Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου στο πλευρό του Τσίπρα Κύριο

Αποχώρηση 3 επιλαχ. βουλευτών, παραίτηση 7 στελεχών Ν.Ε. Β. Δωδ/νήσου.

Η τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου, κατά πληροφορίες μας, προχωρεί προς τις εκλογές της 20ης Σεπτ. ενωμένη και συντεταγμένη στο πλευρό του Αλ. Τσίπρα.

Υπάρχουν δυσφορίες για την υπογραφή του 3ου μνημονίου, αλλά είναι «χαμηλόφωνες». Ο πολιτικός ρεαλισμός και ο κίνδυνος για την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, κρατούν ενωμένα τα τοπικά κομματικά στελέχη.

Την ερχόμενη εβδομάδα (από 31ης Αυγούστου και εξής), θα αρχίσει τις συνεδριάσεις της η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου, προκειμένου να καταλήξει στην πρότασή της για νέες υποψηφιότητες, εις αναπλήρωση αυτών που αποχώρησαν. Πάντως, το σύστημα με τη λίστα δεν επιτρέπει ούτε την ελάχιστη αισιοδοξία σε κανέναν νέο υποψήφιο, αφού οι τρεις πρώτες θέσεις είναι «κατειλημμένες» από τους εκλεγέντες βουλευτές κ. Δημ. Γάκη, Ηλ. Καματερό, Νικ. Σαντορινιό, οι οποίοι ήταν και από τους 47 που υπέγραψαν την διακήρυξη στήριξης του Αλ. Τσίπρα και την πίστη τους στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως κάθε νέος υποψήφιος το πολύ-πολύ να ελπίζει σε κάποια μετεκλογική «αξιοποίησή» του…

Έτσι, στη Δωδ/νησο εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι ανακατατάξεις κατά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα είναι περιορισμένες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες (Ροδιακή) φέρουν ως πιθανούς υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/νήσου τους κ. Αλ. Λουϊζίδη (από τους Οικολόγους) και Μιχ. Κόκκινο.

Εκτός ψηφοδελτίου, με επιλογή τους,  θα είναι οι επιλαχόντες των προηγούμενων εκλογών Κατσίβελη Ματίνα, Βαλατσού Μαρία, Κάσδαγλης Χριστ., ο οποίοι και δήλωσαν ότι προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη, και, επομένως, δεν αποκλείεται (μάλλον αναμένεται) να τους δούμε στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας Λαφαζάνη. Να συμπληρώσουμε, επίσης, ότι επτά μέλη της Νομ. Επιτροπής Β. Δωδ/νήσου, μεταξύ των οποίων ο συντονιστής κ. Γ. Κουλάκης, παραιτήθηκαν από τις κομματικές τους θέσεις.

Επομένως, για την επαρχία Καλύμνου, μετά και από την παραίτηση της κ. Κατσίβελη (Λέρος), θα αναζητηθεί αναπληρωματικός υποψήφιος, ο οποίος θα κληθεί να αγωνιστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ σε καθεστώς λίστας και σε μη εκλόγιμη θέση.

Με αυτή τη διάταξη των δυνάμεων ξεκινά από εβδομάδας την προεκλογική οργάνωση και διάταξη, αλλά ταυτόχρονα και την πορεία του προς το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/νήσου και το διασπασμένο κομμάτι του, η Λαϊκή Ενότητα.   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version