Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δ. Κρεμαστινός: Το νόημα των εκλογών της 20ης του Σεπτέμβρη

«Αυτές οι εκλογές δυστυχώς προκηρύχθηκαν για δεύτερη φορά

μέσα σε αυτό το χρόνο. Ο λόγος; Η ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόγραμμά του και τις αρχές του. Βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται αφού τα πιο προβεβλημένα αριστερά του στελέχη αποχωρούν. Και αποχωρούν γιατί αυτοί πίστεψαν στις αρχές του κόμματός τους. Γιατί όπως οι ίδιοι λένε, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αντί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη έπραξε ακριβώς τα αντίθετα. To κόμμα, από αντιμνημονιακό έγινε πλήρως μνημονιακό. Αυτό καταγγέλλουν οι επικεφαλής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν.

Έτσι, η κύρια δύναμη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εύπιστοι και καλοπροαίρετοι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν σε ό,τι άκουγαν. Πίστεψαν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μετενσαρκωθεί στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και θα ξαναέρθει με τη μορφή του 1981. Αντί για όλα αυτά, βλέπουν σήμερα ένα νέο, σκληρότατο μνημόνιο που θα γονατίσει τη χώρα αλλά που αναγκάστηκαν να το δεχθούν σχεδόν όλα τα κόμματα γιατί η χώρα μέσα σε 6 μήνες έφθασε στο στάδιο της χρεοκοπίας, οι τράπεζες έκλεισαν, οι άνεργοι αυξήθηκαν και η αγωνία του αν στο τέλος του μηνός θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις έγινε για τον κόσμο εφιάλτης. Ποιος θα το φανταζόταν ότι όλα αυτά τα πράγματα θα γίνονταν μέσα σε 6 μόλις μήνες; Ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαν να το διανοηθούν.

Όμως, αυτή η σκληρή πραγματικότητα πρέπει να φωτίσει τα μυαλά όλων των Ελλήνων αλλά κυρίως των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν να ξαναδούν να λειτουργεί το κοινωνικό κράτος που το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε και δημιούργησε. Αν θέλουν να ξαναδούν τα εργασιακά τους δικαιώματα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τους προσέφεραν, αν θέλουν να δουν να επανέρχονται προοδευτικά μισθοί και συντάξεις που επίσης το ΠΑΣΟΚ τα είχε επιτύχει, να εμπιστευθούν ξανά το ΠΑΣΟΚ που διαθέτει και σοβαρά και έμπειρα στελέχη για να ξαναφέρει την πρόοδο και την προκοπή στους κατοίκους της χώρας».

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version