποιοτικό άλμα συντελέστηκε από τις εκλογές του Γενάρη 2015. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Κάλυμνο, έπαθαν γενική αφωνία. Τώρα, 15 μέρες πριν τις εκλογές, προσπαθούν να κράξουν λιγάκι, αλλά μάταια. Τέλειωσαν, ευτυχώς, τα κουφά πολιτικά πάθη και οι μισαλλόδοξες εμπάθειες κατά του «εχθρού»,  τέλος και τα φασκελώματα των αντιπάλων – αυτά εδώ, βέβαια, είναι το μόνο καλό που προέκυψε από τον πολιτικό μαρασμό των κομμάτων στην Κάλυμνο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το τέρας «τέλειωσε».

Νέα αποχή. Από το 1974 και εδώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάλυπταν το 90% του λαού.  Σήμερα, μετά από δεκαετίες κομματικών αγώνων (που ανέδειξαν οπλαρχηγούς-«ήρωες»  χωρίς πολιτικοποίηση, αλλά με επικίνδυνη κομματικοποίηση),  τα «παιδιά» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχασαν τη φωνή τους και το κομματικό τους ταμπεραμέντο.   

Το ζήτημα όμως είναι ότι μαζί μ’ αυτούς σώπασαν και  όσοι είχαν ένα ρομαντισμό και ελπίδα για μια νέα Ελλάδα.  Σώπασαν κι αυτοί, προπάντων οι νέοι, γιατί είδαν να πνίγονται οι ελπίδες τους μες στο βάλτο της μικροπολιτικής, της διαφθοράς και του πλιάτσικου. Είδαν  να καταστρέφεται το μέλλον τους και η πατρίδα τους. Οι νέοι μας φεύγουν μαζικά για τα ξένα εις αναζήτηση μιας μητριάς πατρίδας.  Φεύγουν αηδιασμένοι και ντρέπονται για το πόσο «εύκολοι» αποδείχτηκαν.    

Αυτό το πολιτικό κλίμα σκεπάζει όλη τη μελαγχολική Ελλάδα. Και «φτωχή» Κάλυμνος, το πάλαι ποτέ «Κάστρο του ΠΑΣΟΚ» έπεσε πολύ εύκολα.  Παράλληλα (Βίοι Παράλληλοι είναι ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) η παλαιά εκείνη «γαλάζια νεολαία» της ΝΔ εξαφανίστηκε. Οι  παραδοσιακοί κομματικοί «βαρόνοι» και τοπικοί παράγοντες του διδύμου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ «την έκαναν» κανονικά με ελαφρά πηδηματάκια και ιδιωτεύουν καραδοκώντας πότε θα σκάσει η νέα ευκαιρία –το τέρας, κάθε τέρας, ποτέ… δεν πεθαίνει.   

*

Αναλύσεις για τα αίτια αυτής της πολιτικής τροπής μπορεί να κάνει ο καθένας σύμφωνα με τις προσωπικές του εμπειρίες και τα προσωπικά του παθήματα – εξάλλου και οι δημοσιογράφοι των αθηναϊκών καναλιών κατά παραγγελία αναλύουν την πολιτική κατάσταση. Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.

Το βέβαιο είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πρόκειται να ανανεωθούν, γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν έστω ένα κομματικό λίφτινγκ.  Διατηρούν στην πρώτη γραμμή (με τη βοήθεια πολιτευτών και κυβερνητικών φεουδαρχών), τα ίδια πρόσωπα τοπικά και πανελλαδικά.  Ο κόσμος «χόρτασε» πια από αυτές τις φυσιογνωμίες…  Γιατί ένα φλας στο παρελθόν μας θυμίζει ότι, πανελλαδικά, από τη δεκαετία του 1960 και εδώ τίποτα δεν αλλάζει, παρά τις «εξελίξεις» που «φαίνονται». Οι ίδιες δυναστείες, που δεν εννοούν να κάνουν λιγάκι πίσω.  1964: Γ. Παπανδρέου – Κ. Καραμανλής - Αλ. Παπαρήγα (στέλεχος συνδικαλιστικό-πολιτικό  στη Φιλοσοφική Αθηνών).  Από το 1974 μπήκαμε στη νέα πορεία που φαινόταν αλλιώτικη, σε άλλη λεωφόρο με αντικατοπτρισμό οάσεων , για να ανακαλύψουμε σύντομα ότι και αυτή η λεωφόρος έγινε συνέχεια της πρώτης αναδεικνύοντας νέα «αστέρια» που σκοτείνιασαν τον ουρανό της Ελλάδας.  

Είμαστε λοιπόν σήμερα υποχρεωμένοι (έστω και  με καθυστέρηση)  να ρωτήσουμε πώς έφτασε η χώρας μας στη σημερινή χρεοκοπία. Να δούμε… με ποιους αρχηγούς βουλιάζαμε σταθερά εδώ πάνω από μισό αιώνα και προπάντων τα τελευταία 40 χρόνια.

Γιατί αυτοί οι χθεσινοί «ήρωες» μας,  κατάφεραν να ανεβάσουν στα ύψη τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξουν σαν αξιόπιστη πολιτική δύναμη το Β. Λεβέντη (Ένωση Κεντρώων). Να δούμε επιτέλους την πραγματικότητα, γιατί είναι αναμφισβήτητο ότι  οι δημοκράτες που ζήσαμε αυτοί παρήγαγαν κομματικό και πολιτικό φασισμό σε κάθε πτυχή της ζωής μας – κι ας φόραγαν την τραγιάσκα του λαϊκού και … φανατικού δημοκράτη (η ΑΡΓΩ έγραψε κατ’ επανάληψη). Η γεύση που άφησαν στο λαό είναι πολύ πικρή.  

Η Αλλαγή (στην κοινωνία και την πολιτική) είναι βέβαιο ότι περιμένει από τον κάθε πολίτη να την επιβάλει με την ψήφο του αλλά και  με την καθημερινή πολιτική του στάση;

Η Κάλυμνος δικαιολογημένα έμεινε άφωνη, γιατί θεράπευε με παραμυθίες την απογοήτευσή της. Τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσει αποφασιστικά.  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version