The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγιασμός για τη νέα σχολ. χρονιά – Ευχές δημάρχου Κύριο

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2015-16, τελέστηκε στα σχολεία

ο καθιερωμένος αγιασμός, το πρωί της 11ηςΣεπτ.

Η ΑΡΓΩ παραβρέθηκε στο Δημ. Σχολείο Πανόρμου και, στο συναυλιζόμενο Νηπιαγωγείο, όπου τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς του Πανόρμου Ιερεμίας Σακαλέρος (φωτο, πρώτο πλάνο), εφημέριος του ι.ν. Αγ. Γεωργίου, και Τίτος Καμπούρης, εφημέριος του ι.ν. Αρχαγγέλου. Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη μεταξύ συμμαθητών/συμμαθητριών που ξαναβρέθηκαν, όμως ελαφρά αγχώδης για τους γονείς των παιδιών, ειδικά των μαθητών της Α΄ Τάξης και του Νηπιαγωγείου.

Στο τέλος του αγιασμού ο π. Σακαλέρος απηύθυνε συμβουλευτικό λόγο για την ανάγκη να διδάσκονται τα παιδιά την πίστη στο Χριστό και να έχουν θρησκευτική-εκκλησιαστική ζωή.

Μετά τον π. Σακαλέρο, ο π. Καμπούρης  ευχήθηκε στους δασκάλους και τα παιδιά δημιουργική χρονιά και παρέσχε τη διαβεβαίωση στο δ/ντή του σχολείου ότι είναι στη διάθεσή του  να προσφέρει κάθε πνευματική αλλά και χρηματική συνδρομή – στο μέτρο των δυνατοτήτων της εκκλησίας του.

Στη συνέχεια ο δ/ντής του σχολείου κ. Αντ. Αλαχούζος μίλησε προς τους γονείς και τα παιδιά με αναφορά σε παιδαγωγικές και κοινωνικές αρχές που πρέπει να διέπουν την διδακτική πράξη και την εν γένει  σχολική ζωή.

Μετά τον κ. δ/ντή σύντομο χαιρετισμό και ευχές για καλή σχολική χρονιά απηύθυνε και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κα. Ειρήνη Μαγκλή-Μπαϊράμη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ιδιαίτερη υποδοχή των μαθητών/τριών της Α΄ Τάξης, κατά την οποία γονείς και μαθητές κάθισαν στις εξέδρες της αυλής και οι δάσκαλοι κέρασαν τα παιδιά ένα γλυκάκι, προσφορά των γονέων του σχολείου.

Παράλληλα οι νηπιαγωγοί άνοιξαν τις πόρτες του παρακείμενου νηπιαγωγείου και υποδέχτηκαν τα παιδιά τους, συνοδευόμενα από γονείς και παππούδες/γιαγιάδες.

Στοιχεία σχολείου: Το Δημ. Σχολείο Πανόρμου είναι 9θέσιο, ξεκίνησε φέτος με 148 μαθητές/τριες, ενώ περιμένει κι άλλες εγγραφές και μετεγγραφές από άλλα σχολεία. Διευθυντής είναι ο κ. Αντώνης Ι. Αλαχούζος και υποδιευθυντής ο κ. Ηλίας Σκ. Δουρόπουλος.  Ήδη έχει παραλάβει όλα τα βιβλία, όπως μας είπαν, και είχε πλήρη επάρκεια διδακτικού προσωπικού μέχρι την ημέρα του αγιασμού, όταν μια δασκάλα του αποσπάστηκε στη Ρόδο και προέκυψε ένα κενό.

Στο σχολείο αυτό γίνεται κάθε χρόνο εξαιρετική δουλειά.

***

Τις ευχές του για το νέο σχολ. έτος απηύθυνε προς εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Καλύμνιου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής με το παρακάτω δελτίο τύπου-μήνυμα  (11.9.15):

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος   11 / 9 /2015

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο          : 22430- 59141                                                                    

ΦΑΞ                  :22430- 59148                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΗΝΥΜΑ

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, εκπροσωπώντας το σύνολο της συμπολίτευσης του δημοτικού μας συμβουλίου, εύχεται Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού μας, τους αγαπητούς μας μαθητές, τους γονείς και φυσικά τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης .

Κάθε νέα αρχή, κάθε καινούριος αγώνας, όπως αυτός που αρχίζει σήμερα, απαιτεί νέες δυνάμεις, πολλή δουλειά και στοχευμένες προσπάθειες, κρύβει όμως μέσα του ταυτόχρονα την ελπίδα για την κατάκτηση νέων κορυφών  αλλά και την μεγάλη ικανοποίηση από  την επίτευξη νέων, ακόμα υψηλότερων στόχων.

Η δημοτική μας αρχή, όπως έχει κάνει ως τώρα, θα συνεχίσει και στη νέα αυτή σχολική περίοδο, να βρίσκεται πάντοτε έμπρακτα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέσα από τις απαραίτητες εκείνες παρεμβάσεις και ενέργειες, που θα διασφαλίζουν κατά το μέγιστο δυνατόν, την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων του νησιού μας.

Μέριμνά μας αποτελεί, η βελτίωση των σχολικών μας υποδομών με τις απαιτούμενες κατά περίπτωση συντηρήσεις, και επεκτάσεις στις σχολικές μονάδες του νησιού μας, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν στην εξεύρεση πιστώσεων, σε αυτή τη οικονομικά δύσκολη συγκυρία, την οποία διανύουμε.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση και η συμπαράσταση -με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο- στο  τόσο σημαντικό λειτούργημα των εκπαιδευτικών και στη γενικότερη προσπάθειά τους για την διάπλαση όχι μόνο καλών μαθητών αλλά και τη διαμόρφωση πολύπλευρα καλλιεργημένων και ελεύθερων ανθρώπων. 

Ακράδαντη πεποίθησή μας είναι, πως η ενίσχυση της εκπαιδευτικής λειτουργίας συνιστά την σημαντικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει μια κοινωνία για το μέλλον της. Ένα μέλλον που μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί με ακόμα καλύτερους οιωνούς, μέσα από τις άοκνες προσπάθειες και τη δημιουργική συμβολή όλων μας, αρκεί να πιστεύουμε σε αυτό με όλη μας τη δύναμη και να το υπηρετούμε πιστά με ειλικρίνεια και αφοσίωση.

Με αυτές τις σκέψεις -κλείνοντας- ο δήμαρχος Καλυμνίων εύχεται για άλλη μια φορά από καρδιάς σε όλους, καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos