The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θερινό Σχολείο Σύγχρονης Φυσικής 28-31 Αυγούστου Κύριο

Με τη συνεργασία της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και του Δήμου Καλυμνίων

πραγματοποιήθηκε ένα εξαίρετο σεμινάριο με μαθήματα αναφερόμενα σε θέματα  φυσικής.

Ήταν εκλαΐκευση σοβαρών θεμάτων που ενδιαφέρουν τον σύγχρονο άνθρωπο και τον ενημερώνουν πάνω στα «μυστικά» των φυσικών νόμων, που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Γι’ αυτό και ο τίτλος των μαθημάτων ήταν: Σχολείο Σύγχρονης Φυσικής.

Τα μαθήματα γίνονταν από 28 έως 31 Αυγούστου, καθημερινά πρωί και απόγευμα, στην αίθουσα τελετών της νέας πτέρυγας του Νικηφορείου 1ου Λυκείου Καλύμνου, και είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Μουσάς Ξ. Καθηγητής Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών (Αστροφυσική για παιδιά) , Μαΐστρος Κ. – φυσικός (Το φως, σε δύο μαθήματα), Παπασπύρου Π. – Παν/μίου Αθηνών (Οι τρεις νόμοι του Κέπλερ, Το Χάος της Αστρονομίας), Ζώκος Κ. – τ. υπεύθυνος ΕΚΦΕ (Από τη διάρκεια στο χρόνο: Μια διαδρομή επινόησης της χρονικής διάρκειας από τον Άνθρωπο μέχρι την κοινωνική μετάβαση στην έννοια του χρόνου) , και Τρικοίλης Διον. – φυσικός, καθηγητής του 1ου Λυκείου Καλύμνου (Από την αντίληψη του φαινομένου στην ανακάλυψη του φυσικού νόμου που το διέπει).

Το ακροατήριο ήταν κυρίως μαθητές και καθηγητές, αλλά η θεματολογία και ο τρόπος παρουσίασης θα μπορούσε να ενθουσιάσει τους πάντες – αν τα μαθήματα γίνονταν στο Αναγνωστήριο, το ακροατήριο θα ήταν πολύ πυκνό. 

Διοργανωτές ήταν εκ μέρους του Δήμου ο καθηγητής-φιλόλογος και δημ. σ/λος κ. Ποθ. Μαγκούλιας και από το μέρος του Νικηφορείου ο δ/ντής κ. Ν. Κορφιάς και οι καθηγητές του σχολείου.

*

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών επιτελεί, πανελληνίως, διδακτικό και επιστημονικό έργο μεγάλης αξίας, το οποίο διοχετεύει προς την εκπαίδευση και την κοινωνία. Μεταξύ άλλων εκδίδει ένα τριμηνιαίο (συνδρομητικό) περιοδικό με τον τίτλο physic news (τηλ. 210-36 35 701), στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και απρόσμενης χρησιμότητας. Αναγνώσματα κατάλληλα σχεδόν για κάθε μορφωτικό επίπεδο.

Στην επίσκεψη μας είχαμε την τύχη να μας δωρίσουν τεύχος του περιοδικού αυτού όπως και το βιβλίο του Στεφ. Θ. Τσιτομενέα, Δρ. Φυσικού (έκδοση της Ενωσης Φυσικών Ελλάδας), που έχει θέμα του και τίτλο  τις «Ακτινοβολίες, τις επιδράσεις και τα μέτρα ασφαλείας. Μια σύγχρονη Φυσική του Περιβάλλοντος.

***

Θα μπορούσαν και οι φιλόλογοι, οι ιστορικοί και άλλες καθηγητικές ειδικότητες να διοργάνωναν τέτοια επιμορφωτικά σεμινάρια, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι Φυσικοί, φαίνεται, πρωτοπορούν.

Δύο τέτοια σεμινάρια έγιναν στο παρελθόν, από το 1ο Λύκειο Καλύμνου, με ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίων αλλά και φιλολόγους της Καλύμνου. Πλην όμως τότε είχαν αντιμετωπίσει την εκτίμηση της κοινωνίας αλλά και την… οργή των αγωνιστών της συνδικαλιζόμενης εκπαιδευτικής απραξίας.

Σήμερα, πιστεύουμε, ξεθύμανε κάπως… εκείνη η εμπαθής και μανιακή πολιτικούρα . Σήμερα μπορούν τα γυμνάσια/λύκεια της Καλύμνου, σε προέκταση της καθημερινής διδακτικής πράξης, να παράγουν έργο μεγάλης μορφωτικής αξίας μέσα από τέτοιου είδους σεμινάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos