Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συγκέντρωση μεταναστών με έντονες διαμαρτυρίες έξω από το Α.Τ. Καλύμνου Κύριο

Πάνω από 100 μετανάστες (από τους περίπου 800 που περιφέρονται στην πόλη),

οργανωμένοι  με αρχηγό-ρήτορα από βήματος, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου (ΑΤΚ),  σήμερα 24/8/15,  περί τις 10πμ.

Το αίτημα των μεταναστών, κυρίως Σύριων (σχεδόν όλοι δηλώνουν Σύριοι)  ήταν να τους δώσουν τα χαρτιά τους, ώστε να ταξιδέψουν για την Αθήνα και από ‘κει να συνεχίσουν την οδύσσειά τους εις αναζήτηση μιας  χώρας της Β. Ευρώπης, μακριά από τη φωτιά και τον όλεθρο του ισοπεδωτικού πολέμου στη χώρα τους  στη χώρα τους – έργο των «πολιτισμένων» ευρωπαίων.  

Μια ομάδα από τους συγκεντρωμένους πλησίασε στην αυλή του ΑΤΚ  για να ασκήσει εντονότερη πίεση. Άνδρες του Τμήματος προσπαθούσαν να τους κατευνάσουν δίνοντας εξηγήσεις   για τον αργό ρυθμό διεκπεραίωσης των δικαιολογητικών τους, αλλά δεν έπειθαν. Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο και οι παρατάσεις υπομονής και αναμονής, ήταν ολοφάνερο ότι δεν διέθεταν πολύ χρόνο.

Η σύνθεση του συγκεντρωμένου πλήθους προκαλούσε συναισθήματα λύπης, καθώς άνδρες και γυναίκες, σχετικά μικρής  ή ώριμης ηλικίας, νεαρές μητέρες με τα παιδιά τους καθήμενοι καταγής στα πεζοδρόμια και τις γύρω αυλές , όλοι ένα πράγμα ζητάνε: να τους αφήσουν ελεύθερους να ταξιδέψουν με όνειρο  προς μια βορειοευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας» - προτιμάνε Σουηδία, Δανία αλλά και Γερμανία κ.α . 

Δυσφορία - αγανάκτηση

Ένα σοβαρό ζήτημα που «ζεσταίνει» η κρίση αυτή,  λόγω των ποικίλων προβλημάτων  που δημιουργεί στο νησί μας, είναι η καλλιέργεια αγανάκτησης εναντίον των μεταναστών. Ακούσαμε μέχρι και σχόλια για  «την αχαριστία που δείχνουν», όπως λένε,  «απέναντι σε μια Κάλυμνο που κάνει το παν για να τους φιλοξενήσει όσο μπορεί καλύτερα».  

Προφανώς μερικοί δεν μπορούν να δουν τον πόνο και τη δυστυχία ενός  λαού που εκδιώχτηκε από τη χώρα τους, αφού τα ευρωπαϊκά γεράκια του πολέμου, σε συνεργασία με τους «ειρηνιστές» αμερικάνους, τους ισοπέδωσαν τα σπίτια τους και τις πόλεις τους – μας θυμίζει τον δόλιο τρόπο που οργάνωσαν τον ξεριζωμό μας από την Ανατολή και τα πλήθη των Ελλήνων προσφύγων που συνέρρευσαν στην Αττική, σε νησιά του Αν. Αιγαίου κα.

Σχόλια

Ι.   Όσοι πολιτικάντηδες προσπαθούν να «ψαρέψουν σε θολά νερά», με περισσή υποκρισία, καταλογίζουν ευθύνες  στη Δήμο και στην κυβέρνηση που «δεν πρόβλεψε να έχει τις υποδομές για στεγάσει και να φιλοξενήσει» εκατοντάδες παράνομων μεταναστών στο νησί  και εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας - κανένας δε μας λέει ποια κυβέρνηση τα πρόβλεψε όλα αυτά και τα φρόντισε, χτίζοντας ξενώνες για εκατοντάδες  χιλιάδες πρόσφυγες.  

ΙΙ.   Ακούμε και τις καταγγελίες κάποιων υπερ-ευαίσθητων  δημοσιογράφων, των αθηναϊκών καναλιών  που «βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους» και «πέφτουν απ’ τα σύννεφα»… με αγανάκτηση μπροστά στο «γυαλί», όταν βλέπουν μετανάστες να κοιμούνται σε χαρτόκουτες και στα πεζοδρόμια, ενώ τους άστεγους της Αθήνας, που δεκαετίες τώρα, κοιμούνται στα παγκάκια, σε πάρκα και σε χαρτόκουτες, ποτέ τους δεν τους… είδαν.

ΙΙΙ.   Μεγαλύτερη και από την οξύτατη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρας μας και ο λαός μας,  με τα εκατομμύρια άνεργους, φτωχούς και άστεγους,  είναι η επιδρομή του μεταναστευτικού που απειλεί να μας αποβεί ολέθρια.

IV.   Τώρα αρχίζουν να ευαισθητοποιούνται οι Ευρωπαίοι που μέχρι χθες έκλειναν αυτιά και μάτια μπροστά στο πρόβλημα της Ελλάδας. Και ο λόγος βέβαια της … ανθρωπιστικής τους ευαισθησίας είναι ότι ορμητικά ποτάμια μεταναστών εισβάλλουν στις χώρες τους και ψάχνουν πώς θα αναχαιτίσουν τα ασύντακτα πλήθη  που σπάνε τα σύνορά τους και τους λένε «καλημέρα συνάνθρωποι»…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version